Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani_x_

Dziwne plamienia pomozcie

Polecane posty

Gość Pani_X_
Ja ten cykl skazalam i tak na nie udany. Pare wyjazdow. Wiecej roboty pzed swietami. Kochalismy sie wlasnie tuz po okresie kilka razy a potem z dwa tygodnie nic bo nie mielismy nawet kiedy. I jak juz doszo do czegos to stwierdzilam ze i tak jestem po owulacji juz dawno bo to byl 19 dzien cyklu czy 20. a powinnam miec owu 16dnia. Heh a tu niespodzianka i to u ginekologa sie dowiedzialam ze prawdopodobnie w tym czasie co sie kochalismy byla owulaca ;)

Gość gość
Mam nadzieję, że wszystko u mnie jest ok i że jak zrobie to kolejne usg, to dalej bedzie wszystko dobrze, choć troche mnie martwi, że jeden jajnik jest większy i widać nanim jakieś echo... nie mniej mam nadzieją, że u mnie to tylko jednorazowa akcja była. ale stresowałam się strasznie. Ale u Ciebie jeszcze różnie może być z szansą w tym cyklu :) Trzymam kciuki za Ciebie, żeby się udało wam szybko spłodzić potomka ;)

Gość Pani_X_
Cokolwiek to bylo to napewno musi zostac minimalny slad w Twoim przypadku pewnie na jajniku. Skoro bolalo to cos musialo sie przy tym lekko podraznic. Bedzie ok;) Pisz co i jak bo bede zagladac. U mnie dzisiaj dziwnie od rana ciagle ze mnie leci. Badam sobie szyjke od kilku cykli i dzis 8 dni po owu szyjka podniosla sie i jest wysoko.

Gość gość
bede pisać, bo przy nastenym cyklu albo jeszcze przy kolejnym (mam sporo pracy i mało czasu) pójde zrobić jeszcze raz to usg. To u Ciebie jeżeli szyjka jest wysoko, to może jednak się udało :) Ty też pisz, czy się udało, również będe zaglądać :)

Gość Pani_X_
Okaze sie w ciagu najblizszych dni (za 6 dni powinnam dostac okres). Nie nastawiam sie bo z tymi objawami przed okresem to roznie bywa.

Gość gość
to w podobnym czasie mamy dostac okres... ale jak owulacje mialas 19 dnia to ten cykl mozesz miec nieco wydłużony... W kazdym razie ja trzymam kciuki

Gość Pani_X_
Tak wydluzony. Wiec powinnam za 5 dni dostac;) bo dzis juz 9 dni po owu.

Gość Pani_X_
Halo, halo zagladasz tu jeszcze? U mnie narazie okresu brak. 3 dni temu silny bol jajnika (prawego), po paru h tak po srodku w podbrzuszu scisk, po chwili puscilo i dalej czulam jajnik. Bol nie bol takie cmienie jajnika i klucia. Wczoraj wieczorem tez delikatniusie jakby ktos igielka ukul z prawej strony. Od 2-3 dni czuje sie jakbym miala goraczke. Dzisiaj rowniez.. Moze mnie jakies przeziebienie lapie bo czuje sie masakrycznie. I od 2 nocy mam problem ze snem.. Chce mi sie spac ale nie umiem zasnac. Krece sie z boku na bok az wkoncu w srodku nocy udaje mi sie zasnac..;/

Gość gość
Zaglądam. A kiedy masz dostać okres? Chyba jeszcze Ci się nie spóźnia, czy już? Robiłaś już jakiś test? Może się udało wam W tym cyklu :) Wiesz, że i ja się czuję jakbym miała temperature (nie mierze, bo mi termometr sie zepsuł, a nie mam czasu kupić). Wczoraj mnie masakrycznie bolały piersi, jak nigdy, ale dziś już spokojnie. Wczoraj mnie bolało podbrzusze. A teraz mnie kują jajniki (głównie prawy). i moje piersi się powiększyły... Od sylwestra mam też dziwnie ze snem. Mogłabym w ogóle nie spać... Mam nadzieję, że zbliża się miesiączka (teoretycznie w piątek powinnam dostać), a nie nie wiem co. Jak to wszystko na miesiączke, to bede mogła znów niedługo pójsc, zeby mi ginekolog sprawdziła co z tym moim jajnikiem, czy dalej jest większy i czy dalej jest to echo..., czy coś tam.

