Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WRZESIEŃ 2014

Polecane posty

Ale ważne ze potem jest spadek a u mnie jest nietolerancja . Lekarz ci wszystko powie myślę ze będzie ok :-) trzymam kciuki

Ale dziś pogoda... :( ja własnie wróciłam z aktywnych 9 miesięcy:) a na krzywą umówiłam się na sobotę albo we wtorek i tak mnie dziewczyny martwicie trochę że wam złe te wyniki wychodzą choć nie znam się ale te odchylenia chyba nie są znaczne więc wystarczy pewnie tylko zmienić dietę... ja niestety w ciązy tak jak wcześniej nie lubiłam słodyczy tak teraz słodkie mi smakuje jak nigdy :(

Gość edka12
Ja bede robic obciążenie glukozy za tydzień. Dzis rowny 25tc i maly wazy 1070g juz. Przytylam 7 kg juz. Lekarz kazal sie ograniczac z jedzeniem by sobie nie pozwalac. Ile wy przytylyscie? I ile waza wasze pociechy? Martwie sie przeciez nie moge sievodchudzac teraz moge ograniczyc posilki i wyeliminowac slodycze tule tylko moge bo nie chce zaszkodzic sobie i dziecku a tymbardziej ze morfologia mi spadla mam ponizej normyvhemoglobine o 0,4 nizej od minimum i dostalam zelazo....

Gość limfa12
Karina - a jaki bierzesz antybiotyk? Ja mam xorimax. Mam nadzieje ze pomoze i pozbede sie tego badziewia. Mam pessar od 20 tygodnia. Wozek juz zamowilismy w sklepie z dzieciecymi artykulami i teraz czekamy na dostawe (okolo miesiaca, poltora), natomiast lozeczko bede zamawiac na allegro. Cala reszte wyprawki tez bede zamawiac przez internet. Co do szkoly rodzenia to niestety musze z niej zrezygnowac, bo musze lezec. Ale postaram sie umowic z polozna na indywidualne zajecia w domu blizej terminu porodu. A kolezanka mojej mamy dala nam 2 torby ciuszkow w rozmiarze 50 i mniejszym, bo jej corka miala wczesniaka i na szybko musieli kompletowac takie miniaturowe ubranka, jak dla lalek. A jednak te mini rozmiary nie sa tak powszechne w sklepach i zebranie odpowiedniej ilosci ciuchow to nie lada klopot.

Gość gość
Mialam kolezanke co mialavmanie na swoja figure i w ciazy jadla jak ptaszek potem dostalactakiee anemi w 7 miesiacu ze jeszcze troche i mogliby przetaczac jej krew. Potem urodzila 2800 corke i potem latala po lekarzach wlosy garsciami sie sypaly paxnokciev lamaly i do dentysty latala z zebami wydala full kasy na dentyste.....

Gość edka12
Limfa ja dostalam torbe ciuchów rozmiar 62! Ja uwazacie kupowac mniejsze do szpitala? Jaki rozmiar jest vnajbardziej powszechny?

Gość Alma2800
jezu szlag mnie trafi z tą kafeteria., ciężko mi wejść na nią z telefonu., a komputer do czwartku w naprawie. myślę że kilka sztuk w 56 trzeba mieć bo 62 będzie za duże., . limfa super że wychodzisz ze szpitala. pogoda mnie dobija., nic się nie chce., do tego coś bolą mnie zatoki. ja przytyłam już 8 kg., też jestem w 25t , staram się jeść mniej a częściej ale niestety wieczorem czasem mnie dopada straszny głód. Alma2800

Edka - duzy ten twoj maluszek. Moj w 27 tygodniu mial dopiero kilogram. Ale to dobrze, niech szybko rosnie :) ze mna na sali lezala dziewczyna, ktorej maly w 32 tygodniu wazyl dopiero 1500 g. Ja na razie przytylam 6 kg, a jutro zaczynam 29 tydzien. Ogolnie to mam maly brzuszek, jak tak porownywalam sie z innymi kobietami w szpitalu. Nowa kafe na telefonie to rzeczywiscie porazka, na szczescie wrocilam juz do uzytkowanka na tablecie :) Aha, w szpitalu (od kilku roznych lekarzy) dowiedzialam sie ze przyjmowanie kwasow omega jest bardzo wazne dla prawidlowego rozwoju ciazy i zapobiega przedwczesnym porodom. Wiec jak jeszcze nie bierzecie to zacznijcie.

Gość Sjena
Limfa - ciesze sie, ze jestes juz w domu. Edka - duze jest to Twoje malenstwo;-) Moj w 24/25 tc wazyl 751 g. Ja przytylam juz 8 kg, ale moj gin nic nie mowil, ze za duzo waze. Inny lekarz u ktorego raz bylam powiedzial, ze bardzo dobrze przybieram na wadze. W pierwszej ciazy przybieralam podobnie i przytylam 13-14kg. Alma - moje samopoczucie tez nie jest najlepsze, glownie przez pogode, a kafeteria fakt, nie jest teraz wygodna w telefonie.

