Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chyba rozchodzi mi spojenie lonowe

Polecane posty

Gość gość

Boli mnie wzgorek lonowy, pachwina i cale biodra. Nie moge normalnie funkcjonowac! Nie jestem w stanie normalnie chodzic, lezec tez nie moge bo wszystko mnie boli. Najgorsze sa noce. Bylam w srode u gin ale w tedy bolaly mnie tylko biodra i gin nie wiedzial czemu, stwierdzil ze wszystko ok. Co mam robic? To dopiero 33tydz;( boje sie ze do porodu calkiem mi sie rozejdzie i bede kaleka;( moze ktoras z was miala podobne dolegliwosci

Gość gość
eee tam może po prostu 1 cm czy 2 rozwarcia. Albo brzuszek ci troszkę opada i zaczyna uciskać

Gość gość
Mnie rozeszlo sie w 28 tyg. Objawy: nie moglam sie schylic, nie moglam podniesc zgietej w kolanie nogi. Wyjscie z wanny bylo wyczynem, na porodowke szlam o kulach. Pas podtrzymujacy brzuch, jedyne co mnie ratowalo przed 24 godzinnym bolem.

Gość gość
Na pewno nie rozwarcie bo boli mnie wzgorek lonowy a to chyba glowny objaw. Jak myslicie czy moge rodzic sn przy tej dolegliwosci? Nic mi sie tam nie rozleci? Co mam zrobic zeby zlagodzil bol?

Gość gość
Pamiętam ten bol, wstac z lozka nie mogłam, jak chciałam odwrocic sie w nocy to maz mnie popychal, no koszmar. Na porodowce mowili ze beda w czasie porodu uwazac zeby nie pogorszyc, ale okazalo sie ze mialam cc. To bylo wybawienie, po porodzie bol zniknal, ale nawroty tego bolu, juz nie tak intensywnego mialam jeszcze caly polog. Ja slyszalam ze w najgorszych przypadkach moze to polozyc kobiete nawet na mc, niestety porod naturalnym zazwyczaj pogarsza sprawe.

Gość gość
Ja rodzilam sn I kilka godzin po porodzie juz biegalam. Nic sie nie stalo. W drugie ciazy juz w ogole nie rozeszlo mi sie.

Gość gość
Ale po porodzie biegalasa a w ciazy chodzic nie moglas?

Gość gość
Nic nie zrobisz, na pocieszenie powiem Ci że dzieki temu najprawdopodobniej poród przebiegnie, bo organizm juz ponalu się szykuje. W nocy miedzy nogi wkladaj poduszkę, mi to bardzo ponagalo

Gość gość
Probowalam juz chyba wszystkiego;( az chce mi sie plakac, chcialabym juz urodzic;( jutro chyba pojde po skierowanie do ortopedy

Gość gość
usg ortopedyczne konieczne, ja bym nie ryzykowała porodu sn

Gość gość
A czy takie usg moze zrobic gin albo radiolog? Bo akurat do ortopedy mam kawalek drogi a nie wiem czy dam rade tyle wytrzymac w aucie

Gość gość
Nic ci nie pomoże ortopeda? Miednixa mala musi sie przygotować, zmienia się środek ciężkości więzadła rozluźniaja. Ja to juz 3 raz przechodzę z każdą ciążą coraz wcześniej :(chodze jak pokraka ale zostalo mi tylko 8 najgorszych tygodni :p wiec zaciskam zęby i byld do porodu :)

Gość gość
Tak. Po porodzie biegalam bo brzuch Misiu nie ciazy na spojenie. Na to tak na prawde nic nie poradzisz, mi paradoksalnie pomagalo siedzenie skrzyznie, brzuch pakowalam miedzy nogi I nie bylo tragedii. Powinnas zglosic sie do fizjoterapelty. On pokaDr co cwiczenia zarowno przed jak I po porodzie. Polozna mowila mi, ze najczesciej taki problem maja osoby dobrze rozciagniete I wygimnastykowane.

Gość gość
Przepraszam za bledy. Cos slownik mi ostatnio szwankuje I przekreca wyrazy chyba na jezykach japonski ;)