Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chcemy ubezwłasnowolnić babcie co bedzie potrzebne

Polecane posty

Gość gość

babcia ma 82 lata i klopoty z mysleniem/glowa, a przede wszystkim - z wydawaniem pieniedzy, bardzo czesto kupuje czapki, szaliki a potem zapomina o tym i kupuje kolejne, niby nie duze pieniadze ale przesadza, ponadto ma 2 sasiadki (obie maja kolo 55-65 lat) i wydaje mi sie ,ze naciagaja babcie, do tego naciagacze co chodza po klatkach, babcia wydaje duze ilosc****eniedzy i gdyby robila to rozsadnie to bym nic do tego nie miala, ale ona zglupiala zupelnie, chcemy ją ubezwłasnowolnic, bedziemy przejmowac jej emeryture i rozporzadzac finansami tj. placic za mieszkanie, tv, telefon, robic zakupy, ona zrobi liste co potrzebuje do jedzenia, picia i bedziemy kupowac, zeby ograniczyc jej chodzenie po sklepach i szastanie pieniedzmi, wszystko bedziemy za nia kupowac i robic oplaty, tak by babcia miala najwyzej 50 zl na jakies glupoty. nie chodzi nam o to by ją okraść, ale by mądrze zarządzała finansami , poki co babcia podejmuje tylko kase a potem zostanei bez niczego

Gość HMSSDSS
łapy precz od babcinego siana... ...babcia lubi czapki? to niech sobie kupi 10000 nie twój cyrk nie twoje małpy - darmozjadzie w śmierdzących skarpetkach

Gość gość
50 zł to spora kwota, a jak bedzie jej malo to przeciez moze pogrzebac w smoetnikach i znaleźć butelki ; parę groszy zawsze sobie dodatkowo uciula i juz tak nie będzie szastac pieniędzmi na prAwo i lewo.Wiadomo łatwo tak nie przyszly.Co wy na to ?

Gość gość
A czy babcia ma nieopłacane rachunki, brakuje jej na leki przez te czapki? Bo jeżeli nie, to guzik cie obchodzi, co babcia robi z pieniędzmi. Nie ma babcia na zbyciu czasem rudo-czerwonej czapki? Szukam do płaszczyka.:)

Gość gość
potrzebna bedzie babcia

Gość gość
Ostatnio znalazłam świetne buty w śmietniku, w sam raz na babcię, dałam jej :).Że tez ludzie takie skarby wyrzucają !?.W doopach im się poprzewracalo z tego bogactwa !

Gość gość
Pragnę także nadmienić iż dybam na babciną sztuczną paszczękę gdyż moje własne oryginalne siekacze popsuły się od nagminnego ciamlania wora pana Zbigniewa z parteru:classic_cool:

Gość gość
Tak, ale oprócz tego, kupuje mnóstwo łachów u Chińczyków i podrzuca nam je, a jak nie nosimy to oddaje komuś, denerwuje mnie to, bo mama cięzko pracuje, a babcia szasta pienidzmy

Gość gość
Jesteś wyjątkowe bydle. Ciebie trzeba ubezwlasnowolnic, będziesz wtedy żyć za 50 zł. Będzie ci fajnie. A po co ci tyle bluzek i szminek -- to oznaka choroby umysłowej, trzeba cię zamknąć w szpitalu dla umysłowo chorych i to natychmiast.

Gość gość
Pieniędzmi, nie pienidzmy. Naucz się poprawnej polszczyzny.

Gość gość
Ta bydle,zaraz bydle .To babcia bydle,taka mała a jadlaby za czterech albo pięciu .A niech sprzeda butelki,niech zobaczy jak ciężko zdobyć grosz .

Gość gość
Ło jesus literowka,.a ta sie zara czepiaj.Lepiej radz co robić.

Gość gość
teraz te babcie już nie te same....., moja to w poduszce pieniądze chowała i mieliśmy z bratem całe dzieciństwo szczęśliwe zawsze z wysokim kieszonkowym które regularnie wypłacaliśmy z kasy poduszkowej.

Gość gość
chodzi o cos innego, jakby babcia chciala jechac do sanatorium ablo spa albo chodzic na masaze, to zaplacimy za to i bedziemy ja wozic nawet, ale jak bedzie chciala wydac na czapki, oslonki na doniczki i inne d**erele to nie dostanie grosza, bo ona nie kupuje tego dla siebie tylko dla inych ktorzy nie chca tego. moglaby mi dac 10 zl i powiedziec wybierz sobie czapke, to nie ona kupi badziew i potem to lezy