Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ogłoszenie zareczyn

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, jutro po wigilii mamy zamiar z narzeczonym ogłosić rodzinie (najpierw u mnie), że w miniony weekend się zaręczyliśmy. I tutaj pojawia się moje pytanie do Was jakimi słowami to wyrazić? Myślałam, żeby przy rozdawaniu prezentów powiedzieć, że mamy jeszcze jeden prezent/ niespodziankę i wtedy to ogłosić. Co o tym sądzicie? a może macie jakieś fajniejsze pomysły, albo własne doświadczenia?

Gość gość
Myślę że tak jak powiesz będzie ok ;)

Gość śmitomunż
Niespodzianka to bedzie jak tego oczekują i nie mogą się doczekac, w przeciwnym wypadku moga być nietęgie miny i udawane uśmiechy. Zależy ile macie lat i ile jestescie ze sobą, bo coś mi mówi że macie po 22 lata około.

Gość gość
Zgadzam się z przedmówcą, prezent/niespodzianka to jeśli rodzina faktycznie siedzi jak na szpilkach i czeka aż się zaręczycie. Jeśli nawet o tym nie myślą, zamiast wybuchu radości możesz spotkać albo pokiwanie głową, albo standardowe gratuluję. Jak dla mnie nie ma co kombinować z przemowami, krygowaniem się i sileniem na wielką niespodziankę. Normalnie w trakcie rozmowy przy stole powiedzieć, że chcieliście ogłosić, że się zaręczyliście. Tyle.

Gość gość
Myślę, że domyślają się, że coś jest na rzeczy, ale nie czujemy jakiejś presji związanej z braniem ślubu. Mam 25lat, narzeczony trochę więcej, mam nadzieję, że ta wiadomość ich ucieszy, nie ma chyba nic gorszego niż jakieś udawane zadowolenia, czy patrzenie po sobie i pochrząkiwanie

Gość gość
Podejrzewam, że jak tylko zaczniesz jeść i pierścionek zabłyśnie na palcu sami zapytają o pierścionek i wtedy będzie okazja żeby powiedzieć o zaręczynach

Wigilię je się z najbliższymi, przynajmniej ja mam takie zdanie i uważam, że w jakikolwiek sposób się tego nie powie to powinni się szczerze ucieszyć czy się tego spodziewają czy nie, dlaczego niby miałyby pojawić się jakieś udawane uśmiechy i pochrząkiwanie? :/ Chyba, że to rodzinka z takich, z którymi dobrze to wychodzi się najwyżej na zdjęciu... Ale jeśli wszystko tam u Was ok to moim zdaniem śmiało możesz powiedzieć o tym dodatkowym "prezencie" :) Chyba, że ktoś faktycznie Cię uprzedzi pytaniem o pierścionek, wtedy sytuacja już jakby sama się rozwiąże.

Gość gość
Tak już po wszystkim po kolacji i rozdaniu prezentów, poprosiliśmy wszystkich do stołu i z wielką tremą, ale i radością narzeczony powiedział, że w sobotę się oświadczył i został przyjęty. No i posypały się gratulacje, śmiech, łzy ale odebrali to super. Następnego dnia powiedzieliśmy przy obiedzie u przyszłych teściów, też spotkaliśmy się z ucieszeniem, także kamień z serca ;) i całe już świętowanie pod znakiem omawiania zaręczyn i wesela. Stresik okazał się nie potrzebny ;)