Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośJak

jak przestawić dziecko by wcześniej szło spać

Polecane posty

Gość gośJak

Syn ma pół roku i niekiedy zasypia dopiero po 1 w nocy. Jak to zmienić?

Gość gość
Przebudzać go wcześniej np. 1,5h przed kąpielą, wymęczyć, później kąpiel, karmienie i sam padnie. Przynajmniej u mnie tak jest :)

Gość gośJak
Dzięki, spróbuje :)

Gość gość
mialam ten sam problem, maly smigal dokladnie do 1.10. schemat naszego dnia to pobudka, 1,5 godziny jedzenie, przebranie, zabawa - drzemka pierwsza okolo godziny i pozniej... albo drzemka okolo 2 godziny od 15 do 17 (ewentualnie 14-16, wtedy pada kolo 20) ale nie pozniej! choc wymarzona pora jego drzemania to od 18. gdy zasnie o 18 pol nocy jest z glowy. tak jak ktos napisal - przeciagnij przed kapiela ze 3 lub 3,5h, na pewno padnie po :))

Gość gość
Ja nie dawałam zasnąć jak było po 16. Do tej godziny mogły zasnąć a po już przetrzymywałam i zabawiałam, co najwyżej kąpiel była dużo wcześniej i czasem nawet prze 19 dzieci już spały. Potem nawet jak pobudka była o 21 to traktowałam to jak środek nocy, żadnego palenia światła i zabawy. Moje dzieci szybko zaczynały chodzić spać o stałej, wczesnej porze.

Gość gośJak
Ej właśnie poszedł spać. Dupa. ;( . Może uda mi się go zaraz obudzić i ululać koło 22.

Gość gość
no to juz znamy powod dlugiego czuwania :)

Gość gość
Dokladnie,zadnych drzemek po 16. Moj starszy,bo ma 9 ale od dluzszego czasu juz tak mamy,ze jak nie zasnie do tej pory to go zabawiamy itp. Dzis np.kapiel o 18,zjadl i wlasnie usypia. Spi potem do 7.30-8.30 jak sie przebudza to dostaje,smoka,wode,ewentualnie jak glodny bo malo zjadl w dzien to wypije troche mleka na spiocha do 12. O 1 to ja juz smacznie spie:P nie wyobrazam sobie jeszcze o tej porze meczyc sie z dzieckiem:P ostatnio o 19 padl nam w samochodzie bo wracalismy od babci. Doslownie na 10 min. I potem skakal do 23. Wiec nawet mini drzemek u nas nie ma po 16.

Moj synek jak mial pol roku to wstawal o 7 rano potem kladlam go okolo 12:00-13:00 spal 2-3 godzinki. Na noc chodzil spac okolo 20:00 Moze sprobuj obudzic syna wczesnie rano, drzemka w poludnie, bo po godzinie 16 to stanowczo za pozno nic dziwnego ze potem figluje do 1 w nocy :)