Gość karina987
Limfa ja biorę Macmiror 500, boję się antybiotyków w ciąży :( no ale ważniejsze jest żeby wytepic bakterie. Ja narazie przytyłam 8 kg, ale ja muszę bardzo uważać bo mam niedoczynność tarczycy. Kurcze jap wszystkie ciuszki mam przeważnie 62, więc chyba jeszcze raz wybiorę się na zakupy, ale to sama Przyjemność :)

Gość edka12
No ja tez kupie moze ze 2 komplety bodow i pajacykow w rozmiarze 56 tak do szpitala bym miala bo moze fakyucznie bedzie dlugi moj synek jak wda sie w tatusia bo moj maż ma 195cm a ja tylko 160:)

Gość gość_marta
Ja przytyłam 7 kg i jestem w 26tc. Moim zdaniem, to nie ważne czy się przytyje 10kg czy 20 kg w ciąży (oczywiście jeżeli nie choruje się na inne choroby, które mogą znacznie wpłynąć na ciążę). Jak dla mnie ważne jest,aby dzidzia się prawidłowo rozwijała, bo prędzej czy póżniej po porodzie się te parę słodkich kg zrzuci ;) Jeżeli chodzi o ciuszki, to póki co dostałam/zakupiłam parę (6szt.) bodów dla rozmiaru 56. A tak, to kupuję ciuszki już na większe rozmiary, bo jak się okaże, że maleństwo jest większe niż powinno, to przynajmniej będzie miało co na siebie włożyć (znaczy się ja będę miała je w co ubrać ;) ). Jeżeli chodzi o samą organizacje i kompletowanie wyprawki, to robie to bardzo małymi krokami,a mianowicie jak jestem w jakims sklepie, to staram się raz po raz kupowac po dwa, czasami jeden, artykuły dla maleństwa- to jakiś krem przeciwodparzeniowy,a to chusteczki nawilżające, płatki kosmetyczne, pałeczki do uszu, gruszkę do noska (poki co tyle mam ;) ). A dla siebie nic jeszcze nie kupiłam ;)

Gość gość_marta
Natomiast co do wagi dzidziusia, to nie ma co się nakręcać niepotrzebnie, bo malenstwo mojej znajomej, ktora byla w 32 tc ważyło zaledwie 1 200g, więc całkiem niewiele. Moje ,to chyba się na mamusie poda, bo już teraz waży 1kg :):)

Gość gość Rita
hej dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Też mam termin na wrzesień. Limfa - Zgadzam sie z tym, co lekarze mowili Tobie Limfa o tych kwasach. Ja biore omegamed optima dha. Moj lekarz mowił ro samo. Tez mam pessar od tygodnia, a za 2 tygodnie wizytę. Muszę tak samo jak Wy zrobic glukozę.

Gość gość Rita
hej dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Też mam termin na wrzesień. Limfa - Zgadzam sie z tym, co lekarze mowili Tobie Limfa o tych kwasach. Ja biore omegamed optima dha. Moj lekarz mowił ro samo. Tez mam pessar od tygodnia, a za 2 tygodnie wizytę. Muszę tak samo jak Wy zrobic glukozę. pozdrawiam

Gość pylasia
Mój synek w 23t 4d ważył 590 g. Ja przytyłam 4 kg. Duże już macie maleństwa już nie moge się doczekać, aż mój będzie ważył 1 kg. Ale część z was ma terminy na początek września a ja na koniec wiec myśle, że stąd te różnice. Lekarz o wadze dzidziusia mówił że w normie. POwiedział mi zresztą na ostatniej wizycie, że moja ciąża przebiega pod każdym względem dobrze, "wszystko idealnie w normie, tak że aż nudno" :) Aby tak dalej. Jedynie dieta z powodu podwyższonej lekko glukozy, ale też nie ma tragedii.

Gość pylasia
A z witamin biorę od początku ciąży PREGNA PLUS a od 4 miesiąca dodatkowo PREGNA DHA właśnie z tymi kwasami omega. Oprócz wózka jeszcze nic nie kupiłam.Żadnych ciuszków. Ale już powoli sie rozglądam

Ale macmiror tez ma w skladzie antybiotyk. Zreszta dla dziecka grozniejsze sa bakterie niz leki, wiec trzeba sluchac lekarza i walczyc z bakteriami :) W szpitalu byla dziewczyna, ktora od 10 tyg bierze antybiotyki w kroplowkach, bo ma caly komplet roznych bakterii i jak jedne wyleczy to zaraz jej drugie wchodza :/ to jest dopiero masakra. Pylasia - teraz maluchy rosna najszybciej i miesiac roznicy w tp robi duuuza roznice. Ale moj Franek juz sie tak pcha na swiat ze wcale bym sie nie obrazila jakby juz mial 2 kg :P Moze teraz po tych sterydach bedzie rosl jeszcze szybciej?