Gość Pani_X_
Jesli nie wspolzylas w dniach plodnych to mozliwe ze tak na miesiaczke. Zreszta ten Twoj cykl taki dziwny teraz byl to krwawienie itp roznie mogl organizm zareagowac. Czekam na info czy dostalas @ i na kiedy kolejna wizyta u ginekologa. Nie nie spoznia mi sie ;) Tzn jutro powinnam dostac (juz po odliczeniu tego ze owu byla pozniej niz zakladalam). No zobaczymy. Oby okres nie przyszedl hehe ;) Moj cykl tez jest zwariowany w tym miesiacu ale nie tak jak Twoj. Mialam chyba wszystkie rodzaje sluzu po tej owulacji tzn. lala sie ze mnie woda jakby z bialymi grudkami (nie wiem jak to opisac), za chwile byl sluz typowo plodny (chyba z 1-2 dni), nastepnie znowu ta woda z grudkami, sam wodnisty sluz, a dzisiaj juz mialam taki mleczny i potem wodnisty. Masakara! Nie wysypalo mnie na twarzy tak jak zwykle przed okresem. Nie jem tez tak jak zazwyczaj przed @ bo na tydzien lub 5 dni przed zawsze wiecej jadlam. No ale to o niczym nie swiadczy ;)

Gość Pani_X_
A moze po tej calej akcji z plamieniem dopiero mialas owu i cykl Ci sie wydluzy? Bo klucie jajnikow moze wystapic w okresie owulacji. No ale przed okresem tez.

Gość gość
ja licze się z tym, że moge teraz nie dostać @ bo ten cykl jest strasznie dziwny. No ale może jednak powróci do normalności. Ja w tym cyklu współżyłam tylko raz, jakoś 6 dc, wiec teoretycznie nie był to dzien plodny. Ojeju, to jak miałas tyle rodzajów śluzu, to naprawde nie wiadomo czego masz się spodziewać. To jutro robisz tescik jak nie będzie @??? Trzymam kciuki, żeby nie przyszła ta miesiączka :) Ps. co do jedzenia to i ja mało jadam teraz, ale to może bardziej ze stresu, zreszta sama nie wiem

Gość Pani_X_
Moze i nie przyjsc @ u Ciebie. Moze nawet nie wiesz ze jedno z tych plamien moglo byc @. Zobaczysz w najblizszym czasie. Ale nie przejmuj sie tym teraz jak nie przyjdzie @ z tydzien po terminie to idz jeszcze raz do ginekologa tak czy inaczej. Oj daj spokoj czytalam o tych sluzach itp ale co przypadek to prawie inny sluz;/ Na dodatek wkurzaja mnie strasznie wlosy. Myje je wieczorem a rano juz sa tluste sam smalec;/ U Ciebie to pewnie ze stresu duzo go wkoncu mialas ostatnio.

Gość Pani_X_
Z testem poczekam chyba do konca tygodnia ;)

Gość Pani_X_
I mam nadzieje ze do konca tygodnia ten okres nie przyjdzie ;) Zawsze plamilam dzien przed narazie jest spokoj i oby tak dalej :P Hehe

Gość Pani_X_
Normalnie cos mnie zaraz strzeli.. 5 godzin temu po pracy umylam glowe. Nie suszylam suszarka.. Juz czekalam az same wyschna a tu to samo. Minelo 5 godzin a ja juz czuje tluste wlosy i az takie twarde w niektorych miejscach.. Nigdy mi sie to nie zdarzalo fakt myje glowe codziennie ale czas jak nawet umylam na drugi dzien to nie mialam takich wlosow jak po paru godzinach;/ Wrr.. juz naprawde wszystko mnie zaczyna wkurzac wiec chyba sie poloze juz. Dobranoc.

Gość gość
to współczuje Ci tych włosów. Ciekawe dlaczego tak masz, niby w ciąży tak bywa, ale narazie nie chce Cie nakrecac, zeby pozniej nie bylo rozczarowania wiekszego. ja tez chyba zaraz ide spac, chociaz ja juz zaliczyłam małą drzemkę jakąś godzinke temu

Gość gość
z testem moze faktycznie zaczekaj, mam nadzieję, że @ nie przyjdzie u Ciebie :)

Gość Pani_X_
Jesli faktycznie uda mi sie w tym cyklu i bede w ciazy to obiecuje cieszyc sie z tych przetluszczajach sie wlosow ale poki co to katorga.. Jak ja rano bede wygladala a umycie wlosow rano i tak pewnie nic nie da..

