Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobietaa z zaparciaamiii

nie pijcie HERBATY Z SENESU NA PRZECZYSZCZENIE jakas masakra

Polecane posty

Gość Kobietaa z zaparciaamiii

Cierpię na zaparcia. Potrafie nawet tydzień czasu się nie załatwic! Zaczęło mnie to drażnic bo ciągle chodze z wielkim brzuchem... Zaczęłam początkowo od diety, wcinałam płatki owsiane, trochę pomogło ale na krótko. Więc kumpela mi doradziła dobrą herbatkę na przeczyszczenie, a dokładnie ziółko zwane "Senes" taka roślinka. Piłam to 3 razy do tej pory. Za pierwszym i drugim razme spoko, trochę pobolał mnie brzuch i do łazienki. Spoko działało. Ale za trzecim razem - masakra! Myślałam że się wykończę. Wypiłam oczywiście wieczorem jak pisze na opakowaniu. I rano niby ma się isc już do łazienki. A ja o 1 w nocy zaczęłam miec ogromne boleści! :O Brzuch tak mnie bolał że myślałam że umrę! Chodziłam w nocy 3 razy do łazienki i nic! Tylko mnie ostro bolał brzuch, aż mnie poty oblewały. I tak mnie bolał aż do rana. Dopiero rano się załatwiłam i przeszło. Ale co ja się wycierpiałam!!!! Już nigdy więcej tego nie tkne!!!!

Gość gość
dieta Dąbrowskiej a płatki płatki owsiane ja codziennie jem i nie ma problemów za dużo mięsa jesz a za mało owców i warzyw i stad problemy

Gość gość
dwie kawy z mlekiem na czczo i nie mam problemu, wypróżnienie codziennie

Gość gość
idze idze ja pije non stop i jakos daje rade :P

Gość gość
napój poranny na zaparcia 1 ziemniak 1 marchewka ,kawałek selera ,1 pietruszka warzywa zetrzeć na tarce wsypać do garka wlac 3 szklanki wody i gotować 30 minRafinowana mąka i wykonane z niej produkty zmuszają wątrobę do wzmożonej pracy przy eliminacji zanieczyszczeń chemicznych i organicznych oraz osłabiają perystaltykę jelit z powodu braku błonnika, przez co sprzyjają zaparciom i zaburzeniom flory bakteryjnej jelit. W skrajnych warunkach niegroźne drobnoustroje jelitowe mogą zamienić się w patogeny, gdy dojdzie do ich niekontrolowanego przerostu (np. grzyb candida).

Gość gość
ja c***olecam siemie lniane, dzieki niemu wyproznialam sie codziennie i bezproblemowo. Bez niego jest juz gorzej :/

Gość gość
1 średnia marchewka - 1 średnia pietruszka - 1 mały ziemniak - kawałek (np. 1/4) selera Przyrządzenie: Istnieją dwa sposoby przyrządzenia napoju porannego. Jeden dla cierpliwszych, drugi dla mniej cierpliwych. Jednak efekt zdrowotny jest ten sam. 1 sposób (dla cierpliwych) Warzywa obieram i dokładnie myję. Następnie wszystkie ścieram na tarce o grubych oczkach. Wrzucam do garnka i zalewam 0,5 litra wody. Włączam gaz i czekam aż woda zawrze. Od momentu wrzenia gotuję 20 minut - na małym ogniu (aby tylko pyrkało) z uchyloną pokrywką. 2 sposób (dla mniej cierpliwych) Warzywa obieram i dokładnie myję. Następnie przekrawam warzywa na mniejsze cząstki. Wrzucam do garnka i zalewam 0,5 litra wody. Włączam gaz i czekam aż woda zawrze. Od momentu wrzenia gotuję 20 minut - na małym ogniu (aby tylko pyrkało) z uchyloną pokrywką. Jak widać różnica polega wyłącznie na rozdrobnieniu warzyw... . Napój poranny jemy powoli (przy 1 sposobie możemy dodatkowo ugotowany napój zmiksować), (przy 2 sposobie najpierw pijemy wodę, a później możemy zjeść warzywa).

Gość gość
dobre są też śliwki i otręby z owsa lub orkiszu

Gość gość
szklanka wody i jedna kawa na czczo czynia cuda .D

Gość fioletka31
albo kilka tabletek magnezu na noc

Gość gość
nie pije się tego g***a z senesem w ogóle, to również powoduje wzmożone bóle menstruacyjne, moja siostra tak miała

Gość fioletka31
magnez naprawdę działa :)

Uspokoj sie z tym magnezem, bo narobisz sobie problemow. Jesli magnez przeczyszcza to znak, ze go przedawkowalas. Jesli bedziesz to powtarzac konsekwencje moga byc bardzo powazne. Kilka tabletek magnezu na noc...Az mi serce stanelo jak to przeczytalam.

Gość fioletka31
akurat ten efekt przeczyszczania a raczej regularności to efekt niespodziewany, bo magnez zażywam w sporych ilościach na co innego, do tego sporo potasu, witaminy D, i innych. nie mogę go nie brać :), nie ma co się przerażać, bo to nakaz lekarza

No dobrze, w Twoim przypadku to nakaz lekarza ale podajesz to jako sposob na wyproznienia ludziom, ktorzy byc moze nie cierpia na niedobory magnezu. Przeczytaja cos takiego, zaczna zazywac i co? Ile mg ma ten magnez, ktory musisz zazywac, to chyba jakas niska dawka, ze az kilka tabletek na noc? Trudno mi to sobie wyobrazic, zeby az tyle.

Gość fioletka31
kurka, napisałam taki długi post i sobie skasowałam :) ewentualnie polecam woda z miodem na czczo, też działa a magnezu i tak kazdy ma niedobory, dlaczego maiłby zaszkodzić

Gość fioletka31
teraz biorę jakiś najtańszy, to 6 tabletek na noc łykam. czasem kupuje ten chela magb6, róznie

No kurcze, nie kazdy ma niedobory :D Do tego ludzie nie patrza na wartosci. Napiszesz im kilka tabletek to wezma kilka, niewazne czy to 150 czy 450. Musisz miec jakies straszne niedobory skoro lekarz zalecil Ci az tyle. A moze jakies kolatanie serca? Ponoc tak jest przy ostrych niedoborach. W kazdym razie przy normalnych niedoborach wystarczy 1 tabletka 450 raz dziennie.

Gość fioletka31
a co to ja lekarz, żeby zaraz każdy mnie słuchał :) i tak każdy zrobi co uzna za stosowne, albo co mu się będzie chciało zresztą, nikt nikomu nie zabrania ulotki czytać