Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani_x_

Dziwne plamienia pomozcie

Polecane posty

Gość gość
Wow :) w końcu się udało :) Dziś sie wszystko wyjaśni :) A ja muszę czekać... Moja "miesiączka" jest inna niż zwykle (chyba bardziej obfita i coraz "wypadają" ze mnie duże skrzepy krwi), ale dalszych opisów jak wygląda może oszczędzę, a za te przepraszam. Czuje też taki ból w podbrzuszu jaki miałam przed okresem zawsze (a teraz jestem w trakcie). A może to co innego mnie boli. Ale poczekam do końca tego okresu i pójdę do jakiegoś lekarza, bo nie wiem co mi się stało, że takie coś wystąpiło. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie te plamienia były oznaka dobrych wiadomości :) Daj znać co i jak ;)

Gość Pani_X_
Jeszcze kilka godzin i sie okaze. Widocznie cykl Ci sie rozregulowal tyle na ta chwile mozna powiedziec. A krwawienie takie jak opisujesz tez czasem mialam tzn takie skrzepy i bylo ono zazwyczaj bolesniejsze niz normalnie.

Gość gość
Jest bolesne, bo mnie boli cały czas podbrzusze, aż chyba wezme jakieś proszki. A takie małe skrzepy u mnie bywały, ale te są duże, takie o średnicy 2 cm, na szczęście tylko kilka było takich dużych. Pewnie sie rozregulowało coś :( Mam nadzieję, że u Ciebie jest wszystko ok, dziś już będziesz wiedzieć :) I troche Ci nawet zazdroszcze (tak pozytywnie), że wiedzę na temat tego dziwnego plamienia będziesz miala juz dziś ;)

Gość gość
i jak tam Pani_x_? Wszystko ok?

Gość Pani_X_
Tak. Wlasnie jestem po wizycie i wszystko jest ok. Z monitoringu wynika ze owulacja mogla byc 2 dni temu. Plynu zostalo niewiele itp itd cale lekarskie gadanie. Wiec moze akurat trafilismy ze stosunkiem w owulacje.

Gość gość
To super, że wszystko jest ok :) Może jednak się wam uda w tym cyklu :) A jak nie, to może w następnym, grunt to nie myśleć ciągle o tym :)

Gość gość
u mnie mam wrażenie, że krwawienie ustało (a może to tylko wrażenie)... I to mnie tez martwi, bo normalnie miesiączke mam ok 6 dniową ja juz wariuję chyba.

Gość Pani_X_
Jak ustalo to lec do lekarza. Warto zrobic usg i zobaczyc co tam sie bedzie dzialo;) Glowa do gory. Zastanawiam sie jak dlugo po owu utrzymuje sie plyn w zatoce douglasa?

Gość gość
Ustało wczoraj. Dziwne, że tak niecałe 3 dni. A i jeszcze cały czas ten ból w podbrzuszu mam :( Lekarza muszę jakiegoś poszukać dopiero, bo w mieście, w którym jestem nie znam żadnego. Więc dopiero w nowym roku pójdę. Co do płynu w zatoce douglasa, to ja się aż tak nie orientuje, ale kiedyś słyszałam, że kilkanaście godzin po owulacji zanika. No ale lekarzem nie jestem więc nie wiem

Gość gość
Jakies zaburzenie mialas napewno i moze sie nie powtorzy i bedzie ok ale powinnas zbadac. O ile oczywiscie w ciazy nie bylas;) Mi lekarz powiedzial ze moge byc jakies 2 dni po owu

Gość Pani_X_
Znow ucielo mi nick. To wyzej to ja.

Gość gość
W ciąży? I to by było poronienie? Ja sie nie znam, że niby takie nie wiadomo skąd krwawienie, te skrzepy i te bóle podbrzusza do tej pory... I dwa dni po jeszcze ten płyn był? To ja juz nie wiem, może w necie znajdziesz jakieś rzetelne artykuły na ten temat :)

Gość gość
Domyśliłam się że to Ty

Gość Pani_X_
Nie powiem Ci nic konkretnego bo jesli Ty mialas miesiaczke i dostalas po zbyt krotkim czasie kolejne to chyba nie o to w tym chodzi. Ale na forach kobiety opisaly ze silniejsza miesiaczka czy tez spozniona itp czasem od poronienia. Ale nie wiem za wiele na ten temat. On na oko powiedzial ze mogla byc okolo 2 dni temu. A na necie nic specjalnego nie pisza;/

Gość gość
Same nie wymyślimy co mi jest ;) Pójdę do lekarza to się dowiem :) Twój lekarz powiedział tak, bo jest w stanie mniej więcej określić, czas owulacji Ale z tym płynem to ja nic nie wiem, szkoda, że się nie dopytałaś go ;)

Gość Pani_X_
Daj znac co lekarz powiedzial jak pojdziesz;) bede zagladac.

Gość gość
dobra dam znac, ale nie wiem kiedy pójde do lekarza. Jestem troche zawalona robotą i nie znam w wawie żadnego lekarza, a wolałabym żeby to ktoś zaufany był, w końcu to nie chirurg ;) Jak już będę wiedziała, to dam znać Pozdr

Gość gość
no nie :( znowu się u mnie zaczęło plamienie :( Jutro szukam lekarza i muszę się umówić, bo zupełnie nie wiem o co chodzi... boje się :(

Gość Pani_X_
Lec do lekarza jak najpredzej. Moze bylas w ciazy? A jak nie to jakis torbiel czy cos? Lepiej pojsc i miec to za soba niz sie martwic..

