Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani_x_

Dziwne plamienia pomozcie

Polecane posty

Gość Pani_x_

Okres 7 grudnia. Stosunek 14 grudnia. Po 7 dniach od stosnku dostalam plamienia. Fakt pracowalam przez ten tydzien sporo. Bylam troche zmeczona. Plamienie zaczelo sie 7 dni po stosunku i trwalo dwa dni. Nie bylo silne. Kilka brazowych plamek ze sluzem, a na drugi dzien kilka czerwonych widocznych na wkladce i przy podcieraniu. Cykle roznie naogol 30-31 dniowe. Ale 6 miesiecy temu przestalam brac tabletki anty. Skad moglo wziac sie to plamienie i co to moglo byc?

Gość gość
MOże to plamienie okołoowulacyjne było? Ja mam troszke podobną sytuację, tzn. 12 dostałam okresu, 17 kochałam się z facetem (koniec okresu wtedy był), a dziś dostałam krwawienia (15. dzień cyklu). Tylko, że to moje jest dość spore... :( I mam nadzieję, że to właśnie to plamienie, nigdy takiego nie miałam, więc nie wiem czy dobrze myślę.

Gość Pani_x_
NIgdy nie mialam plamien okoloowulacyjnych. I bylo go naprawde nie wiele. Wiec sie zastanawiam. A jak u Ciebie bylo sporo to moze jednak okres?

Gość gość
Dziś w nocy się zaczęło, więc opiszę to co do tej pory miałam. Właściwie, to już wczoraj miałam wrażenie, że widzę takie małe niteczki w śluzie. A dzis to właściwie, ten śluz jest o barwie czerwonej. to wygląda tak jak zawsze na początku okresu u mnie... Ale tak szybko w 15. dc? trochę to dziwne. Teoretycznie powinnam mieć dziś lub jutro owulację, więc dlatego pomyślałam, że to to okołoowulacyjne... Ja tęz nigdy go nie miałam, więc sama nie wiem co to może być :(

Gość Pani_X_
Moze ktos sie jeszcze wypowie i nam pomoze? Dziwne takie po kilkunastu dniach od stosunku ale tez w trakcie kiedy mozliwa jest owulacja..

Gość gość
Chyba nikt nie chce się wypowiedzieć, może tylko my jesteśmy takimi wybrykami natury :(

Gość Pani_X_
Heh nie no napewno nie tylko my. Lekarzami forumowicze nie sa ale roznych opini chetnie bym poczytala na ten temat. Lekarza mam dopiero za 2 dni.

Gość gość
Wiesz co, miałam przed chwilą wizyte w toalecie i to chyba jednak miesiączka. Tylko, że to jest strasznie dziwne. Kilka dni po zakończeniu poprzedniej, dostać kolejnej... Ciesz się, że masz lekarza za dwa dni, może coś C***omoże. Jak już będziesz po wizycie napisz, co C***owiedział :) Ja niestety nie wiem kiedy pójdę do lekarza, nie znam tu żadnego, ale może coś wymyślę.

Gość gość
Wygwiazdkowało mnie, a ja tylko miałam na myśli, że lekarz "Tobie pomoże"

Gość Pani_X_
Moja siostra miala takie problemy z miesiaczka miala albo po dwa tygodnie albo dwa razy w miesiacu. Powinnas isc do lekarza jak nie teraz to napewno jesli sytuacja sie powtorzy da leki i bedzie spowrotem ok.;) Przy cyklach 30 dniowych powinnam byc po owulacji jakies 2-4 dni temu. A ja dostalam to plamienie moglo byc okoloowulacyjne a druga sprawa stosunek i po 7 dniach od niego plamienie. Wizyte mam kontrolna ale przy okazji wspomne o tym incydencie.

Gość gość
Tak lepiej wspomnij o tym. U Ciebie, to było pewnie to plamienie okołoowulacyjne. Przynajmniej z Twojego opisu tak to wygląda. Wykluczyłabym plamienie implantacyjne, bo bez owulacji nie mogło dojść do zagnieżdzenia się zarodka (chyba, że Ci się coś przesunęło i wtedy gdy współżyłaś miałaś owulacje)... Ale miło będzie jak napiszesz co Ci gin powiedział :) Ja się teraz strasznie boję, że u mnie to jakaś choroba :( Chyba musze poszukać jakiegoś ginekologa prywatnie i iść w następnym tygodniu (może się uda tak szybko).

Gość Pani_X_
No wlasnie jedynie o tym myslalam ze mogla przesunac sie owulacja. Oj jak ja bym sie cieszyla. Dam znac napewno. U mnie prywatnie jak cos sie dzieje to od reki prywatnie biora

Gość gość
A może to nadżerka ?

Gość gość
Cieszyłabyś się gdyby okazało się że jesteś w ciąży? tak? Jeżeli u mnie to okres, to nie wiem, czy jest sens iść do gina, żadnego badania (cytologii, itd) mi nie zrobią. Nie wiem o co chodzi, ale się zaczynam obawiać. I mam nadzieję, że u mnie to nie krwawienie implantacyjne, bo ja nie jestem jeszcze gotowa na bycie mamą. A co do nadżerki, to nie wiem. Może i rracja, że to to. muszę jak najszybciej to sprawdzić, bo zwariuję.

