Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tętno dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam na ostatnim ktg moja mała miała tętno pomiędzy 100 a 110 dopiero pod koniec wskoczyło pomiędzy 110 a 120 w necie czytałam ze powinna miec min 120 a dr nic nie mówił.Ktos tak miał ?(tydz 37 )

Gość gość
prawidłowe tętno to 110-160, ale czasami podczas ktg dziecko śpi i wtedy ma niskie miarowe tętno. W okresie aktywności tętno nie jest równomierne (widać to wyraźnie na wykresie). Jedno ktg miałaś tylko w tym szpitalu?

Gość gość
Sorry, nie wiem,skąd mi się ten szpital wziął :) Następnym razem, jak będziesz widziała, że tętno jest jednostajne i niskie, spróbuj się trochę poruszyć, zmienić pozycję, położyć się na lewym boku.

Gość gość
nie miałam jeszcze w 30 tyg tam było tetno pomiedzy 110 a 120

Gość gość
własnie kiedy sie ruszała miałam pomiedzy 110 a 120 czasami dokładnie 2 razy podskoczyło do 140 a potem nadal 110-120

Gość gość
Jak na usg wyszło mi poniżej 120 to lekarz zaraz kazał zrobić ktg, tam średnio wyszło 120 i lekarz kazał powtórzyć za jakiś czas. 120 to taka granica normy, kiedyś było niżej. Odchylenia powinny być, to prawidłowe. Ja bym powtórzyła ktg to badanie nieinwazyjne a może uratować dziecko. A w jakiej pozycji miałaś badanie? Ja np. nie mogłam leżeć na plecach (w ogóle się nie powinno w zaawansowanej ciąży) . Ja następnego dnia wynik badania ktg miałam już książkowy.:-)

Gość gość
własnie na plecach lezałam -a po jakim czasie powtarzałas ktg ? ja mam sie wstawic za 9 .