Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rudy czy blond

Polecane posty

Gość gość

Jaki kolor włosów jest odbierany społecznie lepiej według Was rudy (odcień średnio intensywny) czy blond (blond słoneczny)? Osoba w którym z kolorów włosów może być uznawana za atrakcyjniejszą i milszą? Dodam, że do mojej cery pasują obydwa kolory- opinia fryzjera.

Gość gość
A co sie obchodzi co spoleczenstwo mysli? Ufarbuj na taki, na jaki masz ochote, i jaki pasuje rowniez do Twoich ciuchow.

Gość gość
mam taką pracę, że społeczny odbiór jest ważny, tyle powiem.

Gość gość
OK, ale to oznacza dbanie o siebie, nie kolor wlosow. Nie rezygnuj ze swojej osobowosci, bo nie bedziesz sie dobrze czula. Wlosy maja byc lsniace, zadbane i ladnie zadbana fryzura, a kolor to Twoj wybor. A jakiego typu masz prace, jesli moge spytac?

Gość gość
odpowiadam za kontakty z klientami, prowadzę negocjacje itp.

Gość gość
No to swietna praca :-) Rozumiem, ze musisz miec pewien image. I jest to prawda, ze ludzie patrza stereotypowo na pewne kolory wlosow. Jak bylam blondynka, to ludzie mnie czesto brali za idiotke :-( co jest dosc smutne. Ale natychmiast przestawali jak widzieli moja kompetecje i profesjonalne zachowanie. Co do wygladu to rowniez kwestia odcienia wlosow, fryzury, calego ubioru, tego czy cicuhy sa z dobrych materialow i dobrze skrojone. A i tak zawsze znajdzie sie ktos, kto pochopnie wyciaga wnioski.

Gość gość
praca fajna, ale często wyczerpująca. Hm pewnie coś w tym blondzie jest, ale wg mnie jest to też kolor dający komunikat: "jestem człowiekiem łagodnym, można mi ufać". Rudy myślę, że może niektórych odstraszać..A ludzie jednoznacznie okazywali Ci dezaprobatę, gdy miałaś jasne włosy?

Gość dde
Zdecydowanie blond Zobacz ile jest blondynek jakieś 50 % a rudych może 0,5 %

Gość gość
Nie, nie powiedzialabym ze jawna dezaprobata. Blond odmladza, a ja jestem szczupla i ubieram sie mlodziej. Ogolne wrazenie bylo takie, ze jestem bardzo mloda -- wiec wyciagali wnioski, ze nie moge byc kompetentna. Ale szybko zmieniali zdanie.