Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fnjerwgoherho

Czy slyszalyscie kiedys swoj wewnetrzny głos

Polecane posty

Gość fnjerwgoherho

Czy miałyscie tak, że naszedł was tak jakby głos od srodka który w danej sytuacji powiedział wam, ze coś bedzie tak a nie inaczej? np. w wyborze partnera zyiowego, pracy, czegokolwiek?

Gość gość
taaak, zazwyczaj w niebezpiecznych sytuacjach moj wewnatrzy glos sie odzywa, np. wracajac sama do domu, glos mowi 'wyjmij rece z kieszeni', nie tlumaczy, po co, ale wiem, ze gdybym miala sie bronic (to glupie :P), wiec moj glos wew. to po prostu instynkt

Gość fnjerwgoherho
ale czy podpowiedzial wam kiedys cos zwiazanego z przyszloscia :p ? no ''to bedzie moj maz'' ;p

Gość gość
nie :) sama sobie przewiduje przyszlosc, bo ja planuje

Gość gość
to nie jest wewnętrzny głos ale aniołów albo demonów pamiętacie bajki walta disneja ze pojawiał sie mały aniołek z diabełkiem to jest rzeczywistosc gdybyscie byli bardziej uduchowieni to byscie widziały anioły jak swieci

Gość gość
czasami do są siły nadprzyrodzone ale bardzo często pierwsze symtomy chorób psychicznych

Gość fnjerwgoherho
:D

Gość gość
Tak. Nazywa się intuicja. :-)

Gość fnjerwgoherho
konkrete przyklady poprosze

Gość maaaaadziaaaaa83
intucija to myśl nieuslyszalna... (np, wydaje mi sie ze jutro dostanę taki a taki prezent pod choinkę)....to moja intucija,- intuicja to myśl...a nie glos.(nic w glowie mi to nie mowi,ale to moja cicha mysl) a glosy wewnatrz siebie slszą ludzie chorzy psczhicznie... zwykle te glosy sa jakby samoistne ,narzucajace sie wbrew nam,nielogiczne... glos nami rządzi...Czesto ludzie mowią ze cos ich opetalo....gdy poepelniają zlo tluamczą to tym, ze jakis glos im kazał... a z medycznego punktu widzenia ,(ktory odrzuca wiarę w demony) jest to objaw schozofreni,paronoi czy czegos tam. (np zaatakuję niespodziewanie bezbronnego przechdnia niewiem dlaczego,glos mi kazał)...ukradnę cos,cz zrobię sobie krzywdę....nie wiem dlaczego,to nie bylo zaplanowane i celowe,ale sponatniczne bo zawladną mną glos... ehhhh,szkoda gadac,ale pogadaj kiedys ze schozforenikiem jakie ma przejabane zycie gdy nie ma wladzy nad wlasnym zyciem...