Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie dotyczące ekspozycji na gluten proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Dziecko skończyło 5 miesięcy, zakupiłam kaszę mannę błyskawiczną. Jak ja przygotować by można było ją dodać do mm? Próbowałam zrobić wg. przepisu z opakowania, ale mi nie wyszło. Jak wy ją przygotowywałyście?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Daj dziecku do pomemlania piętkę chleba, będzie zachwycone, a jak będzie dziąsełka ząbkujące szorować! :D Masz święty spokój z jakąś ekspozycją na gluten.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na dno najmniejszego rondelka jaki mam wlewałam trochę wody i wsypywałam płaską łyżeczkę kaszy. Gotowałam na malutkim ogniu 15 minut, ciągle mieszając. Potem tego kleiku, który powstał dodawałam płaską łyżeczkę do potrawy (do kleiku ryżowego z owocami np.).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
21:05 - dziękuję bardzo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mozna kupić gotową kaszkę, są z bobovity albo bez cukru orkiszowa firmy holle i dodawać do mleka, nie trzeba gotować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość z miasta stołecznego
Błyskawiczną mannę gotujesz ok. 3 min w małej ilości wody i odlewasz na sitko - to co zostanie dodajesz do czego chcesz: deseru, obiadu, mleka... proste i tanie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale ja nie chcę kaszy z bobovity bo jest na mleku następnym. Wolę mannę dodać do mleka, którego smak dziecko zna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
50ml wody i pol lyzeczki manny, gotuje chwile az woda zawrze, a kasza pusci klej i gotowe dodaje do obiadku lub mleka. Tanio, szybko i bez cukru.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Są kaszki bezmleczne, takie do których dodajesz mleka (np. mm), są też mleczne- do których wody tylko dodajesz, więc możesz wybrać. Ja kupowałam zwykłe kaszki dla niemowląt, najpierw pszenna, potem manna i wielozbożowe i robiłam najpierw na swoim mleku, potem na mm takim jakie mały pił. Mannę próbowałam gotować, ale nie błyszczę w kuchni i wychodził mi przeważnie po prostu glut. A ekspozycję na gluten też zaczynałam od skórki od chleba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Są Kaszki zbożowe dla niemowląt. Ja za bardzo sie w to nie bawiłam. Kupiłam bezmleczna kaszjf zbożowa i dodawałam do mleka. Ale to w sumie tylko przez kilka dni. Później to już dawałam pietki od chleba, kawałek bułki- uwielbia takie suche bułki, cokolwiek co zawiera gluten, byleby codziennie coś z nim podjadla. G tak jej już zostało. Uwielbia skórki od chleba. Pamiętam że dzieci zawsze zjadaly środek chleba a skorke zostawiały a ona odwrotnie- skorke ogryza a resztę zostawia.:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale ja nie chcę kaszy z bobovity bo jest na mleku następnym - słabo szukałaś bo są tez takie bez mm.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×