Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga88888

Bolący kręgosłup

Polecane posty

Gość Kinga88888

Witam. Od pewnego czasu (około... 2 tygodnie?) boli mnie kręgosłup w pewnym miejscu. Nie znam się na tym, dlatego dodaję link z zaznaczonym miejscem bólu. Boli mnie jak się schylam, czasem jak chodzę. Nie boli jednak przy dotyku ani nic. Boli tylko to jedno miejsce. Może warto dodać, że mam 16 lat. Raczej chodzę wyprostowana, nie mam problemów z garbieniem się. Wie ktoś co to może być? Zapytam się jeszcze masażysty mojego taty, ale to dopiero w styczniu, a chciałabym mniej więcej wiedzieć co mi dolega. ZAZNACZONE MIEJSCE BÓLU: http://i40.tinypic.com/24g0tb5.jpg Dziękuję z góry za odpowiedzi!

Gość gość
Wypadający dysk uciska na nerw. Poczytaj o dyskopatii.

Gość gość
I wschodni tez wiatr goni jakies fale,la la la la,la lalalalala

Gość gość
gość 12.06.2014 a co to znaczy leczy sie???

Gość gość
Up up, też mam. Podobno rwa kulszowa.

Gość gość
Rwa kulszowa to jest tylko objaw. Dyskopatię się leczy (rehabilitacja), ale przede wszystkim zapobiega się jej postępowi (ergonomiczne krzesła i właściwa postura podczas siedzenia, odpowiedni materac, ćwiczenia, właściwe wykonywanie codziennych czynności czyli bez wyginania kręgosłupa w łuk...).

przyczyn można tu wymienić wiele. spróbuj na poczatek nalewki bursztynowej, jeśli nie przejdzie, to masaż itp.

Gość gość
Masaz koniecznie z akupresura,bo taki zwykły napewno nie pomoze

Gość gość
To ja zadam kilka pytań.. Ten ból promieniuje do pośladka/dołu kolanowego/stopy? Jaki to jest bół? rwący, przeszywający, piekący? Wywiało Cię ostatnimi czasy? Podnosiłaś jakiś ciężar? Ten bół był nagły czy narastający ?

Gość gość
mogę troche pomóc, tlyko odpisz :) jestem fizjoterapeutą :)

Gość gość
Długotrwały od biodra do kręgosłupa, nasilający się przy pozycji siedzącej. Kolego z ostatniego postu, jesteś starym zbokiem, któremu się nudzi czy fizjoterapeutą?

Gość gość
Bo tu różnie bywa.

Gość gość
Poważnie pytam. Patrzę po różnych rzeczach, trafiłam na to www.mckenzie.pl/main/pacjenci/ometodzie.html . Kumpela uczęszcza po ciąży i pomaga. Ponoć metoda bardziej niż doraźna. Jak fizjo pewnie skrytykujesz, ale to ma ręce i nogi.

Gość gość
Polecam - oprócz rzeczy oczywistych, jak ruch, ćwiczenia, rehabilitacja i jak najmniej siedzenia - zakupić sobie odpowiedni materac. Ja mam zaufanie do Art Medic - materace i poduszki są rewelacyjne. Z pianki, dostosowują się do naturalnych kształtów i mają zmienną twardość. Od razu mniej boli i lepiej się wysypiam, niż wcześniej.

W takich sytuacjach powinno od razu iść się do specjalisty. Kiedy ja miałam okropne bóle udałam się po dwóch dniach do Fizjoterapia Mazur w Rzeszowie i pozbyłam się bólu po drugim spotkaniu. Specjalista jednak nie zastąpi pisania na forum. 

Uu zdjęcie jest już niedostepne:/ Jeśli chodzi o bóle kręgosłupa, czy kości w ogóle, to świetnie pomaga maść rozgrzewająca. Wiem, na stan zapalny nie bardzo...ale mi przynosi ulgę prawie natychmiastowo i co ważne na długo, np. całą noc 😉 Tej zimy moim nr 1 jest  MedicProgress Maść konopna rozgrzewająca 🙂 kupuje np. ecostory.