Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamyślony gość

Wasze pierwsze działania na własną rękę

Polecane posty

Gość zamyślony gość

Cześć. Jestem Michał, mam dwadzieścia dwa lata. I wiecie co? Ciekawi mnie pewna sprawa, bo właśnie niedawno skończyłem studia, obecnie pracuję sobie, zaczynam właściwie, i myślę nad kupnem mieszkania. Ale naszła mnie taka refleksja o świecie i społeczeństwie, a mianowicie jak to inni mają swoje takie pierwsze działanie, mianowicie robienie swojego świata, tak zwana niezależność. Jakiś czas oglądałem Wiadomości, było o tym amerykańskim studenciaku, co wpadł do kina, postrzelał trochę, i teraz w "nagrodę" za swoją głupotę ma karę śmierci, już na życia początku będzie miał swój koniec. I tak myślę, gość zamiast jakichś dobrych planów w głowie o mieszkaniu swoim, porządnej pracy, jakichś hobby, postanowił postrzelać, i skończyć życie, tak po prostu. Jeszcze mówili, że w głowę chciał sobie palnąć, ale mu się broń zacieła. Moje pytanie: jak to było u was z zaczynaniem działania na własną rękę, jak myśleliście, jakie mieliście plany. I jak myślicie, Panie i Panowie, dlaczego ktoś zamiast dobrych planów w głowie, marzeń czy coś, postanawia nic nie osiągnąć, tylko postrzelać przez pięć minut, i dostać karę śmierci w wieku chwilę po studiach, wydawałoby się na początku życia "pełnowartościowego". Wiem że Ameryka to Ameryka, ale i tak mnie to ciekawi.

Jeśli jest tak jak piszesz i masz takie wachania to może porozmawiaj o tym z psychologiem. Ja osobiście nie miałam takich dylematów. Marzenia i cele owszem, ale nie w takim zestawieniu.

Hehehe. Miałam 21 lat jak zaszłam w ciążę. Studiowałam ale zakończyłam studia i wyjechałam z narzeczonym żeby dziecku żyło się lepiej. Było huczne wesele, potem praca za granicą a po 3 latach mamy własny dom. Tak to u nas jest. Mam 25 lat i kredyt na 30 lat :) Raz się żyje! Lepiej kupić jak wydawać pieniądze w błoto za wynajem. A przynajmniej moje dzieci kredytu po mnie nie będą musiały spłacać tylko spadek dostaną :)

Gość gość
nie wiem co studiowałeś, ale skonczyc studia w wieku 22 lat to nie lada wyczyn!

Gość zamyślony gość
Do blondynka333 - Na szczęście nie mam, i mieć nie zamierzam. Raczej mnie to dziwi i przeraża, bo nikt normalny przecież tak nie robi. Gość - Przeskoczyłem kilka klas do przodu, z powodu wyższych predyspozycji. Nie chciałem tego, ale cóż. Wniosek dyrekcji.

To ok. Niepotrzebnie się rozpisywałeś. Ja zawsze marzenia utożsamiam z celem, bo chcieć to w pewnym sensie móc i u mnie tak było.

Gość gość
przecież normalnie skończył, licencjat albo inżynierkę robi się w 3 lata, a studia zaczyna się mając lat 19, nieuki

gość nie wiem co studiowałeś, ale skonczyc studia w wieku 22 lat to nie lada wyczyn! Hehehe, dobre. Masz rację. Dla mnie to wyczyn, bo od 17 roku choruję na nerwicę lękową. Kiedy zaszłam w ciążę, nie mogłam przyjmować żadnych leków. Musiałam zakończyć Administrację Bezpieczeństwa Publicznego. Ochronę Osób i mienia :) Ale spoko :)

Gość zamyślony gość
Robiłem magistra, tylko że przeskoczyłem kilka klas. Nie było to fajne, ale nie miałem nic do gadania. Według dyrekcji byłem wtedy na wyższym poziomie niż rowieśnicy, i nie było sensu mnie trzymać. A teraz się i tak wszystko wyrównało.

Gość gość
Studia się normalnie w wieku 22 lat kończy, licencjackie. :) Więc nie jest to żaden wyczyn. :)

Gość gość
oj coś kręcisz autorze

Gość zamyślony gość
Poczytajcie o omijaniu klas ze względu na ponadprzeciętne wyniki w nauce.

Gość gość
sungarden??-nerwica lekowa??ale do seksu nie mialas nerwicy?? to uwielbiamw was kobietki, nerwica lekowa ale do sexu nie hehehh fobia spoleczna do pracy nie pojdzie ale d**y dac umie bez stresu

Gość gość
tyle że powiedziałeś o tym dopiero jak zarzucili ci że skończyłeś studia podejrzanie wcześnie, przy czym gdybyś ominął klasy to napisałbyś raczej od razu że dwie? tylko najwidoczniej ci się nie chciało liczyć 🖐️

Gość gość
gosc z 1 :05 jesl nie jestes psychiatra ani psycholog to lepiej zamilcz bo nie wiesz o czym mowa. ja rozumiem soundgarden. a autor? coz jego dobor slownictwwa nie swiadczy o nim najlepiej, nie umie zlozyc trudniejszych zdan, daje wymyslne slowa niepasujace do kontekstu, pewnie nie zna ich znaczen albo synonimow

Ja w wieku 21 lat bylem calkowicie zalezny od rodzicow , porzucony przez ukochana dziewczyne po 3 latach bycia razem , bez pracy , wywalony ze studiow matka chorowala na raka . :P To byl najgorszy okres mojego zycia. Samodzielnosc zaczalem pare lat pozniej gdy wyjechalem za granice gdzie jestem do dzis . bez szczegolow - jest dobrze .