Gość gość
Mam nadzieję, że dam rade iść 2-go stycz. do lekarza. Może to ciąża, może mięśniaki, może torbiel, może inna choroba. Już nawet pomyślałam, że to rzeżączka. Martwie się, nigdy tak nie miałam... Dam znać jak już będę po wizycie A Ty dawaj znać, czy wam się udało dzidziusia zmajstrować ;)

Gość Pani_X_
Zrob test jesli istnieje mozliwosc ciazy i wyklucz choc jedno. Bo jesli bylabys w ciazy to moglo byc poronienie albo cos sie moze dziac. A jesli nie ciaza to opcji jest wiecej ale nie martw sie nie wszystko jest takie straszne na jakie wyglada napewno;) A co do mnie to pewnie juz autosugestia mi sie zalaczyla ale jesli nawet to tylko to.. To wydaje mi sie ze wkoncu moge rzucic palenie. Zapalam papierosa i po polowie nie umiem go dopalic. Ale za wczesnie na jakies doszukiwanie sie objawow wczesnej ciazy. Ale jesli tak ma dzialac autosugestia to mam nadzieje ze rzuce

Gość gość
Jakaś tam możliwość jest, że to ciąża, ale się zabezpieczaliśmy prezerwatywą niby... Tylko, że jeżeli to by było w tym cyklu to i tak nie wykaże nic test, jeżeli we wcześniejszym, to dlaczego miałam normalnie miesiączkę? W dodatku nie mam innych objawów za bardzo, tylko ten ból w podbrzuszu. Wolałabym, żeby to nie była ciąża. Ale mam nadzieję, że to nic poważnego. Autosugestia, no właśnie :) Możliwe że załączyła Ci się autosugestia, na objawy za wcześnie a w dodatku lepiej się nie nastawiać, to wtedy lepsza niespodzianka jest :)

Gość gość
Wczoraj to tylko przez chwile miałam takie plamienie. Umówiłam sie na 2-go stycz. do lekarza, więc teraz się już trochę uspokoiłam, bo wiem, że za dwa dni może się wszystko wyjaśni

Gość Pani_X_
To sie ciesze. Juz jutro bedziesz wiedziala wszystko. Pisz odrazu po wizycie. Ja niestety czekam. Wczoraj sie jakos slabo czulam ale dzis jest juz lepiej

Gość gość
Dobrze, napiszę. Mam nadzieję, że się wyjaśni, albo chociaż porobie badania, czy wszystko jest w porządku. Ja wczoraj nawkręcałam sobie, że to na pewno ciąża, a auto sugestia zadziałała na tyle, ze zaczęły boleć mnie piersi, plecy, miałam wrażenie, że sluz jest ciążowy... Ale stwierdziłam, że nie ma co sobie wkręcać, bo niedługo w psychiatryku mnie zamkną ;) Słabo się czułaś? A może to np. dlatego że zaczeła się implantacja :) Ale nie chce nic sugerować. Ważne, że dziś się lepiej czujesz :)

Gość gość
*autosugestia ;)

Gość Pani_X_
Lepiej ale nie rewelacyjnie;/ bo caly dzien mnie glowa boli. A wczoraj to nie moglam ustac na nogach robilam wszystko byleby tylko na siedzaco.. Fajnie by bylo gdybym zaszla w ciaze.. Ale narazie czekam na okres. A raczej na jego brak hehe ;) Wazne ze masz juz lekarza bo te plamienia dziwne sa u Ciebie;/

Gość gość
Właśnie wróciłam od lekarza. Powiedziała mi, że one nie widzi nic niepokojącego, że wszystko jest ok. Zrobiła mi usg dopochwowe i wtedy stwierdziła, że lewy jajnik jest nieco większy i że widzi jakieś małe "szumy", ale to na pewno nic złego. Kazała zrobić mi jeszcze raz takie usg 10 dc. Ogólnie stwierdziła, że że takie mocne krwawienie jak moje, to pewnie torbiel pękła, a może to poronienie (o ile byłam w ciąży). Powiedziała, że po czasie trudno określić co to było, bo teraz jet wszystko ok. A Ty jak się czujesz? Lepiej jest?

Gość Pani_X_
Tak myslalam ze to moze miec zwiazek z ciaza lub torbielami ale pewna nie bylam. Pewnie to jakis torbiel i na cale szczescie sam pekl i bedzie spokoj. ;) A u mnie ok. Lekkie bole glowy ale leciutkie juz mi w miare przeszlo i czasem uczucie w podbrzuszu takiej ciezkosci jak przed okresem ale znacznie lzejsze.

Gość gość
Życzę Ci, żeby okres jednak nie przyszedł :) Ale przecież, jak nie teraz, to może w następnym cyklu się uda. Grunt to nie "spinać się", nie wyliczać co do minuty tych owulacji itd., tylko cieszyć się życiem i czerpać przyjemność z seksu (nie traktować tylko jako prokreację), jak się człowiek wyluzuje i nie będzie myślał o tym, to się szybko uda :)