Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie dzisiaj są beznadziejni

Polecane posty

Gość gość

Ludzie są nieuprzejmi zgryźliwi opryskliwi prymitywni i chamscy. Mam co dziennie kontakt z różnymi ludźmi jako że pracuję na takim stanowisku które opiera się o kontakt z ludźmi i nie powiem jestem zażenowany. Wiek nie ma znaczenia, obojętnie czy to 18 lat czy to 30 czy 50, wszyscy są tak samo wredni i do d**y. Z nikim nie da się normalnie na poziomie porozmawiać, załatwić spraw i tak dalej. Nie wiem czym to jest spowodowane ale uważam że w kontaktach z drugim człowiekiem trzeba jakieś minimum normy kultury zachować.

Gość gość
To może zacznij od siebie i innych jakoś tym "zarazisz" :)

Gość gość
Kultura nakazuje nie generalizować i nie obrażać wszystkich . Jednak z ubolewaniem muszę przyznać że sporo jest takich jak autor napisał .

Gość gość
Zwalczaj to miłym nastawieniem, zbijesz ich z tropu :)

Gość gość
Niestety podzielam Twoje zdanie.Ludzie są okropni, mają postawę typową roszczeniową, egoistyczną.Do tego zauważyłam, że coraz więcej między nami "robotów" bez wnętrza, środka tego co wydaje mi się w życiu jest bardzo ważne. Każdy każdemu wilkiem, obserwuję to w pracy, w sklepie, tramwaju czy jadąc autem.Po prostu zmieniamy się na gorsze, a myślę, że to też dzięki nowej technologii, smsy, maile, gg, brak bliskich realnych rozmów.Słuchawki na uszach muza albo książka, a człowiek obok, który np. potrzebuje pomocy się nie liczy.Do tego jest tak, że to nie tylko młodzi są tacy, starsi ludzie również są coraz gorsi.Niemili, krzyczący i wrednie zachowujący się !Ludzie nie umieją powiedzieć nawet przepraszam przepychając się w autobusie to o czym tu mówić :-( Nie ma usmiec*****est ciągle niezadowolenie.Pewnie, że lepiej zacząć od siebie, tylko, że staram się każdego dnia być miła i jakoś tak z sercem patrzeć na innych, tylko, że ile można tylko w jedną stronę ... Miłego dnia i życzę abyśmy byli dla siebie dobrzy, wcale nie trzeba dużo, aby drugiego człowieka traktować tak jakby się chcialo być traktowanym ...

Gość gość
a idzie ku lepszemu

Gość gość
dokładnie, mam bardzo niewdzięczny zawód związany z obsługa klienta/pacjenta...nawet przed Świętami nie umieją się zachować w kulturalny sposób, totalne chamstwo, a od nas się wymaga, żebyśmy się w pas kłaniali z usmiechem na ustach....

Gość gość
Niestety muszę się zgodzić, że wiele takich zgorzkniałych osób, co grosza sama zmierzam w tym kierunku, a nie chcę taka być, to nie jest szczęście. Wczoraj czytałam o tym, że pewna pani zainspirowana filmem zaczęła szerzyć u siebie akcję pt. "Podaj dalej", tzn. osoba, której ktoś pomógł, nie odwdzięcza się swemu dobroczyńcy tylko dwóm innym osobom i mówi im: "Podaj dalej!" i tłumaczy o co chodzi i ta pani jechała tramwajem, nie mogła znaleźć biletu, jakiś młodzieniec wysiadał kiedy weszli kontrolerzy, powiedział, żeby się nie martwiła, dał jej swój bilet i powiedział: "Podaj dalej":D Fajni by było nagłośnić taką akcję:)

Gość gość
Ni etrzeba pracować z klientami.Wystarczy pochodzić po ulicy i popatrzeć na ludzi.Mina jakby chcieli zabić.

Gość gość
09;57 nie wystarczy łatwo wam mówić lekkoduchy zacznij od siebie wszystko ma coś do życzenia a ci co usiłują w tym motłochu być człowiekiem to by oszołomem okrzyknęli bez wahania swoje dziecko wystaw przykładem go uczyń i niech go leją a ty rób przykłady jego sponiewieraniem a reszta klasy niech się na nim uczy miło krety..i

Gość gość
Podobno najwięcej kapusiów na kilometr kwadratowy w Polsce znajduje się na śląsku. Kapują znajomych, sąsiadów i nawet obce osoby np do urzędów skarbowych czy zusów. Mentalność komunistyczna czyli zawiść i zazdrość jest najgorszą plagą Polaków.

Gość gość
jaka mina takie myśli