Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lenoruś

urlop macieżynski lub rodzicielski a własna działalność

Polecane posty

Gość Lenoruś

Mam takie pytanie, jestem na własnej działalności która dopiero rozkręcam. Zarobki miesięczne mam raczej marne- 1000zł na czysto to max :( Płacę oczywiście chorobowe. Na jakiej podstawie, będę miała wyliczany macieżyński, ile moze on wynieść? Przeczytałam gdzieś ze będąc na macieżyńskim mogę prowadzić dalej działalnośc, czy to prawda?

Gość gość
jestes teraz w ciazy? w ktorym miesiacu?

Gość gość
lec do swojej kssiegowej i zapytaj ja o to co tu pytasz dzwiglas sobie skladke zeby miec wysoki maciezynski?

Gość Lenoruś
przepraszam bardzo za głąd ort. coś mi sie ubzdurało z tym "ż" :/

Gość gość
na maciez mozesz prowadzic dzialalbosc

Gość Lenoruś
księgową mam od tego miesiąca więc jestem w czarnej d. chciałabym tak w przybliżeniu wiedziec na jakiej podstawie to się wylicza.

Gość gość
to zawalialas na calej linii bo moglas miec co miesiac przez rok po 5 tys z zusu wyplacane

Gość Lenoruś
wiem, jestem na najniższych składkach ze względu że to moja pierwsza działalnosć. Dostanę mimo wszytsko coś? Skoro mogę dalej prowadzić działalność w trakcie urlopu to moze źle nie będzie.

Gość gość
slonko to najlepszy czas wystarczy teraz podniesc skladke jak pamietam to max 8, 9 miesiac do najwyzszej jak mozliwa i dostaniesz maciezynski nawet 5 tysiecy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko szybko dzialaj bo bedzie zapozno i wyn bierz dobra ksiegowa

Gość gość
slonko to najlepszy czas wystarczy teraz podniesc skladke jak pamietam to max 8, 9 miesiac do najwyzszej jak mozliwa i dostaniesz maciezynski nawet 5 tysiecy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko szybko dzialaj bo bedzie zapozno i wyn bierz dobra ksiegowa XXXXXXXXXXXXXXXXXX dokladniemoja kolezanka tak zrobila

Gość marrrr
to ja się podepnę do tematu. Po skończonym macierzyńskim muszę wrócić do pracy. Mąż mógłby wziąc rodzicielski (60%) ALE też ma własną jednoosobową firmę, płaci najniższy ZUS, opłaca składkę zdrowotną. Ile wyniesie u niego zasiłek i czy nadal moze tą działalnosć prowadzić będąc na rodzicielskim, skoro nie ma pracowników?

Gość gość
lenor sklaske to ty ustalasz sama niezaleznie czy to pieresza dzial czy nie skpntaktuj sie z ksiegoea ona ci wszystko powie tylko szybko naj jutro

Gość gość
tu nie pytaj dzwon do ksiegowej z tym wysokim maciezynskim to prawda