Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoś z forum

w jaki sposób zabijane są zwierzęta przez rzeźników dla mięsa

Polecane posty

Gość ktoś z forum

jestem dziewczyną z miasta nie mam o tym pojęcia. Jestem przeciwna by zabijać zwierzęta dla mięsa! Ale zgodze się z tym że mięso jest potrzebne ludziom ponieważ żadna roślina ani produkt nabiałowy nie zastąpi białka zwierzęcego !

Gość gość
Na wsi w tzw prywatny uboju dostają ubuchem siekiery w łeb. W rzeźniach chyba są chyba rażone prądem.

Gość ktoś z forum
a później ?

Gość PYSK
to jest straszne i potworne a ja jestem wege nie moglbym jesc isoty ktora zyla

Gość gość
To po co mają łazik te zwierzaki jak ich nie można zabijać? Mięso jest bardzo smaczne a najlepsze jest z królika niebo w gębie

Gość gość
To spróbuj ciężkiej pracy fizycznej najlepiej na roli i żyw się tylko roślinkami długo nie pociągniesz żeby zapewnić chleb mieszczuchom rolnik musi dobrze pojesc

Gość gość
nawet jajko ma więcej białka niż mięso rośliny też maja białko i to pełnowartościowe słon czy koń to je tylko trawę i owoce

Gość gość
biblia zabrania miesa z krulika i swini pozwala tylko z ptaka a ryby tylko co maja łuski

Gość gość
To spróbuj ciężkiej pracy fizycznej najlepiej na roli i żyw się tylko roślinkami długo nie pociągniesz żeby zapewnić chleb mieszczuchom rolnik musi dobrze pojesc

Gość PYSK
dokladnie kon nie je miesa i ma duzo sily ja jem soje jaja i fasole tylke bialka ze hej a wy jecie mieso i umieracie na raki

Gość gość
Ha ha ha gdzie to wyczytałeś? Święty Paweł napisał że należy jeść wszystko co Bóg stworzył bo inaczej to brak szacunku do Boga i do stworzenia. Człowiek ma kły więc znaczy że je mięso a co kota też potępicie że myszę je?

Gość ktoś z forum
do : gość 20:54 W Biblii napisane jest że Kainhodował owce (był pasterzem), a Abel uprawiał ziemie był roślinożercą. Biblia mówi na samym początku o 2 rodzajach diet!

Gość ktoś z forum
do : gość 20:53 białko zwirzęce różni się od białka roślinnego tym że zawiera o wiele dłuższy i bardziej rozbudowany łańcuch aminokwasowy

Gość PYSK
jezeli mam jesc wszystko co Bog stworzyl to chce jesc ludzi

Gość gość
ja tez jestem wegetarianka i czuje sie rewelacyjnie. Mam duzo sily i energii, dobre samopoczucie. Czuje sie nawet lepiej niz w czasach kiedy jadlam mieso. Wniosek jest jeden - mieso dla zdrowia wcale nie jest potrzebne :)

Gość PYSK
mieso powoduje raka znajomego ojciec byl kucharzem z dziada pradziada cudownie gotowal i to mieso no i rak a mlody byl a w dawnych czasach gdy mieso na kartki bylo to ile bylo chorych na raka? wiecej na kile umieralo

Gość PYSK
moi dziadkowie umarli ze starosci na serce i na raka od palenia a od miesa zaden nie umarl baba jest wege i mnie howala w rodzinie buddystyczno chrzescijanskiej i tej baby rodzenstwo dozywalo 90 lat i wiecej teraz mowi mi baba ze jej kuzyn 93 letni przyjedzie do niej samochodem zyje bo nie je miesa

Gość gość
Większość wegetarianów to zapewne mieszczuchy które nie wiedzą co to ciężka robota od rana do nocy i tak cały rok. I wtedy nie chce się jeść jakiejś soji tylko kawał mięcha które ludziom daje siły bo koniom sił daje owies a ludziom właśnie mięso

Gość gość
Moja babka jadła mięso a żyła ponad 90 lat i co ty na to? Chyba z czarnobyla mięso było że raka powodowało, zastanów się co piszesz jest wiele produktów które są rakotwórcze i to nie tylko mięso...

Gość PYSK
biblia mowi tez ze kain byl zly mieso zmienilo go w potowra a abel byl dobroduszny porzadny i lagodny bo nie jadl miecha tak biblia mowi o dwoch dietach i wybor miedzy dobrem a zlem zobacz w statystki ilu mordercow to weg

Gość gość
do: a później ? Nie qwiem jak w rzeźni, ale na wsi po ogłuszniu przecina sie tętnicę szyjną i spuszcza krew do naczynia (na pyszna kaszankę). A później wiesza się za tylnie nogi, depiluje się za pomocą gorącej wody i palnika gazowego, rozcina brzuch, wyciąga wnętrzności i narządy wewnętrzne,, a jak zostanie już tylko mięso, kości i skóra to ściąga się z wyciągu i idzie na stół masarski. Na stole rozbiór na poszczególne elamenty: boczki, schab, nóżki, golonki, łeb, słonina, szynki, polędwice, etc.

Gość gość
Ta dyskusja jest bez sensu ilu morderców jest weg a ile nie a ilu z nich jest czarnymi a ilu białymi. Jeśli ktoś ma skłonności do zabijania to i bez mięsa to zrobi. Gdyby naprawdę Bóg nie chciał by ludzie jedli zwierzęta to Jezus nie zadawałby się z rybakami i nie karmił ludzi rybami bo ryba to też mięso.

Gość PYSK
ryba to tez mieso zgadzam sie, ale to jest dobre mieso uswiecone przez Jezusa , mozemy jesc ryby ale tylko z luskami nie wolno jesc wieloryba

Gość ktoś z forum
gość 21:12 Zgadzam się z Tobą w 100%

Gość gość
Jak to jak, zwyczajnie podcinają im gardła, tym mniejszym ucinają całkiem głowy maszynowo :D

Gość ktoś z forum
żal mi zwierząt

Gość gość
V przykazanie- nie zabijaj, NIKOGO

Gość gość
wpiszcie na youtube dr Ewa Dąbrowska i posłuchajcie wykładów nt. odzywiania