Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 latka

Polecane posty

Gość gość

Dziś zapytałam chrześnicy, co chciałaby na urodzinki. Postanowiłam, że jest dość duża, by sama wybrać sobie prezent. Weznę ją do SMYKA i niech wybierze sobie sama prezent. To chyba najlepsze miejsce, bo w jednym miejscu mają markowe zabawki dla różnego wieku, butki, ciuszki. Będzie mogła sobie coś wybrać. Dziecko jest podekscytowane, bo pierwszy raz samodzielnie dokona wyboru. Co sądzicie o takim rozwiązaniu?

Gość no tak to jest
mnie osobiście pomysł się podoba :classic_cool:

Gość gość
Zadna kryptoreklama. Niby do jakiego sklepu wziąć mam 8latka, gdzie jest wszystko. Nie ma takiego. A ten mam najbliżej miejsca zamieszkania.

Gość gość
Chory pomysł

Gość gość
Rok temu zafundowalam taki prezent 7 letniej chrzesniaczce, tyle że nie w smyku a w zarze, ale to chyba nie ma znaczenia :) Mała była wniebowzieta, w przymierzalni pekalysmy ze śmiechu ;) a mała czula się taka "dorosła" ;)

Gość gość
Zara powiadasz, hmmm warte rozważenia.. Też sądzę, że taki pomysł jej zapadnie w pamięci

Gość gość
Proponuję umówić się na prezent "do określonej kwoty".. żeby potem nie było: tego nie, bo to jest za drogie. Więc nie rozpuszczać dziecka, nie rozpieszczać.. ok niech sama wybierze prezent, to dobre rozwiązanie, ale niech wie, że nie powinna wybierać rzeczy powyżej ustalonego limitu. (chyba, ze sama sobie dołoży).

Gość gość
limit 150 zł, ale muszę się dowiedzieć, czy 8 latek wie jak rozróżnić ile to jest i kiedy coś kosztuje więcej.

Gość gość
8latek powinien to wiedzieć. Ale jak mówisz że pierwszy raz będzie sama sobie coś wybierać to nie wiem czy "ogarnie" ten próg cenowy. Nie mniej jednak uważam że to dobry pomysł ;)

Gość gość
Powiem tak: normalny 8 latek, normalnie rozwijający się (a nie jakiś opóźniony przez rodziców), taki z którym możesz normalnie porozmawiać na różne tematy, doskonale wie ile to jest pieniędzy.. i wie, że sa rzeczy tańsze i droższe. Myślę, że spokojnie część dzieci będzie w stanie to rózróżnic na cenie.. a jeśli nie, to będzie pytała.

Gość lulsooon
to dobry pomysł, ja uskuteczniłam to samo z moją siostrzenicą, wybrała sobie pamiętnik na hasło monster high czy coś takiego, nie bło to drogie,no i miałam z bani ;P

Gość gość
Wspaniały prezent, jakby dwa w jednym, bo i konkretny zakup i takie wybieranie, ocenianie, przymierzanie, i zabawa, i dowód zaufania dorosłego. Gratuluję!

Gość fifkamek
jeśli masz paragon po tym pamiętniku mh to go nie wyrzucaj,bo możesz wziąć udział w loterii świątecznej mattela,jeszcze do końca grudnia :)

Gość Wykładnia
dokładnie, pamiętaj o tym paragonie, ja nakupowałam zabawek z fishera pod choinkę i dopiero teraz ogarnęłam, że jest ta loteria.... teraz przeszukuję każdą torebkę i kurtkę w poszukiwaniu paragonów :P

Gość fifkamek
@Wykładnia powodzonka! pamiętam,że w zeszłym roku też byłą ta loteria mattela,ale nagród było mniej i nie takie fajne jak w tym,więc się opyla

Gość gość
ja mam jakieś paragony z fishera i co z nimi zrobić żeby wziąć udział w tej loterii?

Gość fifkamek
żeby wziąć udział w loterii, musisz zeskanować paragon,wejść na listdomikolaja.pl i wypełnić formularz,gdzie wgrywasz po prostu plik z paragonem, a na koniec kręcisz wirtualnym kołem loteriyjnym

Gość gość
a konsultowalas to z jej rodzicami?