Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaakx

dziewczyny pomóżcie czy to ciąża

Polecane posty

Gość Kasiaakx

A więc chodzi mi o to że dokładnie 14 listopada kochałam się z moim chłopakiem z prezerwatywą on skończył na zewnątrz, prezerwatywa nie pękła.(Ostatnią miesiączkę przed stosunkiem miałam 13 października) Jakiś czas bolał mnie brzuch jak nigdy, byłam mega wystraszona co się ze mną dzieje bo nigdy takich bóli nie miałam, ale dostałam miesiączkę była dość obfita(trwała 7 dni jak zawsze) dodam że nie mam regularnych miesiączek.(Dostałam ją 1 grudnia a skończyła się 7). Wszystko było by pięknie ale bardzo niepokoi mnie mój śluz na bieliźnie jest taki suchy nie wiem jak mam to określić (coś takiego jak by rozsmarować trochę pasty do zębów na bieliźnie) śluz jest praktycznie cały czas taki sam , przed okresem jak i po. Od niedawna znowu zaczął się ból podbrzusza, oraz kłócie jajników rożnie również pobolewają mnie piersi od paru dni. Boję się że jakimś cudem ten płyn przed wtryskiem (preejakulat) mógł przy wkładaniu prezerwatywy się spotkać.Co o tym sądzicie, co się ze mną dzieje ?.

Gość gość
ciąża i do tego urodzisz trojaczki , gratuluje :D

Gość Kasiaakx
Oj wiem że niektórym wydaje się to śmieszne, ale chce chociaż się dowiedzieć jakie jest prawdopodobieństwo i co z objawami.

Gość gość
prawde powie ci jedynie ginekolog lub badanie krwi 🖐️

Gość Kasiaakx
ale czy z tego co pisze jest jakieś prawdopodobieństwo ? tak wiem test muszę zrobić i odwiedzić ginekologa , ale co o tym myślicie ?

Gość gość
ja tak miałam i okazało się że jestem w ciązy (ale nie chce cie straszyć bo u kazdego moze byc inaczej - tak jak ktos napisal najlepiej zrobic test)

Gość Kasiaakx
ale też miałaś normalny okres i tylko bóle brzucha,jajników i piersi ? żadnych innych objawów nie mam wiec nie wiem co o tym myśleć ; /

Gość gość
dokładnie tak. bolało mnie tak, że myslalłam że po ścinach będę chodzić. potem miałam jeszcze jeden "okres" ( potem wyszło że to jakies plamienie bo bedac w ciązy nie mozna miec okresu), ale coś mnie tknęło bo ogólnie źle się czułam, zrobiłam test i teraz siedze z moim prawie 2 letnim synkiem :)

Gość Kasiaakx
No własnie plamienie, ja jestem pewna chyba w 99 % że to był normalny okres był obfity jak zawsze, no ale niepokoją mnie te bóle..

Gość gość
sorry, to po co ty używasz prezerwatywy skoro zakładasz ją pod koniec?

Gość gość
to wygladało jak normalny okres ale (potem, gdy dowiedziałam sie że jestem w ciązy) naczytałam sie na internecie, że to z punktu "biologicznego" nie mógł byc okres ale jakies plamienie ciązowe

Gość Kasiaakx
a gdzie ja napisałam że użyłam prezerwatywy pod koniec ? była ona cały czas od początku stosunku. Chodziło mi tylko że nie wiem, może mój chlopak przy zakładaniu mógł jakoś otrzeć tą prezerwatywa o ten płyn i założyć. Nie mówie że tak jest, bo tego nie wiem po prostu schizuje i rozważam juz 1000 opcji..

Gość Kasiaakx
Też tak czytałam ale powiedz mi czy twój "okres" trwał tyle co ten normalny ? nic nie zauważyłaś czy coś się w nim nie zmieniło ? ?

Gość gość
trwał normalnie. tylko tyle, że naprawde w pierwszy dzień bardzo bolało (bardzo to mało powiedziane). a test zrobilam z ciekawości ( bo nie staralismy sie o dziecko ale nie zabezpieczałam sie wiec brałam pod uwage, że moge byc w ciązy, byłam na 5 roku studiów wiec nie było tragedii)

Gość gość
nie dupc sie nie będzie problemu i nie musisz nas pytać

Gość Kasiaakx
no właśnie a ja się zabezpieczyłam, boże mam nadzieję że to nie ciąża ponieważ nie jestem na nią gotowa. Owszem chce mieć w przyszłości ale nie teraz i proszę nie potępiajcie mnie tym że skoro nie jestem gotowa to po co biorę się za seks. Długo by opowiadać a tłumaczyć sie również nie muszę. Chce wiedzieć co o tym sądzicie i jakie jest prawdopodobieństwo.

Gość gość
prawdopodbienstwo 50%. jestes albo nie jestes. a nawet jesli jestes to jest na tyle wczesna, że można usunąć

Gość gość
A w jaki sposób możesz mi coś więcej na ten temat napisać ?

Gość fdssfdsfd
preejakulat ma zaledwie kilka tysiecy plemników a wytrysk kilka milionow. Ale oczywiscie do zaplodnienia wystarczy jeden plemnik Zresztą wiekszosc facetów może mieć kilka mniejszych wytrysków przed wytryskiem własciwym .Zwlaszcza często sie to zdarza przy stosunkach przerywanych..

Gość fdssfdsfd
Dlatego stosunku przerywanego nie powinno sie traktować jako forma antykoncepcji .. Przede wszystkim powinien służyć on do przedłużenia stosunku ... Poniewaćż przed ciążą nie zabezpiecza wcale

Gość Kasiakxx
Sama już nie wiem co o tym myśleć..

Gość Kasiakxx
Ale ją nie napisałam przecież że to był stosunek przerywany

Gość Kasiaakx
halo dziewczyny jest ktos kto jest w stanie mi jeszcze jakos pomoc ? :