Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 18 lat i staram sie o dziecko

Polecane posty

Gość gość

chce miec dzidziusia, sa slodkie :) czy sa tu jakies mode mamy??

Gość gość
najpierw postaraj sie o indeks.

Gość gość
a po co mi index?? studia nie sa mi potrzebne do bycia mama :)

Gość gość
Buahaha skończysz 22 lata i facecik kopnie cię w d***e :D pieluchy w tym wieku to koniec życia :D

Gość gość
hahaha, to nastepne 20 lat bedziesz na niego pracowala. Szanse na zajecie sie soba masz kolo 40tki.

Gość gość
Idiotko , on chce miec ze mna dziecko. Gdy by nie chcial to bysmy sie teraz o nie nie starali... :o

Gość gość
Nie moja wina , ze czuje juz instynkt macierzynski. Wy go wogole nie bedziecie mialy albo macie 35+ i sie staracie bez skutku o dziecko...

Gość gość
wspólczuję głupoty, argument chcę dzidziusia bo są słodkie, ale masz podejście do życia ale powodzenia "róbta" tego dzidziusia

Gość gość
I co sie czepiacie? Chce to bd miala! Nie oczekiwalam od was blogoslawienstwa :P poprostu pytam czy sa tu jakies mlode mamy , z ktorymi moge sie wspierac nawzajem. A wy zazdrosne zmije idzcie spac :P he smiesznie jestescie

Gość goedemorgen
slodkie to sa cukierki niunia, dziecko oprocz slodyczy to placze w nocy nie daje ci tym spac choruje jest marudne nie ma sie wolnego kiedy chce sie wyjsc z kolezankami juz nie mowiac o wydatkach, Poczekaj kilka lat i wtedy napiszesz: jestem kobieta ktora pragnie zostac mama, mam meza i skonczylam szkole wiem ze to dobry czas na macierzynstwo. Jak tak pomyslisz lub tak powiesz to bedzie znaczylo ze nie tylko chcesz miec dzidziusia ale i psychicznie, spolecznie i emocjonalnie jestes przygotowana na wszystkie wyrzeczenia zwiazane z byciem mama.

Gość gość
I będziesz na utrzymaniu? Fajnie. :D

Gość gość
Kochana, ja mam po 40tce, dzieci nigdy nie planowalam i dzieki temu mam fajne zycie, studia, praca za granica, podroze, rozwoj i mnostwo fajnych przyjaciol poznanych w wyniku rozszerzania sobie horyzontow. Z dzieckiem nie byloby to mozliwe. Rozumiem oczywiscie, ze Twoja decyzja o dziecku nie wynika czysto z instynktu, ale ze masz srodki na utrzymanie tego dziecka, zaplacenie za szkoly, dodatkowe kursy, zgodnie z zainteresowaniami dziecka wycieczki, ksiazki, zabawki edukacyjne. Oprocz tego masz ciekawa i rozwinieta osobowosc, zeby moc dziecko wspierac i stworzyc mu warunki do prawidlowego rozwoju. I oczywsicie przestronne mieszkanie, zeby dziecko mialo dobre warunki. Gratulacje, niewiele osob ma to wszystko w wieku lat 18.

Gość patison 22 lata
Tępaki z kafeterii łykną wszystko, gardzić wami to mało. :D

Gość gość
Przedstawia sie tu pewnien konflikt, zilustrowany slowami 'chce to bede miala' (mam lat 5) i poruszaniem tego tematu na publicznym forum, ktore to dzialanie jest z definicji prosba o rade w kwestii, w ktorej nie jestesmy pewni swojej decyzji.

Gość gość
Chce miec dziecko i wiem , ze bede je kochala. Nie jestem zadna patologia i potrafila bym sie zajac malenkim dzieckiem. Mam mlodsze rodzenstw i czesto sie nim opiekowalam :) jesli chodzi o utrzymanie to moj parner pracuje

Gość gość
tylko krytykowac polaczki umiecie

Gość gość
Czyli jednak nie jestes w stanie go utrzymac sama.

Gość gość
dzidziusie sa slodkie ... ale na obrazku ! w rzeczywistosci trzeba na nie z**********lac i to OSTRO a bez szkoly czym ty jestes i co mu dasz ? WIELKIE ZERO !!!

Gość gość
Bede sie uczyla i wychowala dziecko, co w tym zlego? :o

Gość gość
Kochana, nikt nie zasugerowal ze jestes patologia, mimo iz pewne komentarze byly chamskie. Zasugerowano natomiast ze jest to decyzja nieprzemyslana. Samo pisanie o tym na forum sugeruje ze oczekujesz komentarzy od innych osob. Nie mamy niestety wplywu na to jakie te komentarze beda. To, ze wszyscy sie zachwyca Twoja decyzja jest mysleniem zyczeniowym.

Gość gość
Nic w tym zlego, to bardzo ambitne. Jednak nie jest to latwe, stad tez istnieje instytucja urlopu macierzynskiego, bo wychowania malucha z praca na pelny etat/studiami nie daje sie pogodzic. Dzien ma tylko 24 godziny.

Gość gość
Piszac tutaj mialam na mysli raczej , ze znajde tu jakies mlode mamy , ktore beda mnie wspierac w mojej decyzji :) niestety nie umiescilam pytania w odp kategori... No coz skoro niektorzy mnie krytykuja to ich zdanie, ja natomiast jestem pewna , ze chce byc mama. Wychowam je wczesniej poprostu i tyle. zawsze chcialam byc mloda mama i chce to marzenie wkoncu zrealizowac :)

Gość gość
Sama powiedzialas 'po co mi index', a w pozniejszej wypowiedzi 'bede sie uczyla' Czyli jest tu pewnien konflikt i brak swiadomej decyzji.

Gość gość
Hehe gosciu wyzej - nie rozumiesz :) index dopiero na studiach sie ma. A ja jestem aktualnie w 2 klasie technikum, takze jeszcze 2 przede mna :) a mozna przeciez pogodzic wychowanie dziecka i nauke. Mam rodzicow , ktorzy napewno mi pomoga

Gość gość
to musi byc provo - bo takich glupich ludzi nie ma to nie mozliwe !

Gość gość
Co prosze? Niby dlaczego nazywasz mnie glupia? Bo swiadomie staram sie o dziecko? Co z tego , ze mam 18 lat? Jestem pelnoletnia!!! Kiedys kobiety wychodzily w tym wieku za maz i rodzily dzieci,a teraz to mega sensacja! :o co za p******* kraj!

Gość gość
to musi byc provo - bo takich glupich ludzi nie ma to nie mozliwe !

Gość gość
Ja miałam nieplanowane dziecko w wieku 18 lat.Może trochę szybko ale wcale nie żałuje.Skończyłam szkołe policealną a teraz pracuje 4 godzinny dziennie bo dziecko chodzi do przedszkola (ma 4 lata dopiero).Mój chłopak pracuje za granicą. Teraz też powiecie że to patologia? Jak ktoś nie jest leniem i nie chce dziecka tylko dla zabawy to poradzi sobie nawet w młodym wieku.

Gość gość
Dokladnie to mam na mysli 'po co mi indeks' czyli po co mi rozpoczynanie studiow. Mysle, ze kazdy, nawet debil wie, co to jest indeks i rozumie ten skrot myslowy?