Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nalira

idealny podkład

Polecane posty

Cześć dziewczyny! Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w doborze podkładu. Mam duże problemy z moją cerą i jeszcze nie trafiłam na taki kosmetyk, który by mnie w pełni zadowolił. Mam mieszaną cerę, z tendencją do przetłuszczania się, a czasem pojawiają się na policzkach suche skórki. Moim kolejnym problemem jest rumień na policzkach a także tendencja do trądziku. Dodam, że jestem alergiczką. Proszę Was bardzo o poradę ;)

Gość gość
A jakimi kosmetykami walczysz z tymi problemami? Mam nadzieję, że zwracasz uwagę na składy, nie używasz takich z alkoholem ani matujących za to sięgasz po łagodne kwasy (przy naczynkach odpada glikolowy, ale kwasy PHA, azelainowy, ewentualnie salicylowe są bardzo wskazane), zapewniasz dobre nawilżenie. No i pilnujesz żeby w diecie było dużo zdrowych tłuszczy, zwłaszcza z ryb, bo to pomaga i na upłynnienie sebum (= mniej problemów trądzikowych), i na przesuszenie (poprawa bariery lipidowej). Dlaczego? Bo właściwą pielęgnacją często można cerę bardzo unormować, a wtedy wybór kosmetyków do makijażu bardzo się upraszcza :)