Gość gość
Ja miałam nadżerkę teraz jestem po wypalaniu . Jak na razie rana się goi . Też miałam brązowe plamienia przy stanie zapalnym .

Gość gość
aha. Ja mam niestety krwawienie (nie plamienie) i to nie brązowe, tylko to troche wygląda jak miesiączka, ale dziś jest 15. dzień cyklu, a ja miałam regularne do tej pory 28-29dniowe cykle. Boje się, że to coś poważnego, ale oby nie

Gość gość
Ale nie ma co na zapas się martwić :) dla świętego spokoju lepiej iśc do lekarza by być spokojnym :)

Gość gość
Tak, masz rację. Na pewno pójdę do lekarza. Ale martwić się nie przestanę :( tak już mam ;)

Gość gość
Wiem cos o tym :) ja niedawno zauważyłam nieprzyjemny zapach z pochwy i nie dało Mi to ;/ a wiedziałam, że mam nadżerkę więc bałam się że to może już rak. Poszłam do lekarza tak szybko jak mogłam zrobił cytologię i stan zapalny a nadżerka już na całą szyjkę macicy na miejscu zdecydowałam się na wypalanie na drugi dzień miałam zabieg teraz jestem już 2 tygodnie po zabiegu .

Gość Pani_X_
Raczej watpie ze to nadzerka ale okaze sie w sobote. U mnie brazowawe plamienie pierwszego dnia a drugiego z nitkami krwi. Cieszylabym sie gdybym byla w ciazy. Jednak nie klade na to nacisku kochamy sie kiedy mamy ochote i tyle. Skonczy Ci sie to plamienie to do lekarza. Ja cytologie mialam wyszla dobrze teraz powinnam miec kolejna. Ostatnio mialam pol roku temu jakos

Gość gość
Teraz to wygląda jak miesiączka u mnie. Zobaczę ile to potrwa i jak się będzie rozwijało. Do lekarza pójdę w nastepnym tygodniu (albo w kolejnym), powinno być juz po tym krwawieniu. Chciałabym, żeby to był jakiś jednorazowy wybryk mojego organizmu, a nie jakaś choroba, ale będę wiedziała dopiero po wizycie u gina. Ja niestety nie miałam jeszcze robionej cytologii, więc nie wiem, może i ja mam nadżerkę, tylko nic nie wiem... Pani_X_ trzymam kciuki w takim razie, żebyś była w ciąży :)

Gość Pani_X_
Dzisiaj mam 20 dzien cyklu. Bo od czasu plamienia minal juz w sumie prawie tydzien. A ja sie czuje jakbym okres miala ciagle ze mnie leci i mi mokro..

Gość gość
Nie chce Cię nakręcać, ale słyszałam (nie wiem z autopsji), że tak bywa (to że mokro jest) w ciąży właśnie :) Jutro się dowiesz wszystkiego. Chyba bedzie można już u Ciebie wykonać test z krwi, więc możliwe, że będziesz miała jasność

Gość Pani_X_
Zobaczymy co jutro mi powie ginekolog. Bo jesli cokolwiek by bylo to nawet pecherzyk w usg dopochwowym powinno byc widac. Popytam zobaczymy. Nie staramy sie jakos na chama ale uprawialismy stosunek przez 2-3 miesiace tak od 12 dnia cyklu w gore do miesiaczki. Wtrzymywalismy sie po miesiaczne ze wzgledu na dluzszy cykl wiec owulacja powinna byc pozniej a juz sie naczytalam ze mimo dlugich cykli owulacja wystepowala w 10-12 dniu naprzyklad

Gość gość
Tak? Ja zawsze słyszałam, że owulacja następuje ok. 14dni przed miesiączką i ta faza (lutealna) jest stała, a skrócić bądź wydłużyć się może tylko ta pierwsza faza. Ale może jestem niedoedukowana. Jutro się wszystkiego dowiesz, oby to były szczęśliwe wieści :)

Gość gość
Tak masz racje. Faza lutealna powinna trwac 12-16 dni i jest faza stala. Docieklam jednak do forum ze byly kobiety ktore wlasnie przy probie znajscia w ciaze oczywiscie nie udanej i przy monitoringach juz pozniej i testach ovu odkryly ze owulacje mialy wczesniej niz powinny tzn bylo cos nie tak ze ta faza po owulacji byla nieprawidlowa (dluzsza). Zaleczaly sie ziolami i potem bylo ok. A inne przypadki ktore wyczytalam to wpadki z 8-10 dnia cyklu mimo dluzszych cykli 30 dniowych bo owu poprostu sie przesunela i juz o tym nie wiedzialy bo okresu nie dostaly.

Gość Pani_X_
To wyzej tez ja nick sie nie wkleil;) Pozatym nie wiem czy to z nerwow czy nie bo sie nie stresuje jakos ale od wczoraj ciagle latam do wc..

Gość Pani_X_
Doszlo tez uczucie w podbrzuszu jak przed okresem. Nie bol ale uczucie napiecia takiej ciezkosci. Moze poprostu dostane wczesniej okres. Wypada mi dopiero na 5 stycznia wiec zobaczymy. Jutro ginekolog;)

Gość Pani_X_
Zyjecie tam?

Gość gość
Od wczoraj nic nie moge napisać bo mi uznaje moje wiadomości za spam... :(