Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PraweaTywea

KTÓRĄ Ewangelie jutro przeczytac S

Polecane posty

Gość PraweaTywea

I jaki rozdzial? Jaki wy bedziecie czytac?

Gość gość
Apokalipsę św . Jana

Gość PraweaTywea
ciekawe ale prosze dalej.

Gość PraweaTywea
Essie, ale mi chodzi jaki fragment przeczytac przy wieczerzy jutrzejszej?

Gość gość
ja jednak byłbym za którymś z rozdziałów trillera erotycznego Felicjańskiej mógłby np. być ten jak wali mu konia

Gość gość
no to ja bym nie chciałbym byc na tej wigilii , ja idę się nawp*****lać a nie słuchać jak nawiedzony czyta coś napisane przez nawiedzonych

Gość PraweaTywea
gosc 17:53 - To gratuluje :) I jaki w tym sens? Jestes ateista nie obchodz swiat.

Gość PraweaTywea
A zreszta po co ja sie denerwuje i klawiature niszcze. Glupich nie sieja :)

Gość gość
ateista nie jestem, zawsze byłem wierzący bo tak kazali w domu a teraz ... a teraz doszedłem do tego jakie to bzdury i głupoty i czemu mam nie obchodzić jak wszyscy obchodza fajnie jest iść nażrec się wódy się napić , poxniej w 1 2 dzień świat też się nażreć i nachlać i leżec do góry jajcami 2 dni co nie znaczy, że mam słuchac jakiś debilizmów

Gość PraweaTywea
W takim razie zachowaj te zlote mysli dla siebie skoro chcesz swita obchodzic to trzeba sie dostosowac do osob dla ktrych maja one wymair glebszy niz tylko zarcie.

Gość gość
a po za tym słabo znacie historię ten cały wielki nie urodził się w grudniu tylko na wiosnę , a 25 grudnia jest dlatego ,że tego dnia celebrowano narodziny popularnego wśród obywateli Cesarstwa rzymskiego boga Mitry oraz święto Słońca Niezwyciężonego , a ta cała gwiazda Betlejemska to koniunkcją Wenus i Jowisza z 2 r. n.e. te planety znalazły się wtedy na nieboskłonie tak blisko siebie, że wyglądały jak jedno źródło światła

Gość gość
i nie mam zamiaru się do nikogo dostosowywac jade czytaja sobie te swoje bzdury wychodzę na fajke skończą , polewają wracam ach jakie to proste

Gość gość
troszke się douczyć moi drodzy a nie slepo wierzyć w to co kiecoki w was wpajają i się z was śmieja , troszkę nauki

Gość PraweaTywea
Tak, tak. Ja jednak wierze w Biblie a nie w teorie ateistycznych naukowcow :) Tak czy siak powstrzymajmy sie w tym swiatecznym czasie od klotni i dysput religijnych. WESOŁYCH SWIAT i dobrego karpia :)

Gość PraweaTywea
Akurat ja w "kiecoki" nei wierze bo sama czytam biblie i katolizcka nie jestem :) ale jak mowilam odpuscmy sobie na te dni religijne dysputy.

Gość gość
alez ja się z nikim nie kłócę tylko mówię tak jak było naprawde , ale właśnie z wypowiedzi wynika to proste myślenie czyli jak sa świeta bądźmy spokojni a jak juz minął możemy się n*******lać jakież to śmieszne jacy ludzie są prości i ślepo wpatrzeni w kiecoków

Gość PraweaTywea
Przeczyraj moj post wyzej na temat kiecokow bo powtarzasz sie :) Pozdrawiam. 😘

Gość gość
bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury , a prawdziwa prawda jest zacierana przez wieki tak aby ludzie wierzyli w to co mają wierzyć, ale na szczęście co raz więcej osób zaczyna patrzeć trzeźwo na świat i z z roku na roku maja coraz mniej "baranków" w swojej trzódce ha ha ha

Gość PraweaTywea
Wciaz widze ze chyba nie przeczytales mojej wypowiedzi ze zrozumieniem :) Nie naleze do katolickiego kosciola.

Gość gość
Z ciekawości zapytam czy Wy zielonoświątkowcy macie opłatek , kolędy i całą katolicką oprawę ?

Gość PraweaTywea
Jak najbardziej mamy koledy czy choinke ktore nie sa zwyczajami katolickimi tylko chrzescijanskimi, np. marcin luter jjuz po reformacji byl wielkim zwolennikiem ubieranai choinek i to niemieccy luteranie je rozpowszechnili :)

Gość gość
a ołatek

Gość gość
a czy wy znacie na tyle historię i wiecie że to wszystko to pochodzące od pogan obrządki i obyczaje czy ślepo wierzycie w to co wam kościół wpaja przez lata i zaciera najprawdziwsze fakty i prawde

Gość PraweaTywea
dzielnie sie oplatkiem to jest kwestia "osobista". Bo to jest bardziej ludowy zwyczaj, bo w innych krajach z tego co kojarze to oplatkeim sie nei dzieli chyba tylko w polsce. Nie mamy zakazu ani zalecenia :)

Gość gość
Dobra skąd pochodzi to pochodzi i czy ukradli czy zapożyczyli grunt że z chrześcijaństwem dziś kojarzymy . Po prostu ciekawy jestem czy opłatek jest tylko u katolików czy protestanci też mają coś takiego .

Gość gość
No i dzięki za odpowiedź :)

Gość PraweaTywea
Dokladnie. To nei ma znaczenia czy pochodzi od kaotlikow czy ewangelikow czy zielonoswiatkowcow. Wiekszosc chrzescijan obchodzi sweita podobnie :) No moze oprocz prawoslawnych ale oni maja w innym czasie Swieta. x A oplatek to jest zwyczaj ludowy, typowo polski. wiem że oprocz katolików dziela sie oplatkiem Ewangelicy. A u nas jak kto chce to mzoe jak nie - nie musi.

Gość PraweaTywea
Podnosze bo wciaz nie dowiedzialam sie jaka ewangelie jutro przeczytac :D