Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja córeczka wysoko goraczkuje pomocy

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny,moja 5 latka od rana ma temperature w okolicach 39-39,5 . Podaje jej nurofen na zmiane z paracetamolem ( w syropach) , owszem temperatua spada ale zaraz wzrasta. Jest apatyczna, nie chce jeść,no i narzeka na ból brzucha. Poza tym nic ja nie boli,ani głowa,gardło , nic. Nie ma tez ani kataru ani kaszluJutro rano pójdę z nia do lekarza,ale moze znacie jakies dobre domowe sposoby na gorączkę? Albo co mogłabym podac jej takiego silniejszego z leków,cos co by działało?Schładzam ja okładami,założyłam jej mokre skarpetki zamoczone w occie,ale to słabo działa.

Gość gość
możesz jej zrobić letnia kąpiel

Gość gość
Ja bym nie czekala z tym lekarzem do jutra.Moze to byc cos powaznego jezeli to nie jest przeziebienie.Nie czekaj do jutra.Zadzwon na pogotowie lub sama jedz z mala do lekarza.

Gość gość
Zrób jej chłodna kąpiel ..tzn. żeby woda była chłodniejsza od temp. ciała. Obniż temperaturę w pokoju. I cały czas okłady. Ale to niedobrze, że temperatura jej szybko wzrasta. Jeśli dojdzie do 40 stopni jedź do przychodni.

Gość gość
Dobra to ja spróbuję z ta kapiela, wolałabym uniknąć szpitala :(.

Gość gość
Taaa a po co ma jechac? Lekarz po jednym dniu goraczki nic nie da, chyba ze golym okiem byloby widac ze to np angina. A tak to powie Ci ze wirus i masz tyko obnizac goraczke. U nas bylo podobnie ostatnio, temp dochodzila do 40 stopni, dawalam wieksze dawki nurofenu i paracetamolu na zmiane, tez nie zbijalo do konca, ale nastepnego dnia bylo troche lepiej, trzeciego juz zbijalo temp do 37 stopni i pozniej przeszlo.

Gość gość
ale pamietaj ze woda ma byc chlodniejsza od temp ciala o 1-2 stopnie tylko!! jesli dziecko ma 39 to nie zrob wod chlodniejszej niz 37 bo ci dziecko szoku termicznego dostanie!! do tego rob zimne mokre oklady na nadgarstki, watrobe i kostki oraz czolo

Gość gość
No dokładnie.. chłodniejsza, ale nie zimna... zbyt duża różnica zaszkodzi.. Ja na jej miejscu, jeśli temperatura mimo podawania środka na obniżenie, ciągle wzrasta.. to gdyby doszła do prawie 40stopni to bym do przychodni pojechała. (po co od razu szpital?)

Gość gość
nie wyobrazam sobie sytuacji w ktorej moj syn ma wysoka temperature boli go brzuch i ja zamiast pojechac na pogotowie to pisze na kafe, moze to byc zapalenie wyrostka kobieto!!!

Gość gość
a ja sobie nie wyobrazam faszerowania dzieciaka tymi syropami. Mozna przeciez najpierw sprobowac zimnych okladow, chlodnej kapieli.

Gość gość
jasne, nie faszeruj syropami, czekaj az skoczy na 40 stopni, dziecko dostanie drgawek i skonczysz w szpitalu ze tez takie idiotki jak ta wyzej siedza i radzą....

Gość gość
Przy tak wysokiej goraczce trzeba zbijac na zmiane dwoma roznymi lekami i schladzac dziecko jednoczesnie. Lek i tak potrzebuje czasu by zadzialac, ja wtedy podaje dawke i robie chlodny oklad na kark lub czolo.

Gość gość
Nie naskakujcie na mnie,bo najłatwiej kogoś krytykować. Zrobiłam małej chłodną kąpiel.zasnęła. Zobaczymy czy coś pomoże,dodatkowo okładami tez ja schładzam. Nie chce ciagnąć jej do szpitala,chciałabym jej tego uniknać,bo to stres dla niej.

Gość gość
Autorko moj syn w wigilie od rana goraczkowal do dzis bez objawow zadnych.Dzis dopiero jak spadla goraczka to caly dzien lalo sie z niego i nie mial apetytu. Moze to wirus jakis tak jak u mojego dziecka. Temperatura nam spadala do 37, 5 i wracala a oklady i chlodna kapiel nie wiele dawala. Nie jechalam z nim nigdzie do lekarza bo siedzac w kolejce pare godzin zlapal by cos a zreszta lekarz ostatnio mowil mi ze jak goraczka trwa powyzej 3 doby bez innych objawow to wtedy powinno sie zglosic bo oni czesto sami nie wiedza czy cos sie rozwinie czy nie i co moze byc przyczyna :(

Gość gość
Moj synek mial podobnie jak twoja corka autorko,po kapieli,okladach i nurofenie na przemian z paracetamolem przeszlo,mam nadzieje ze u was bedzie podobnie,oklady jej rob bo naprawde pomagaja....,daj znac jak sytuacja ,pozdrawiam

Gość gość
Dziękuje dziewczyny,odezwe sie jutro jak sytuacja.

Gość Lulu_31
Moja córka jak ma wysoką gorączkę i brak innych objawów to zawsze podejrzewam zapalenie pęcherza. Zawsze wtedy zabieram do przychodni buteleczkę z moczem i sprawdzam "od ręki" czy to to. Nie mówię, że to na pewno to, ale skoro nie ma innych objawów to może warto sprawdzić.

Gość Mężatka1980rok
Moja córka jak miała tylko wysoką temperatura to na badaniu moczu wyszło ze ma zapalenie dróg moczowych .