Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasialalalalalalal

ranki na wargoch sromowych i przy wejściu do pochwy

Polecane posty

Gość kasialalalalalalal

Witam zacznę od tego że spóżniał mi sie okres.dostałam go po 53 dniach.Dzień przed okresem kochaliśmy się z mężem po dwóch dniach od stosunku zaczęła boleć mnie c**ka była też trochę jakby opuchnięta.Zauważyłam na wargach sromowych ze mam 2-3 przecięcia podłużne ranki na wargach sromowych po kolejnym dniu zrobiła mi się większa ranka a bardziej jakby otarcie przy wejściu do pochwy. Co to jest Bardzo szczypie i boli gdy sikam lub się podcieram. Dbam o higienę używam płynu do higieny mam stałego partnera-męża 8 lat jemu nic nie dolega. 3trzeci dzień smaruję clotrimazolem ale bez zmian. Nie mam gdzie póść bo nie ma poświetach ginekologa co robić?

Gość gość
mam to samo prawie po każdym stosunku. Za mało nawilżenia, czyli sucha skóra i ranki robię się od razu.

Gość gość
przecięcia mam jak ty identyczne. A co do pleśniawek. Może rany po prostu się zaogniły i to ropa? Jeżeli nadal będzie Cię to trzymać i nic nie będzie przechodzić, to idź do ginekologa. Mi ranki się goją po niecały tygodniu.

Gość gość
może to otarcia po stosunku przy zbyt małym nawilżeniu? koniecznie stosuje cie lubrykant. Ja przy zwiększonej suchośc**** porodzie stosowałam provag żel na codzień i lubrykant do zbliżeń. Na same ranki powinien też pomóc bepanthen-przyspiesza gojenie skóry i łagodzi.

Gość gość
Brak gry wstępnej.Nie rozciagnieta c**a,mały otwór prącie nie mieści się w dziurce stąd nawet rozdarcia i ból.

Spróbuj zastosować globulki z kwasem hialuronowym, który bierze udział w procesach odbudowy i regeneracji uszkodzonych tkanek. Ja sama stosuję Hydrovag. Za pierwszym razem zrobiłam 7-dniową kurację i pomogło. Teraz stosuję profilaktycznie 1-2 globulki tygodniowo bo tak zalecił mi zaprzyjaźniony ginekolog