Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym na święta

Polecane posty

Gość gość

Dziś na parkingu pijany kierowca rozbił mi samochód. Na całe szczęście nic się nikomu nie stało, ale samochód odholowali. Teraz nie wiem co robić, a na święta w poniedziałek trzeba jechać. Jakieś pomysły?

Gość tokarz6161
Jaka miejscowość? Nie ma co panikować. Są dwie opcje: Komunikacja pociąg, autobus, samolot, lub szybko w poniedziałek dogadasz się z warsztatem czy mogą Ci wynająć samochód bezgotówkowo na koszt sprawcy. Jeśli nie to szukaj wypożyczalni z taką możliwością.

Gość gość
Warszawa. Jak bezgotówkowo, nie rozumiem może dlatego, że mam włosy blond. Z komunikacją może być problem nie wiem czy w moje strony coś jeszcze jeździ. Od kilku lat tylko autem.

Gość tokarz6161
To trzeba sprawdzić połączenia. pkp.pl, lot.pl czy e-podroznik.pl Bezgotówkowo w Twoim wypadku oznacza nie spowodowałaś wypadku (nie jesteś sprawczynią), a samochód został unieruchomiony i wymaga naprawy. Wtedy należy Ci się samochód zastępczy na koszt OC sprawcy. Tylko pamiętaj szukaj bezgotówkowo abyś nie musiała w pierwszej kolejnośc**płacić za wynajem i przedstawiać rachunek ubezpieczycielowi sprawcy bo wymyślą powód żeby nie zapłacić albo wypłacą tylko część. Tylko opcja bezgotówkowa.

Gość gość
Samochód to najlepsze dla mnie rozwiązanie. Rozumiem, że bezgotówkowo to nie zapłacę ani złotówki za zastępczy samochód? To gdzie najlepiej jest to załatwić i czy uda mi się przed świętami?

Gość tokarz6161
Jeśli bezgotówkowo to nic nie zapłacisz za wynajem tylko oczywiście za paliwo. Już wspominałem warsztat albo wypożyczalnia. Dla Twojego spokoju poszukaj wypożyczalni, która ma biuro na lotnisku przeważnie mają otwarte do 22. Jak miałem podobną sytuacje to z warsztatu odesłali mnie wypozyczalni Panek i formalności załatwiłem w 10-15 min. Mają też biuro na Okęciu więc możesz próbować dzwonić

Gość gość
Dziękuje za pomoc. Wczoraj już nie dałam rady. Dziś z samego rana dodzwoniłam się do wypożyczalni panek i na jutro z rana jestem umówiona. Ma czekać już samochód bo formalności to chwila. Wesołych i spokojnych świąt życzę. :)

Gość hubcior
Też skorzystałem z tego przywileju zastępczego auta. Fajnie, że piszecie o takich sprawach bo nawet nie wiedziałem. Babka na parkingu skasowała 2 samochody w tym mój. Pomyliła wsteczny z 1 i przygrzała nieziemsko.