Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlalaury

Jak ukryć brzuszek

Polecane posty

Gość dlalaury

Witam wszystkie forumowiczki :) Mam obecnie skomplikowaną sytuację. Mianowicie jestem teraz w drugiej klasie liceum i dzisiaj zaczęłam 19. tydzień ciąży. Zarówno jak i moi rodzice zdecydowaliśmy nie powiadamiać szkoły bowiem na początku tego miesiąca mieliśmy się przeprowadzać (było o tym wiadomo już od czerwca) do Norwegii w związku z pracą mojego taty. Jednak tydzień przed planowaną przeprowadzka się okazało, że statek którego mój tata miał być kapitanem został uszkodzony i ma przylecieć później. W poniedziałek dostał on od armatora telefon, że wszystko jest gotowe na 18 stycznia zaś mama wszystko załatwiła tak, że 17 stycznia będzie naszym ostatnim dniem w Polsce :) Jeszcze tydzień temu wyglądałam jakbym miała wzdęcie a że tydzień przed rozpoczęciem przerwy świątecznej zachorowałam i miałam zwolnienie to nikt nawet nie podejrzewał, że mogę być w stanie błogosławionym. Jednak w ciągu ostatnich 3 dni brzuszek tak mi urósł, że aż trudno w to uwierzyć. Codziennie budziłam się z coraz większym! Mimo wszystko jak założę sweter to nadal mało co widać ale do 17 stycznia muszę chodzić do szkoły a to już będzie 22 tydzień i brzuszek z pewnością jeszcze urośnie. Nie chciałabym by znajome się zorientowały bo na pewno zaczną plotkować, że się wyprowadzam ze względu na ciążę. Znacie jakieś sposoby by ukryć ciążę na tym etapie? :)

Gość MalaMila
Zachoruj jeszcze raz i do szkoły nie chodź. Co za różnica czy będziesz te 2 tygodnie chodzić czy nie? W Norwegii i tak Ci te oceny niewiele dadzą, więc po co Ci w ogóle do szkoły tu chodzić?

Gość dlalaury
Taką mamy umowę z panią dyrektor. Zresztą mieszkam w miejscowości gdzie chodzę do szkoły i nawet jak będe miała zwolnienie z powodu "choroby" to i tak będzie mnie ktoś z klasy odwiedzał więc to by niczego nie rozwiązało (już brałam tę opcję pod uwagę). Wcześniej polecieć nie możemy ponieważ mieszkanie które dostanie tata od firmy zwolni sie dopiero 17 stycznia poza tym 15 stycznia jest umówiony notariusz który ma pozałatwiać sprawy związane z domem gdyż jest on po moich dziadkach zapisany na moją mamę i jej brata a skoro się wyprowadzamy to można go sprzedać i coś trzeba w związku z tym pozałatwiać (co dokładnie to nie wiem bo się na tym nie znam). Wuja sam pracuje od 5 lub 6 lat w Anglii i wcześniej nie może przylecieć.

Gość Anka100200
MalaMila ma racje :) albo zakładaj coś luźniejszego, jak byłam w liceum i moja kolezanka byla w ciazy bez problemu ukryla ciaze chodzac w bluzie luznej - alez kazdy sie dziwil, upal nie upal a ona w bluzie...

Gość Anka100200
swoja droga, skoro i tak wyjezdzasz to nie przejmuj sie tym co powiedza inni i mozesz chodzic z duma:)

Gość gość
Badz ostrozna znajoma nie chciala aby w pracy za szybko znajomi sie dowiedzieli, wiazala na brzuchu chuste I sciskala I dzisius urodzil sie z krutrzymi nozkami I raczkami przez jej glupote, I tak sie wszyscy dowiedzieli o ciazy a ona dziecko okaleczyla idiotka

Gość gość
dlaczego chcesz ukrywac ciaze? co cie obchodzi co oni powiedza skoro wyjezdzasz na stale pewnie? Moja kolezanka ukrywala ciaze ale to dlatego ze wstydzila sie powiedziec kto byl ojcem dziecka. moze u ciebie tez to jest powodem wiec nie wnikam. I nie napisalam tego zlosliwie, po prostu w zyciu sa rozne sytuacje

Gość gość
''krutrzymi nozkami'' z jakimi nozkami?:O

Gość dlalaury
No właśnie mam taki dziwny charakter, że wiem, że bym się tym przejęła. Poza tym jak to bywa w szkole są osoby które lubią nas bardziej i które lubią nas mniej :( Nawet dzisiaj przy rodzinnym obiedzie moja starsza siostra która ma już swoją rodzinę sobie żartowała, że w końcu widać, że tam coś siedzi. Naprawde byłam w szoku, że tak nagle wyskoczył bo wcześniej ledwo co było widać tylko tyle, ze mi piersi urosły. Nie zamierzam niczym się wiązać! Nie jestem ani głupia ani szalona a poza tym nie chce skrzywdzić dziecka!

