Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boję się psów

Polecane posty

Gość gość

jak mam się przekonać do tych zwierząt? jako dziecko przeżyłam (na szczęście) bliskie spotkanie z psem i stąd taka trauma. wychodząc na ulice cały czas sie rozglądam czy jakiś nie idzie, a wiem ze w okolicy kręcą się duże psy, przez ktore juz bylam atakowana, wpadam w panike, nie wiem co mam zrobic, piszcze, placze i uciekam, cała sie trzese, nie moge oddychac. w każdym z nich widze morderce, ktory skoczy i mnie zagryzie na śmierć. wiem ze to dziwne bo niektorzy ludzie chyba wlasne zycie oddaliby za wychudłego psa, a ja wolałabym, żeby wszystkie zniknely z powierzchni ziemi :(

Gość gość
moze ktos ma podobny problem?

Gość fioletka31
ja też się boje psów, ale nie muszą znikać, byle były zamknięte lub na smyczy, jak widze jakiegoś luzem, to mi nogi drżą i szukam gorączkowo drzewa albo płotu, a jak jade rowerem i mnie goni, to dopiero jest okropne mąz się czasem za mnie wstydzi

Gość gość
mam dokładnie to samo, kiedy widze psa to wolałabym sie zapasc pod ziemie zeby mnie nie zauwazyl i nie zaczal gonic, gryźć, mam wrazenie ze kazdy pies widzi we mnie kawał mięsa do zjedzenia

Ja sie nie boje ale wkurza mnie jak ktos wsiada do autobusu z pitbullem czy innym amstafem bez kaganca. Czysta glupota. Przeciez w takim zatloczonym autobusie ktos przez nieuwage moze nadepnac na lape i pies z bolu ugryzie i nieszczescie gotowe.

Gość gość
Właściciele pitbulów czy innych amstafów to ludzie o dwucyfrowym iq, nie ma żadnych wyjątków od tej reguły.

Gość fioletka31
boję się też bokserów, takich z wiszącymi warami, wredne się wydają, nawet jak są za płotem. kiedyś, jak chodziłam jeszcze do szkoły, wiele razy nadrabiałam drogę, bo musiałam ominąć psa, którego zobaczyłam a ominięcie to było ok. 1,5 km :o a niedawno jak wracałam z pracy taką ścieżką na skróty natknęłam sie na dwie moje sąsiadki, myślałam, ze stoją i gadają, a one stały bo bały się psa, który na nie warczał i ja na to naszłam to było straszne!

Gość gość
Ja też się boję. Mam tak od dzieciństwa. Nawet jak taki w miare nieduży kundel doskakuje do mnie i zaczyna szczekać to czuję duży niepokój. To może trochę śmieszne dla niektórych, ale mam 20-parę lat, jestem dośc dobrze zbudowanym facetem, ale jak widze psa biegnącego w moją stronę od razu czuję straszny niepokój. Dlatego zawsze noszę ze sobą bardzo mocny gaz pieprzowy i jak tylko widzę, że jakis pies biegnie w moją stronę to od razu wyciągam, odbezpieczam i palec na spuście. Zazwyczaj pies odchodzi po paru sekundach, a ja chowam gaz. Ale parę razy zdarzyło mi sie, że musiałem mu pomóc gazem i skutecznośc 100%, jedno małe psiknięcie na pys i w ciągu sekundy pies 10m dalej. Kumpel nie wierzył, że taki gaz działa na psy to przetestowaliśmy ja jego pitbullu. Ja stałem za siatką, on specjalnie napuszczał psa na mnie i pies skakał na siatkę jakby chciał mnie zaatakować, jedno krótkie psiknięcie w pysk i ucieakał jak najdalej się da trąc mordą o trawę.

Gość gość
następny debil a fobie się leczy zwłaszcza takie dziwne, jak wasza

Gość fioletka31
hehe

Gość gość
a akurat boksery są wyjątkowo łagodnymi psami, typowe psy nakolankowo-kanapowe co do leczenia fobii - nie macie żadnego znajomego psa, żeby osobiście móc się przekonać, że psy to nie wilkołaki?