Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama i ja tra la la la la

rzadkie slabe ruchy przy fenoterolu i relanium

Polecane posty

Gość mama i ja tra la la la la

czy to normalne ?

Gość gość
Dziecko relaniumm nacpakas to nic dziwnego. To silny lek psychotropowy wiec dla mnie normalne ze doroslego przymuli a co dopiero taka kruszyne

Gość gość
Po co bierzesz relanium ,mi też lekarka chciała zapisać w pierwszej ciąży bo miałam krwawienia i powiedziała że muszę byc spokojna i zapisze mi to ,ja nie chciałam po co dzieciaka truć i przetrwałam . DZiecko przymulone po lekach to nie chce mu się ruszać .

Gość gość
po co relanium mi dawali w szpitalu a ja nie łykałam

Gość gość
jesteś kolejną idiotką która urodzi dziecko faszerowane prochami , poczytaj co robi relenium z płodem , tępym babom lekarz zapisze ten syf a one jak tłuki będą faszerowały dziecko a potem rodzą anemiczne z wadami

Gość gość
Fenoterol to też syf i wcale nie pomaga podtrzymać ciąży. Wszędzie na świecie o tym wiedzą, tylko nie w Polsce, gdzie ciężarne łykają chemię jak cukierki i myślą, że to dla dobra dziecka. A potem po urodzeniu masa problemów, począwszy od obniżonego/wzmożonego napięcia mięśniowego po masę innych neurologicznych i zdrowotnych

Gość mama i ja tra la la la lala
jestem w szpitalu i tu na skorcze dostaje fenoterol i na wyciszenie relanium

potrzebuje wypowiedzi kobiet ktore braly te leki i wszystko sie dobrze skonczylo

Gość gość
kobiety którym lekarz przepisał ten syf więcej do konowała nie szły !

czytalam o kobietach ktore braly te leki i dzieki nim ich dziec**przezyly i rodzily sie zdrowr

Gość gość
ja sie tylko zastanawiam jakim trzeba byc debilem i cwiercinteligentem z iq -5 zeby nie wiedziec, ze jak sie jest w ciazy, to wszystko co kobieta przyjmuje idzie do dzieciaka. :D :D

Gość gość
Nie wiem po co w trym wszystkim relanium,bo według tego co wiem to do fenoterolu powinnaś dostać lek nasercowy isoptin,ponieważ po fenoterolu masz wrażenie że serducho wyskakuje z orbit. A do tych p**********h to co lepiej by kobieta w straciła dziecko już teraz??? Moje po fenoterolu ma 21 lat i jest zdrowe jak byk.

Gość gość
Bralam fenoterol przeszlo 4 mc, dwa tyg temu odstawiony, nie mialam zadnego kolatania serca ani tym podobnych, isoptin bralam po pol tabletki.

mnie podaja fenoterol razem z izoptimem nie mam zadnego kolatania serca nic z tych rzeczy

Gość gość
temat stary jak świat, ale się wypowiem. relanium może być groźne dla dziecka. moja mama 30 lat temu też brała, praktycznie całą ciążę, urodziłam się "zdrowa", jedyny problem był taki że w brzuchu mało się ruszałam (to właśnie przez relanium), po urodzeniu najpierw byłam bardzo ospała, a po jakichs dwoch tygodniach ciągle wrzeszczałam "bez powodu" i prawie nie spałam (zespół odstawienia). ale to pikuś przy długofalowych skutkach. relanium przyjmowane długi czas w ciąży może spowodować zaburzenia w neuroprzekaźnikach u dziecka i trwałe zmiany w osobowości, podatność na zaburzenia psychiczne. dziś leczę się u psychiatry z powodu niedoborów neuroprzekaźników, które miałam całe życie, cierpię na stany lękowe i bezsenność. mam także asymetrię ciała, np prawa stopa większa o 1,5 rozmiaru, choć akurat nie wiem czy za to też mam winić relanium. za stan mojej psychiki na pewno. takie to właśnie "niegroźne" jest relanium w ciąży. ja bym wolała brać tonę ziółek niż ryzykować, że dziecku coś będzie