Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skutki brania tabletek anty po jakim czasie wystepuja

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie do Pań które zabezpieczają się w ten sposób chciałabym zapytać po jakim czasie wystąpiły u was skutki uboczne brania tabletek antykoncepcyjnych i jak długo trwały? oczywiście jeśli jakieś wystąpiły.

Gość gość
jak dostaniesz zatoru to nie bedziesz takich glupich pytan stawiala

A jakie pigułki bierzesz? Objawy uboczne mogą pojawić się na krótko po rozpoczęciu przyjmowania pigułek i zwykle dość szybko znikają tj. 2-3 tygodnie. W niektórych przypadkach mogą jednak utrzymywać się do 3 miesięcy i jeśli nie ustąpią, warto porozmawiać z lekarzem o zmianie na inne. Efekty uboczne dla konkretnych pigułek, znajdziesz na ulotce w opakowaniu z blistrem.

A jakie pigułki bierzesz? Objawy uboczne mogą pojawić się na krótko po rozpoczęciu przyjmowania pigułek i zwykle dość szybko znikają tj. 2-3 tygodnie. W niektórych przypadkach mogą jednak utrzymywać się do 3 miesięcy i jeśli nie ustąpią, warto porozmawiać z lekarzem o zmianie na inne. Efekty uboczne dla konkretnych pigułek, znajdziesz na ulotce w opakowaniu z blistrem.

Gość gość
Za kilka dni zaczne brać sidretelle 30. Czytałam ulotke i wiem jakie mogą być skutki uboczne tylko zastanawiałam sie po jakim czasie mogą wystąpić czy już po pierwszej tabletce czy dopiero po kilku...

Gość gość
Jak tylko dotkniesz opakowania, od razu.

Gość gość
U mnie przy pierwszym opakowaniu pojawił się problem z nawilżeniem pochwy i częstymi podrażnieniami. Często się kocham ze swoim partnerem, dlatego był to dla mnie duży problem. Poszłam do Gina polecił mi provag, po miesiącu zażywania nawilżenie pochwy znacznie się poprawiło i po stosunku nie odczuwam dyskomfortu. Jeżeli planujesz stosować tabletki to pamiętaj o podstawowych badaniach (usg, morfologia, próby wątrobowe)

Gość gość
Usg miałam zrobione a o morfologii i próbach wątrobowych lekarka mi nie wspominała żeby zrobić. Gdzie takie próby watrobiwe można zrobić i czy potrzebne jest skierowanie?

Gość gość
czeste infekcje pochwy, brak libido, bole glowy, celulit 3kg + to wszystko w odrazu, po 3miesiacach odpusclam bo i tak sie nie kochalismy, mialam taka depereche i takie 0libido, po kilku miesiacach wszystko wrocilo do normy

Gość gość
Mam nadzieje ze w moim przypadku tak nie bedzie

Gość kasia87777
ja biore tableki anty juz jakies 8 lat i poza malymi przebarwieniami na brzuchu nic mi nie jest, moze paznokcie tez sa troche oslabione, ale to nie tragedia. A tycie bierze sie od jedzenia a tabletki nie maja kalorii ew moze to byc zatrzymana woda, ale wtedy proponuje Yaz, Yasminelle albo Yasmin ktore odwadniaja :P pozdrowienia.

Gość gość
to co ze tabletki nie maja kalorii? ja przytylam a jadalam jak zawsze a jak odtawilam to kilogramy zeszly i celulit tez, bralam ten caly jasmin. nigdy w zyciu wiecej