Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ta rodzina prosi o pomoc

Polecane posty

Gość gość

w mediach, zobaczcie, 8 dzieci, nowe meble, nowy telewizor, nie pracują , mają 1280 od państwa na dzieci i on ma 360 zł za uszkodzony kręgosłup + dorabia na czarno a łapy po gotowe wyciągaja, wstyd :O fota http://pokazywarka.pl/fza1la/#zdjecie9668089

Gość gość
widziałam ten artykuł nawet przed chwilą byłam na temacie takim samym o tej rodzinie ale go skasowali .

Gość gość
chciałabym żeby mi państwo dawało 1280 zł co miesiąc za nic

Gość gość
Naklepac dzieciorow a potem niech sie inni martwia:-o,rozumiem,ze kiedys ludzie mieli duzo dzieci,ale to wielodziectwo wynikalo ze slabej antykoncepcji,wiec byl co rok,to prorok:)dzis po prostu nie wyobrazam sobie,zeby urodzic 8dzieci,nawet majac warunki

Gość gość
wiele rodzin żyje tak albo gorzej i nie wystepują w gazecie tzn ci którzy narobili najwięcej dzieci mają ulge ? niektórzy musza cięzko pracować żeby to 1280 zł netto zarobić a oni dostają

Gość te jehowy jedne
To się nazywa uzależnienie od pomocy. Przykładem są fałszywe samotne matki, żyjące w konkubinacie, tylko że faceta mają zameldowanego gdzie indziej. Znam taką jedna "samotną" mamusię. Facet bardzo dobrze zarabia ( ma coś w okolicach 5000zł). Ona nie pracuje dziecko bez problemu dostało się do przedszkola. Dostaje dodatki z Mopsu i kombinuje jak się tylko da. To paczki ze szkoły, to z jakiegoś karitasu, gdzieś indziej jakieś bony itp... Odpicowana w markowych ciuchach, a do Mopsu zakłada stare łachy i jeździ autobusem, choć jej facet po mieście ją wozi mercedesem. Facet zameldowany u mamusi, a i tak razem mieszkają.

Gość gość
to jest propagowanie cwaniactwa i nieróbstwa po co maja pracować za 1500 zł , nie warto, lepiej siedziec w domu, dzieciaków narobić i wołać gotowego, żeby ktoś dał bo mamy dzieciaki bieda, dramat rodziny, hahahaha

Gość gość
racja,wiele takich samotnych mamusiek ciagnie kase z panstwa.Tez znam jedna.3dzieci,kazde z innym,ona nie pracuje,kazdy placi alimenty po 500zl,ta co pol roku robi podwyzke,bo przeciez tyle musi wydac na dzieci,a prawda jest taka,ze kase dostaje z mopsu,i innych instytucji,a tatuskom wciska,ze kity,i doji kase:-o.

Gość gość
samotna matka płaci za przedszkole pół ceny albo ma fundowane posiłki dla dziecka za darmo, wyjazdy kolonijne za symboliczną cenę np wypoczynek w dobrym ośrodku na 2 tygodnie z wyżywieniem 500 zł , samotna matka więcej odlicza sobie od podatku i ma ulgi , wiem bo koleżanka jest samotna matką i powodzi jej sie bardzo dobrze, ma faceta który chce się z nią ożenić ale ona nie chce , a jego rodzina naciska a ona nie chce

Gość gość
To się nazywa uzależnienie od pomocy. Przykładem są fałszywe samotne matki, żyjące w konkubinacie, tylko że faceta mają zameldowanego gdzie indziej. Znam taką jedna "samotną" mamusię. Facet bardzo dobrze zarabia ( ma coś w okolicach 5000zł). Ona nie pracuje dziecko bez problemu dostało się do przedszkola. Dostaje dodatki z Mopsu i kombinuje jak się tylko da. To paczki ze szkoły, to z jakiegoś karitasu, gdzieś indziej jakieś bony itp... Odpicowana w markowych ciuchach, a do Mopsu zakłada stare łachy i jeździ autobusem, choć jej facet po mieście ją wozi mercedesem. Facet zameldowany u mamusi, a i tak razem mieszkają. Jeżeli wiesz że mieszkają razem wystarczy powiadomić odpowiednie władze i koniec jej dodatków.Ba nawet może je zwracać.

Gość gość
samotna matka płaci za przedszkole pół ceny albo ma fundowane posiłki dla dziecka za darmo, wyjazdy kolonijne za symboliczną cenę np wypoczynek w dobrym ośrodku na 2 tygodnie z wyżywieniem 500 zł , samotna matka więcej odlicza sobie od podatku i ma ulgi , wiem bo koleżanka jest samotna matką i powodzi jej sie bardzo dobrze, ma faceta który chce się z nią ożenić ale ona nie chce , a jego rodzina naciska a ona nie chce Wiesz co od 17lat byłam i jestem samotną matką i jak się pracuje to nie masz żadnych dodatków więc skończ te mity.Koleżanka ma ponieważ leży do góry brzuchem w domu a facet na nią pracuje. Zawsze możesz nie pracować i żyć tak samo.Nie ma to nic wspólnego z samotnym rodzicielstwem bowiem w Polsce wszystkie dodatki są zależne od dochodu. Ciekawe czy tak zazdrościsz samotnym matkom których faceci nie płacą alimentów a na fundusz są za bogate.Ja przez 17 lat poza wspólnym rozliczeniem nie miałam w życiu od państwa żadnej pomocy.Dziś choruję na raka i też jej nie mam bo pracowałam zamienisz się ze mną???