Gość gość
Mi lekarz tez zalecil wieksza dawke kwasow omega rowniez na skurcze, do tego oczywiscie duzo ryb. Limfa - w pierwszej ciazy dostalam sterydy na rozwoj pluc, ale dziecko nie roslo szybciej. Ogolnie to urodzila sie mala bo wazyla 2840 w 38 tc. takze drobinka i nadal jest drobna, ale to juz ma po mamusi. Pilam dzis pyszna glukoze, po 14h ide odebrac wyniki. Mam nadzieje, ze beda ok.

Gość Sjena
To bylam ja

Gość gość
Z tymi rybami to bym uważała bo dużo gatunków ma rtęć..

Gość aga41
U mnie po wczorajszych badaniach leukocyty w moczu, stan zapalny dostałam monural jednorazowo i przez 5 dni furagin ale juz dzis wielka ulga bo nic mnie nie boli, na usg mały w porzadku waży 1100 , a ja od poczatku ciąży przytyłam 12 kg, średnio 2kg na miesiac a to dopiero 27 tydz.w sumie to nie zmieniłam diety nie jem więcej ani nie mam zachcianek na słodycze ale myslę że to brak ruchu powoduje że tak sie to odkłada.

Hej dziewczynki ja juz jutro wybieram sie z moim m na pierwsze spotkanie szkoly rodzenia bardzo sie ciesze bo to nasze pierwsze i mam nadzieje sie troche podszkolic.Beda zajecia na manekinie niemowlecym takim co placze siusia itp hehe takze wesolo bedzie napewno. Jestem w 25 tyg moja malutka wazy 680g a ja przytylam 4kg100g ale wszystko w brzuch poszlo bo sporo wystaje.Nie wiem czy to duzo czy malo ale lekarz mowi ze wzystko w normie wiec sie nie martwie.Jesli chodzi o ciuchy dla Joasi to wszystkie na 62 kupuje u nas wszystkie dzieci rodza sie od 58 do 62 wiec wole rekawek podwinac niz w spiochach obcinac stopki jak moja mama ze mna.Mam dwa pajacyki w rozmiarze 56 podarowane mi przez znajoma i wiecej nie kupuje chyba ze naprawde malutka urodzi sie malutka;-)

ania8333 myśle,że nie masz sie czym martwic ja miałam krzywa robioną i na czczo wyszlo mi 105 norma do 100 po 2 h 111 norma 140 i panio doktor moja powiedziała,że cukrzyce rozpoznajemy powyzej 140.Ja przytyłam narazie 7 kg a Gabryś ma 1 kg jestem w 28 tygodniu

Gość karina987
Limfa, tak Macmiror to antybiotyk, ważniejsze jest wybicie bakterii, ale przyjmowanie jakichkolwiek leków w ciąży budzi mój niepokój. Ja ciuszki mam kupione na najbliższy rok życia córeczki, już dziś chyba ostatni raz wypuściłam się na zakupy ciuszkowe :) teraz wózek, łóżeczko i inne gadżety :) ja miałam krzywą cukrową w 23 tygodniu, ale muszę powtórzyć bo podobno to było za wcześnie, w poniedziałek się chyba wybiorę :/

Gość karina987
Limfa, tak Macmiror to antybiotyk, ważniejsze jest wybicie bakterii, ale przyjmowanie jakichkolwiek leków w ciąży budzi mój niepokój. Ja ciuszki mam kupione na najbliższy rok życia córeczki, już dziś chyba ostatni raz wypuściłam się na zakupy ciuszkowe :) teraz wózek, łóżeczko i inne gadżety :) ja miałam krzywą cukrową w 23 tygodniu, ale muszę powtórzyć bo podobno to było za wcześnie, w poniedziałek się chyba wybiorę :/

Ja wczoraj zamowilam rzeczy do porodu czyli te wszystkie podklady itp. oraz koszule do karmienia. Jak paczka dojdzie i bedzie ok to podam wam namiary na ten sklep, bo ma naprawde dobre ceny i wszystko jest w 1 miejscu. Karina - Krzywa cukrowa robilam w 24 tygodniu (dokladnie 23t2d) i lekarz mi mowil ze to ok. A tobie wyszly zle wyniki w tym 23 tygodniu ze musisz powtarzac?

Gość gość
podaj teraz to sobie popatrzę :)

Gość Alma2800
hej dziewczyny. jeśli chodzi o krzywą cukrową powinno się ją robić minimum w 24t i to skończonym., czyli np 24t 1d. mój drugi lekarz jest akurat od cukrzyc i tak kazał robić. ale spokojnie jak wcześniej nie było problemów jak u mnie w pierwszej ciąży to luz. ja mam wizytę we wtorek. dajcie namiary na ten sklep bo też chce porobić sobie zakupy żeby rozłożyć wydatki. fajnie że pogoda wraca do normy., weekend zapowiad się upalny, my robimy grilla bo mąż miał urodziny. pozdrawiam

Gość gość
i z czego tu sie cieszyć??? że upały wracają??? jestem w 30 tyg ciąży i już mi bardzo puchną kostki... modle sie by do września było zimno