Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bolą mnie zęby czy z nerwów

Polecane posty

Gość gość

Cały listopad i grudzień chodziłam do dentysty i leczyłam zęby.Dentystka powiedziała, że wszystko jest ok i święta powinnam mieć spokojne (rok temu latałam po stomatologach).Cały czas się bałam, że w święta coś będzie bolało, że nie ma dyżuru stomatologicznego.W wigilię po kolacji napiłam sie soku pomarańczowego i nagle jazda -zaczęła mnie boleć górna jedynka.Kłuła, ćmiła masakra, popłakałam się ze strachu bo okropnie się boję bólu zęba.Swoje już przeszłam i dużo razy miała zepsute święta z powodu zębów. Jedynka przestała boleć ale kurcze dziś boli górna szóstka i siódemka.W zasadzie nie wiem, który ząb :-( ćmi na górze po prostu.do tego boli głowa i zatoki. Czy jestem już tak zryta, że potrafię sobie sama zafundować ból czy po prostu taki pechowiec ze mnie, że juz każde święta będę miała zryte :-(

Gość gość
Dieta ma ogormny wpływ na to czy nas bolą zeby czy nie i wcale nie chodzi tutaj o słodycze. Powinnas zaczac jesc duzo surowych warzyw i owoców, pic soki wyciskane sokwoirówka, jesc orzechy i dorzucac gdzie sie da odorbine maku. mak ma duzo wapnia. Stres tez ma negatywny wpływ na nasze uzebienie, wiec wprowadz w zycie wiecej relaksu.

Gość gość
dziękuję za odpowiedź.Wzięłam melisal i przestały boleć, jakaś masakra ;-) Dietę też zmienię, ale mak niestety mi szkodzi.

Gość gość
Kup sobie krople oregano i spożywaj regularnie a zobaczysz ze bedzie duzo lepiej.

Gość gość
To jest olejek oregano, a do tego dorzuć czosnek niedzwiedzi. Dieta tez nie jest bez znaczenia to fakt.

Gość gość
Byłam w czwartek u dentysty, wysmarowała zęby jakimś fluorem i bondem ... dziś znowu mam aftę na dole po prawej na dziąśle , a po lewej znowu coś boli :-( jestem wykończona, dentystka już sama nie wie co mi jest !Mówiła o nadwrażliwości zębów ..

Gość tylko ssanie oleju pomaga
Braki wit. C powodują bóle zębów

Gość gość
scierasz sobie szkliwi, odsłaniasz kanaliki zębowe które sa unerwione i cie boli, nie pij soków ,kup paste do zebów która zawiera hydroksyapatyt, on odbuduje Ci starte szkliwo. Uzywaj miękkiej szczoteczki a potem paste elmex dla wrazliwych zebów, ma fioletowy kolor. Zwracaj w przyszłosci uwage czy pasta która kupujesz nie zawiera zbyt duzo substancji sciernych

Gość gość
Witajcie, dziękuję za rady.We wtorek 1/3 jedynki mi odpadła to znaczy wypełnienie, które tam było.Dentystka odbudowała zęba, ale od tamtej wizytu od paru dni znowu mnie te jedynki górne pobolewają.Nie jedna, a dokładnie dwie jest to taki nieokreślony ból bo raz na jakiś czas i taki jakby były te zęby nadwrażliwe.Jakby cukier wszedł do dziury takie uczucie ale nie aż tak mocne. Ciągle mam problem z zębami.Może powinnam je przeleczyć kanałowo, ale w takim wypadku stomatolog mówi,że trzeba od razu korony robić bo się połamią, a ja się tego boję, bo już z dwójką miałam tak.Kanałowka z powodu dużej nadwrażliwości po 3 tygodniach złamała się i koronę robiłam... a korona wiadomo już nie swój ząb i dziwnie się używa takiego zęba.I drogo :-( Sama już nie wiem co robić, pasty nie pomagają, próbowałam już różnych do nadwrażliwych zębów.Fluorkiem elmexu też smaruję i raz na jakiś czas dentystka smaruje bondem :-( Czy tylko ja mam takie problemy z zębami, sypie mi się ząb za zębem.

Gość gość
mnie też co chwila bolą zęby :-( męczę się praktycznie ciągle ..

Gość gość
Znowu bolą te jedynki na górze :-( tydzien temu wyrwalam osemke i siodemke na dole. MASAKRA tak cierpialam teraz boli znowu góra. Dziwne mrowienie, swedzenie, klucie od kilku dni :-(dentysta poplukal metronidazolem kazal kupić eludril i tyle. Ogladal te zęby stukal i twierdzi ze zdrowe a dziasla mnie bola.Ja natomiast czuje zeby zęba reaguje ma zimno tez masakra . Jestem wykonczona :-(

Gość gość
Tak, to nerwobóle. Też to przechodziłam, do usunięcia chirurgicznego 4 zatrzymane ósemki, do tego piątka po kanałówce się złamała i też usuwali - a po tym wszystki boli po prostu wszystko, od nosa po szczęki. Uzbrój się w cierpliwość i dbaj o higienę, to minie. A poza tym eludril, meridol albo jakaś inna płukanka, i najlepiej myj też jakąś pastą specjalną do nadwrażliwych.

Gość gość
raz boli dwojka na gorze- bol taki jakbym jadła słodkie raz jedynka czasem trojka...dentysta mowi,że dziury nie ma:-(mam dość

Gość gość
Słuchajcie kolejne święta, a ja znowu cierpię :-( Znowu pobolewa jedynka na górze, ale od 3 lat mam tak ... spokój jakiś dłuższy czas i znowu ją czuję i paraliżujący strach, że zacznie się zapalenie miazgi w święta. dentystka smarowala te jedynki wczoraj i tydzień temu jakimś lakierem ... ale leczyła tez siódemke, siedziałam godzine na fotelu z otwartą paszczą i wtedy zaczeła mnie ta jedynka mrowić i pobolewać. buuu od rana zamiast szykować z dziećmi coś na święta siedzę i płaczę z nerwów... dodam, że nie boli mnie mocno, ale mrowi i czuję tego zęba. trwa to już dobre 4 lata ...

Gość gość
A dziś rano plomba z dolnej trójki wypadła ...no cudnie..żywy ząb plomba przy samej szyjce ... Chyba się powiesz przez zęby...

Gość gość
braki wit c, stres czy intensywne myslenie zużywa ja bardzo, wlokna nerwowe maja zle przewodzenie jak nie mamy jej suplementacja konieczna tylko czysta wit c bez syfow kolorow aspartamow i tytanu innych trucizn które nasi zydzi nam dodaja - dla zdrowia oczywiście nas gojow.... bo wiadomo zyd kocha goja ale martwego

Gość gość
to znowu ja. Okazało się po wnikliwych badaniach, że mam niedoczynność tarczycy,hashimoto i cukrzycę. A dziś znowu pobolewa ząb na dole,leczony 18grudnia. W wigilię żeby nie było super, tez pobolewał... Fajnym pechowcem jestem zębowym.

Gość gość
Dalej pobolewa ten leczoby ząb...szlag