Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jest tu może jakiś psycholog chce coś z siebie wyrzuć

Polecane posty

Gość gość

Kiedy byłam małym dzieckiem, nie pamiętam dokładnie ile miałam lat ale jeszcze nie chodziłam do szkoły, pewnie gdzieś 4 albo 5 lat a moźe i mniej w każdym razie, gdy byłam dzieckiem babcia zabrała mnie na pogrzeb. Widziałam jak chowano moją ciocie której nie znałam, to był taki grób piwnica na pogrzebie grabarze coś przy nim poprawiali przy płytach. Kiedy tak spuszczali trudno na samo głębokie dno babcia kazała mi spojrzeć w dół i rzucić kwaty na trumne. Po powrocie do domu bałam sie sama zostać, nie wiem dlaczego tak to zadziałało na moją psychike że panicznie bałam sie zostawać sama w domu, a wcześniej rodzice mnie zostawali samą gdy byli w pobliżu domu. Sama nie wiedziałam czego sie boje, przeżyłam chyba traume z latami próbowałam z tym walczyć i udało sie przestałam sie bać i zaczełam zostawać ale do dzisiaj boje sie samotności że zostane kiedyś sama w pustym domu. Miałam też fobie społeczną pózniej sie dowiedziałam co ze mną nie tak, i że to właśnie to przezwyciężyłam ją ale nie do końca. Czy fobii społeczenej można dostać w wyniki takich obrazów z dzieciństwa i zamknąć sie w sobie?

Gość gość
Idź do psychologa, a nie na forum

Gość gość
nie, po prostu masz genetycznie skłonność do fobii i ona ujawniłaby się i tak, jak nie przy tym wydarzeniu to w innym

Gość gość
na kafe co druga osoba to psycholog albo psychoterapeuta poczekaj jeszcze chwila zaraz dostaniesz diagnozę :D

Gość gość
czyli po kimś odziedziczyłam takie skłonności? znaczy że ktoś z mojej rodziny też miał fobie?

Gość gość
ta choroba jest w głowie i ujawniłaby się, jest odziedziczona po jakimś przodku

Gość gość
fobia nie jest dziedziczna, to nie jest choroba tylko zaburzenie psychiczne, można z tego wyjść ale trzeba się pofatygować do psychologa a nie czerpać wiadomości z forum zwłaszcza kafeterii

Gość gość
psycholog nic nie da, widać że znasz się na tym jak świnia na diamentach

Gość gość
psychiatra pomoże , psychiatra to lekarz i przepisuje dodatkowo leki a psycholog nie

Gość gość
można pozbyć się fobii społecznej także bez leków i w tym pomoże psycholog, czasami psycholog zleci wizytę do psychiatry aby wspomóc terapię lekami, mądralo z 19.12 :-P

Gość gość
cos sobie wmawiasz, fobia jest w twoich genach i najlepszy bedzie tu psychiatra i leki o ile ta fobia przeszkadza ci w codziennym zyciu.

Gość gość
a co powiecie o tej traumie spowodowanej pogrzebem?

Gość gość
a to jest coś wstydliwego że ma sie fobie?