Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Nenka3113

Olej silknikowy pomocy

Polecane posty

Go艣膰 Nenka3113

Od niedawna mam prawko. Samoch贸d mam mojego ojczyma kt贸ry wyje偶d偶膮 i wraca raz na dwa tyg . W tym czasie miga艂a mi kontrolka oleju. Sprawdzi艂am wska藕nikiem i by艂o ma艂o. Dolali mi na stacji i m贸wili, 偶e nie trzeba takiego samego jak jest . Teraz m贸j brat mnie bardzo opierniczy艂, 偶e zala艂am oleju, bo jak twierdzi olej si臋 nie ko艅czy, nie ma prawa si臋 sko艅czy膰 i 偶e rozwal臋 samoch贸d bo z艂y olej zala艂am , nie taki sam jak by艂 . Prosze o pomoc, bo troche si臋 boj臋 a ojczym wraca za kilka dni i nie mam kogo si臋 zapyta膰 ..

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
olej powinien by膰 taki sam jak by艂 w silniku. brat nie ma racji w kwestii 偶e nie dolewa si臋 oleju. ja musz臋 dolewa膰 czasami. dlatego sprawdza si臋 poziom p艂yn贸w przed dalszymi podr贸偶ami. albo cho膰 raz na 2 tyg. (olej, p艂yn ch艂odniczy) ale mnie tego na prawku uczyli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie musi by膰 tej samej firmy , musi si臋zgadza膰 rodzaj oleju , czyli mineralny , syntetyk albo p贸艂syntetyk, jak wymienia si臋 olej to cz臋sto zostawia si臋 kartk臋 z dat膮 i rodzajem oleju wi臋c 艂atwo sprawdzi膰 co to by艂o a sprawdzanie regularnie p艂yn贸w to norma , tak trzeba robi膰

Udost臋pnij ten post