Gość gość
ja teraz mam taki bol w podbrzuszu, ale piersi juz nie sa takie jak wczoraj, prawie nie bola i nie sa takie nabrzmiałe. Chyba faktycznie jak nie bede miala teraz @ to pojde znow do ginekologa sprawdzic co to... Dobranoc :)

Gość gość
może jednak cos da umycie włosów rano :)

Gość Pani_X_
Z testem zaczekam odziwo w tym cyklu jakos nie lece po test i nie robie od razu chociaz checi takie juz dzis mialam. Raczej nic z tymi wlosami nie da jak po 5h w domu wlosy jak masakra to co dopiero w pracy;/ Idz do lekarza czy dostaniesz @ czy nie. Warto to skontrolowac. Pewnie to byl jednorazowy przypadek ale lepiej sprawdzic;)

Gość Pani_X_
Witaj.. Wrocilam z pracy i jestem wykonczona. Okresu poki co nie dostalam. Znow czulam w pracy ze mam lekka goraczke.. Szyjka dalej na wyzszym poziomie ale potrafie ja wylapac palcami.

Gość Pani_X_
A co tam u Ciebie slychac? U mnie bez zmian ;)

Gość gość
hej. u mnie też bez zmian właściwie. też mam chyba lekką gorączke, ale ja jestem troch przeziębiona, więc to pewnie dlatego. @ teoretycznie dopiero jutro mam dostać, więc czekam... teraz mnie lewy jajnik zaczął boleć. ja nawet nie wiem na jakim etapie jest mój cykl... Śluzu właściwie nie mam, więc nie wiem co się dzieje mam pytanie co do badania szyjki. ja tego nie robiłam nigdy, więc może coś więcej powiesz. wiem, że przed okresem sie obniża, w czasie owulacji i ciązy jest wyżej. ale co to znaczy? jak okreslic że to nisko lub wysoko? tzn. jaka głębokość to nisko? Czy dopiero po dłuższym samobadaniu można takie rzeczy wychwycić? Skoro nie dostałaś okresu, to może go nie dostaniesz :) czekam na wiadomości od Ciebie :)

Gość Pani_X_
Wiesz poczekaj spokojnie nawet jak @ nie przyjdzie tydzien, a potem do ginekologa zobaczyc jak tam to wszystko wyglada po plamieniu i moze gin C***omoze okreslic jaki to dzien cyklu. Moze byc i tak ze wszystko sie przesunelo i okres kolejny dostaniesz naprawde pozniej.. Z ta szyjka to ciezko dojsc do ladu i skladu ogolnie :) Ale w skrocie to tak badasz sie palcem najlepiej kucajac (wazne zeby zawsze w tej samej pozycji) jesli szyjka jest wysoko tzn ze jest daleko i ciezko ja dosiegnac lub w ogole sie nie da. Jesli szyjka jest nisko tzn ze jest blisko i bez problemu ja dosiegniesz (zazwyczaj nie trzeba wtedy calego palca nawet wkladac). Pozniej jest jeszcze opcja twarda i miekka, zamknieta i otwarta. O ile nie ma jakiegos wiekszego problemu zeby stwierdzi czy twarda czy miekka to z tym ostatnim jest gorzej. Okresu caly czas nie dostalam. Zawsze dzien przed @ mialam lekkie plamienia ktore mozna bylo tylko okreslic wlasnie przy badaniu szyjki bo lekkie slady brazowawo-czerwonego sluzu mialam tylko na palcu i widac bylo jak wycieralam w papier. Ale teraz echo..

Gość Pani_X_
Jesli chcesz sobie badac szyjke to trzeba miec duzo cierpliwosci do tego zeby dojsc po niej kiedy dni plodne, a kiedy nie. Sama sie nie raz wsciekalam bo nic mi nie pasowalo. Szyjka tak, a sluz swoje. Ale powoli powoli dochodze do tego jak byc powinno u mnie w jakim czasie.

Gość gość
I jak tam u Ciebie? zrobiłaś już test? Ja póki co @ nie mam i nie wiem dlaczego. bo zawsze był "punktualny". zobacze, poczekam, jak go nie dostane do wtorku to się umówię do lekarza...

Gość gość
mnie teraz trocę podbrzusze zaczęło boleć. oby to na okres. ucieszyłabym się, bo może tamto krwawienie było tylko jednorazowe... Ale póki co @ brak :( Mam nadzieję, że Ty @ póki co nie dostalaś :)

Gość Pani_X_
Hej. Spokojnie poczekaj. Jak po weekendzie nie dostaniesz to idz na kontrole do lekarza bo moze te plamienia mozesz zaliczyc jakos okres i cykl zaczal sie od nowa ;) Nie denerwuj sie bo stres tez opoznia okres. Ja @ nie dostalam. Ale testu nie zrobilam jeszcze. Moj mowi zebym poczekala do konca weekendu. Wiec jakos postaram sie wytrzymac. Pozatym moja szyjka jakas dziwna sie zrobila. Nadal jest wysoko i jest twardawa ale taka jakby opuchnieta..