Gość dlalaury
Jakbyśmy się nie przeprowadzali to nawet nie próbowałabym tego ukrywać. Po prosty z rodzicami stwierdzilismy, że skoro da się uniknąć plotkowania to czemu by z tego nie skorzystać :) Zwłaszcza, że moja mama sama urodziła moją siostrę młodo i była wytykana palcami

Gość gość
moja kuzynka miala 14 lat jak urodzila dziecko i tylko ja i jej siostry o tym wiedzialysmy. do samego konca ukrywala ciaze do czasu az jej ciotka w bolach nie znalazla w stajni po tym jak dlugi nie wracala od karmienia koni (mieszkalismy na wsi). na pocatku nosila grube swetry i tuniki a potem wciagala brzuch, siedziala przygarbiona zawsze zaslaniala sie ksiazka albo czymkolwiek, obwiazywala sie bandazem i eksponowala piersi

Gość gość
a i dziecko urodzilo sie zdrowe ponad trzy kilo wazylo

Gość gość
ja jestem w 24 tyg i myśle że spokojnie do 28 mogła bym ukryć, ubieraj się na cebulke w luzne rzeczy nie muszą być grube ale warstwami, miałam kiedyś koleżanke co ukryła ciąże w szkole do 8-go miesiąca i nikt nie wiedział, fakt że w ostatnich mies trafiła na pore zimową więc było jej łatwiej, nosiła legginsy a u góry na cebulke luzne bluzeczki na to kamizelki, sweterki rozpinane, wiem że można, ja jestem w 24 tyg i w łaściwie oprócz męza i koleżanki nikt nie wie, a otoczenie dowie się dopiero jak samo zobaczy, a robie to dlatego bo jestem po stracie i w razie czego jakby coś się z tą ciążą stało to nie chec nikomu się tłumaczyc a ni słychać żałosnychj współczujących głosów

Gość gość
ja jestem w 24 tyg i myśle że spokojnie do 28 mogła bym ukryć, ubieraj się na cebulke w luzne rzeczy nie muszą być grube ale warstwami, miałam kiedyś koleżanke co ukryła ciąże w szkole do 8-go miesiąca i nikt nie wiedział, fakt że w ostatnich mies trafiła na pore zimową więc było jej łatwiej, nosiła legginsy a u góry na cebulke luzne bluzeczki na to kamizelki, sweterki rozpinane, wiem że można, ja jestem w 24 tyg i w łaściwie oprócz męza i koleżanki nikt nie wie, a otoczenie dowie się dopiero jak samo zobaczy, a robie to dlatego bo jestem po stracie i w razie czego jakby coś się z tą ciążą stało to nie chec nikomu się tłumaczyc a ni słychać żałosnychj współczujących głosów

Gość gość
Przeciez jak bedziesz chora i nawet ktos cie odwiedzi to bedziesz lezec w lozku wiec pod koldra brzucha nie widac,nie rozumiem po co chodzic do szkoly jak wyjezdzasz z kraju!

Gość dlalaury
Najpierw w sumie bym musiała się zapytać lekarza czy mi da zwolnienie. W sumie to mi dopiero dał kiedy zapalenie oskrzeli zaczęło schodzić niżej i się bał bym nie dostała zapalenia płuc. Od ginekologa to wiadomo, że nie wezmę Zresztą wydaje mi się, że osoby które zwykle mnie odwiedzają w domu by się zorientowały, że tak naprawdę nie jestem chora bo po mnie to bardzo widać. A do szkoły chodzę bo są tam osoby które bardzo lubię a poza tym siedzenie w domu samemu przez tyle czasu byłoby dla mnie bardzo nudne ;)

Gość gość
masz szczęście, że jest zima :) Myślę, że grube w miarę luźne swetry powinny załatwić sprawę :)

Gość gość
Bardzo luzny sweter i legginsy i bedzie super.

Gość gość
Ps . A co z ojcem dziecka? Nie wie o ciąży, czy będzie was tam odwiedzał?

Gość dlalaury
Wie ale nasz związek był niestabilny od kilku miesięcy. Rozstaliśmy się w zgodzie także z alimentami problemu nie będzie. Już teraz to on płaci za wszystkie badania i suplementy :)

Gość gość
to super (trochę to dziwnie brzmi, wiem) dla ciebie, że się nie uchyla od obowiązków :). Trzymaj się i powodzenia :)

Gość dlalaury
Jeżeli chodzi o wsparcie ojca dziecka i rodziny to nie mogę narzekać. Dzisiaj byłam się spotkać z koleżankami. Miałam taką luźniejszą tunikę i biodrówki (w normalne dżinsy już nie wchodzę a jeszcze tydzień temu nosiłam z paskiem) i jedna z dziewczyn zażartowała, że widać po mnie, że w święta na stole było bogato.

Gość dlalaury
Pewnie duży wpływ ma jeszcze to, że przez kilka lat uprawiałam pływanie i zawsze miałam brzuch płaski jak deska. No i jestem drobniutka bo mam tylko 162 cm wzrostu

skupiaj wyrok na biuscie, bluzki luzniejsze na dole, pod biuestem. albo luzne, ktore beda "wisialy" z biustu. teraz s nawet takie modne. albo koszule rozpiete

Gość gość
prawda jest taka, że choćbyś ubrała worek na ziemniaki to brzucha i tak nie ukryjesz, po prostu nie da sie teog ukryć.

Gość gość
Witam,mam problem musze ukrywac ciaze do konca wrzesinia zeby miec maciezynski ocenie jestem w 4 tygodniu jestem szczypła bardzo osoba boje sie ze pracodawc sie dowie i mnie zwolni jak mam ukryc brzuch powiem ze pracuje jako klnerka w pizzeri wiec co mam robic prosze was o rade

Gość gość
A umowę do kiedy masz?

Gość gość
Przecież jak jesteś w ciąży to i tak nie może Cię zwolnić

Gość gość
Chyba że ma umowę która kończy się przed 12tc. Dlatego pytalam o umowę.