Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto czeka na poród

Polecane posty

Gość gość

Termin mam na 5 stycznia z OM a na 24 grudnia z USG. Od paru dni czuję się już fatalnie, krocze, pachwiny bolą jak bym miała zakwasy po ćwiczeniach, pojawił się gęsty biały śluz o od czasu do czasu przezroczysty ciągnąca się wydzielina. Dziś w nocy obudził mnie potworny ból podbrzusza i krzyża, myślałam,że sie już zaczęło,ale po paru min. się uspokoiło. Mam częste stawianie brzucha, co staje się z dnia na dzień coraz boleśniejsze. Mam mieć cesarkę i to czekanie mnie dobija. Pierwsze dziecko urodziłam sn,i leżałam w szpitalu,podpieta pod KTG i wiedziałam,ze tam nie przegapię pierwszych objawów, teraz praktycznie ciążę przechodzę zupełnie inaczej. Jakie wy macie objawy?

Gość gość
Ja tez czekam:-) termin mam na 2 stycznia. Co dwa dni mam ktg ze wzgledu na wody przy dolnej granicy normy. Poza tym juz chcialabym urodzic, tylko szyjka cos za bardzo nie chce zmieknac i sie rozewrzec mimo zw duuuuzo chodze. Poza tym w nocy bola plecy i czasem brzuszek, puchna stopy, mam skurcze coraz silniejsze i bolesniejsze, a takto czuje sie dobrze:-)

Gość alicccjaaaaa
Ja :) termin mam na dzisiaj ale w wigilie mam cesarskie ciecie ze wzgledu na komplikacje

Gość gość
Ja mam normalny termin na 24 stycznia ale będę miała wcześniej cesarkę , ledwo już ciągne plecy i brzuch nie daja mi spokoju z bólu

Gość gość
Ja mam termin na 3stycznia czuje się świetnie dużo chodzę żadnych objawów ot coś tam klujnie w środku chwilke i koniec. Mój pierwszy poród to będzie.

Gość gość
Ja mam termin na 14 stycznia, torby jeszcze nie spakowalam, pokoju dziecka nie urządziłam bo mieszkamy u tesciow, za parę dni się wyprowadzamy do nowego mieszkania. Jutro jadę kupić kapcie i koszule do szpitala, chyba spakuje już torbę bo nie daje mi to spokoju. Samopoczucie ok, brzuch rośnie z dnia na dzień, to pierwsza ciaza.

Gość gość
Tu autorka Ja torbę spakowałam wczoraj, też nie miałam jakoś zapału do tego. Dziś mnie normalnie nosi po ścianach, raz płaczę raz sie drę jak opętana a innym razem mam znowu doła. Cesarkę mam na 30 grudnia, ale bedę szczęśliwa,jak przetrwam święta, bo nie chcę świąt spędzić w szpitalu, no ale jak mojej królewnie sie zachce wyjść to nie ma na to rady. Co ma byc to będzie. Pierwszy poród był 8 dni przed terminem, co ma być to będzie.