Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyjazd za granicę a pies

Polecane posty

Gość gość

Dostałam propozycję wyjazdu do Holandii a mam psa nie ma opcji zostawienia go w Polsce bo nie mam z kim a schronisko nie wchodzi w grę. Formalności związane z psem nie będzie problemu, największy szkopuł to wynajęcie domu bo nikt się nie zgadza na zwierzaka w domu. I nie wiem co mam począć.

Gość gość
był ktoś w takiej sytuacji?

Gość lojdana
W wielu miejscach odmówili psa? Chodzi mi o wynajem domu. Może popróbuj jeszcze

Gość gość
Tak, odmówili w chwili jak poinformowałam że mam psa.

Gość gość
A czas mnie goni. Dlaczego tak trudno coś wynająć jak się ma psa?

Gość lojdana
Kurcze, nie wiem. Moi sąsiedzi zyskali psa, bo ich rodzina wyjechała do UK. Nie wiem co począć w takiej sytuacji jak twoja. Tylko broń Boże schronisko!

Gość gość
może był ktoś w takiej sytuacji

Gość gość
W wielu krajach jest z tym problem. Juz w ankietach pojawia sie pytanie czy posiada sie zwierzeta (glownie chodzi o psy i koty), a w umowie najmu masz potem wyraznie napisane, ze w mieszkaniu nie wolno trzymac zwierzat. Wyzej pepka nie podskoczysz :-/ Albo musisz szukac na wsi, tam gdzie najemca rowniez ma zwierzeta (rolnicy, albo przy stadninie)

Gość gość
jedyne wyjście to jak nie znajdę mieszkania to pozostać w Polsce i pracować za najniższą krajową

Gość gość
dzięki za podpowiedz na wsi może to będzie jedyne wyjście ale będą trudności z dojazdami ale to mniejszy problem

Gość gość
a ktoś wyjechał z psem za granicę?

Gość gość
naprawdę nie ma takich osób, każdy zostawił psa w Polsce

Gość gość
Zależy jak przedstawiasz swojego psa. Mam tu na myśli abyś od razu zaznaczyła że Twój pies jest regularnie szczepiony i regularnie chodzi do wetyrynarza, i możesz wysłać wszelką dokumentację/zaświadczenie od weta potwierdzające że dbasz o psa via e-mail. / Jeżeli tylko napomykasz że posiadasz czworonoga to nie dziwię się że mało kto, lub nikt, nie chce wam wynająć domu. Ludzie z psiakami to jak ludzie; są ludzie i parapety :-) Powodzenia :-)

Gość gość
szukaj dalej, wysyłaj oferty mailowo jak się da z dokumentacją od weta i opisem psa, Holendrzy bardzo lubią psy- ale c**prawdziwi Holendrzy bo ciapate to wiadomo.Myślę, ze w końcu znajdziesz. Moi znajomi mieszkali z psem w Holandii i wynajmowali- u Holendra pokój