Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja siostra i prezent ode mnie dla jej dzieci

Polecane posty

Gość gość
Oj, dajcie spokój, ale problem!

Gość brunatnica
no są rodzicami,więc mają prawo decydować, dzieci są teraz strasznie rozpieszczone i rozbuchane, ja mam roczne dziecko,ale i tak niewiadomo po co, wszyscy kupili mu pierdyliard różnych rzeczy, po co? skoro niczego nie brakuje.. ? ja się nie dziwię,jak mały podrośnie,to też będę kontrolować,żeby nie wyrabiał sobie konsumpcyjnej postawy

Gość reniajelenia
racja! dziewczynki w mojej rodzinie też podostawały mnóstwo zabawek,ale to mnóstwo, jakieś barbie, monster high, puzzle, zestawy ciastoliny, no jakieś przerażające ilości :o i dostały jakiegoś kociokwiku,serio, zaraz kłótnie były,która co ma lepsze itd

Gość jurtokk
gruba przesada,myślę,że wystarczy jedna zabawka dziecku, jakaś fajniejsza, też kupiłam barbie dla swojej córki, i była zadowolona, zachowałam też paragon,żeby wziąć udział loterii świątecznej mattel, ale jeśli coś wygram nowego do mała dostanie to dopiero na urodziny w lutym

Gość gość
Z jednej strony nie fair bo to Ty dawałaś prezent pod choinkę, siostra mogła w takim przypadku odpuścić prezent od siebie i dać dziewczynkom to co ty wysłałaś, ale z drugiej- ona jest mamą, decyduje o tym jak wychowywać dzieci, i sama wie jak reagują na prezenty, owszem, dziecko zawalone zabawkami jest szczęśliwe przez chwilę ale z niewielu cieszy się tak naprawdę, od Ciebie drobiazgi- puzzle, gra, przytulanka, ale jak do tego dojdzie kilka książeczek, lalki, jakieś inne zabawki, kredki, farbki, malowanki i inne cuda na kiju to robi się tego po prostu za dużo... i to jest oczywiste że dziecko wszystkim tym na raz się nie pobawi. To tak jak kupowanie czekolady dzieciom którym rodzice z zasady nie dają słodyczy- nad zasadą można dyskutować, ale to rodzice decydują i to że ktoś inny kupił i miał dobre intencje ma tu drugorzędne znaczenie. Prezenty, zwłaszcza dla maluchów, lepiej przedyskutować z rodzicami. Były już tu tematy typu: mała dostała od cioc******ka o którym marzyła, a my nie mamy warunków, albo- syn zachowywał się bardzo źle, zniszczył sprzęt i ma szlaban na prezenty, a babcia kupiła mu tablet... Jeżeli moje dziecko z jakiejś okazji jadłoby dużo słodyczy, a dostało jeszcze na wieczór od kogoś cukierki, też bym je odłożyła na inny dzień.

Gość gość
dziewczyny kiedyś bylo inaczej, dostało się jeden, dwa preznty i dziecko się cieszyło. Dziś dzieci dostają po kilka prezentów, kilkulatki często mają pokoje zagracone zabawkami a i tak nie mają się w co bawić.

Gość Drynda
Dziwna siostra. Dzieciaki mają być szczęśliwe! Moje były jak dostały WYRZUTNIĘ NERF :)

Gość ankassskakanka
autorko - ja się z Tobą zgadzam i nie do końca rozumię Twoją siostrę. Moja córka dokładnie w wigilię skończyła 3 latka więc prezenty dostaławała od samego rana i przez całe Święta, bo ciąglę ktoś nas odwiedzał, miała 2 torty i przyjęcie. Sami z facetem wydaliśmy na jej urodzinowe i gwiazdkowe prezenty ponad 600zł i wiele osób łącznie z rodzicami pukało mnie w czoło. Ale moja córka jakoś nie oszalała - dziecko było przeszczęśliwe i do dziś jest podekscytowana a jak zacznie się bawić to dziecka nie ma :)

Gość poroocznikovva
U nas robimy tak,ze faktycznie jest mnostwo prezentow pod choinka i dzieci je wszystkie rozpakowuja,alepo drugiej paczce juz widze,ze im zaczyna sie wszystko kielbasic i na koniec nie wiedza,co dostaly,za co sie chwycic itd. Wiec zostawiam im jakos tak po 2 rzeczy,ktorymi sie akurat bawia,a reszte beda ' odkrywac' na nowo w kolejnych dniach. Nie czepiaj sie,tak czy siak - raeosc bedzie,dziewczynki peezenty dostana. Po co szukac dziury w calym

Gość gość
ale przecież autorka napisała, że wysłała tym dzieciom drobiazgi - no przecież nie bawiłyby się i nie zagraciłyby sobie pokoju płynem do kąpieli czy pluszakiem :o

Gość hieroglifka
nie można dawać dzieciom wszystkiego na raz, potem będą rozpuszczone, o ile przyjemniej zostawić pewien niedosyt :) przeczytałam o loterii mattel, co zrobić z paragonem,żeby wygrać?