Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 747474

zdjecie twarzy dzieciatka 3d

Polecane posty

Gość 747474

mam pytanie moze smieszne,w 20 tc robilam usg 3d mam zdjecie twarzy dzieciatka i pytanko--czy mozna z niego wyczytac jaka bedzie plec dziecka?(po rysach,intuicyjnie)?mi sie wydaje patrzac na to zdjecie ze bedzie synek,czy ktoras z was miala podobnie?maz smieje sie ze mnie i mowi ze z twarzy nie widac co bedzie,ale ja mam intuicje,choc wszystkie zachcianki mam na dziewczynke (kalendarz chinski,smaki,wyglad itp)

Gość gość
Nie wyczytasz. Na tym etapie warto przyjrzeć się już kroczu, bo płeć widać. U mnie syna rozpoznano w 12t2d! Mam zdjęcia buzi dziecka z 22tc, może wygląda tam na chłopca, ale to dlatego, że wiedziałam, że to chłopiec. Ogólnie to oczy jeszcze takie "zalepione", nos niekształtny, nic specjalnego:-D A udał się wybitnie piękny, co jest zdaniem wielu osób. Miałam zachcianki na dziewczynę i ten śmieszny chiński horoskop także wskazał dziewczynę. Do tego sporo przytyłam, przez co też zbrzydłam. A urodziłam chłopca:)

Gość 747474
dziekuje Ci za odpowiedz,ja tak wpatruje sie w to zdjecie i rysy wydaja mi sie takie jak na chlopca,ale jak innym znow razem patrze to wydaje mi sie ze to dziewczynka:) masz racje,oczka sa jeszcze takie zamkniete,ale z buzi wydaje mi sie ze to jednak chlopiec

Gość 747474
ja jeszcze nie znam plci,nie chcialo dzieciatko pokazac co ma miedzy nozkami

Gość gość
to ja, ten sam gość no to powiem Ci, że też chciałabym już wiedzieć:) na tym etapie wpadłam w szał zakupowy i kupiłam sporo ubranek z autkami, pociągami, motorami czy w sportowym stylu:-D u nas zawsze to krocze było widać. Powiem tak, na samym poczatku nawet chcialam, zeby byla córa, bo mój facet chyba bardziej pragnął. Ale na prenatalnym usg nie udalo sie zmierzyc przeziernosci i dostrzec kosc nosową:( Poproszono nas na usg drugiego dnia. I wtedy dziecko inaczej sie ulozylo i udalo sie pomierzyc (wyszło dobrze). I lekarz spytal czy chcemy znac plec (bylismy w szoku, ze juz mozna poznac). No i bylam tak szczesliwa, ze pomiary są w normie, ze ta płec nie miala juz znaczenia. A syna mamy wybitnie pociesznego, słodszego chyba od niejednej rozowej dziewczynki. Ma 8 miesięcy. Powodzenia!

Gość 747474
moze jeszcze ktos wypowie sie?

Gość 747474
to super ze dzieciatko jest zdrowe i dobrze sie chowa:) ja juz chyba nie bede do konca wiedziala jaka jest plec,bo jestem w 30 tc a chyba usg juz nie bede miala robione:( na tym zdjeciu widze twarz synka:) a wszystkie zachcianki(wstret do kwasnego,apetyt na slodkie,na owoce)wlosy na nogach wogole mi nie rosna i tetno dzieciatka bylo 150 ,wiec wydaje mi sie ze bedzie dziewuszka,choc najwazniejsze zeby bylo zdrowe:)

Gość gość
to ja ten sam gość Mi robiono usg 3 razy + 3 razy robiłam prywatnie. I w okolicy 30 tygodnia standardowo się jeszcze podgląda dziecko, sprawdza ułozenie, przepływy, dojrzałośc łożyska. Na pewno dowiesz się przed rozwiązaniem:)

Gość 747474
tez mam taka nadzieje...a powiedz mi czy Tobie tez wlosy nie rosly na nogach wogole i czy tetnomaluszka bylo powyzej 140?

Gość gość
pieprzenie o Chopinie! Gadają- słodkie-na dziewczynke, mam chłopca. Dla mnie to śmiesznie patrzyć na zachcianki, w tym tygodniu przepięknie widać płeć, ja mam usg 3d i film 4d z 22 tyg i mam 2 zdjęcia jąderek i penisa ;) wcześniej w 18 tc nie chciał się pokazać na zwykłym usg, swoją drogą dlaczego nie sprawdziłaś na 3d płci?

Gość gość
ale czy mozna z twarzy 3d wyczytac plec?

Gość gość
NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość 74747474
nie sprawdzilam plci bo maz przed samym wejsciem nie chcial bysmy sie dowiedzieli:O

Gość 74747474
a potem zalowalismy

Gość gość
Nie... Ludzie....W takie zabobony w dodatku wierzysz słodkie to dziewczynka itd. Z tętna też tego nie wywnioskujesz. Mój synek miał zarówno poniżej jak i powyżej 140- zależy oczywiście czy się ruszał czy nie.

Gość gość
czyli wniosek z tego taki ze twarze plodow w mniej wiecej 20 tc sa podobne?jedynie lekarz moze patrzac na narzady stwierdzic plec?

Gość wiktosiailama
po prostu zapytaj lekarza,nam powiedział już w 12 tygodniu ,później tylko potwierdził pleć.Na 3 D widać to bardzo dobrze.

Gość gość
ale co widac bardzo dobrze na 3d--twarz czy narzady?

Gość gość
ja byłam na usg 4d i tam było wyraźnie widać, że dziewczynka, nie trzeba było odczytywać z twarzy :D :D Dodam, że był to 23 tydzień

Gość gość
jak pokaze siusiaka to znaczy ze chlopak:D inaczej raczej sie nie odczyta

Gość gość
pisałam wczoraj, jako pierwszy gość nie, żadnego dodatkowego, nadmiernego owłosienia; tętno raczej wyższe niż 140, przynajmniej w pierwszych miesiącach - później nie pamiętam. Ogólnie wszystkie zabobony miałam na córkę, najkrócej mówiąc. A mój syn to 100% facet: z wyglądu i zachowania. Nie wiem czy tylko chcesz wiedzieć czy jakąś płeć preferujesz bardziej. Jak Ci się sprawdzi z "buźki" to nie gadaj, że "poznałaś", bo to naprawdę przypadek;) Trza looknąć między nogi:-D

Gość 74747474
dzieki:)wiesz mi obojetne jaka plec byle by zdrowe bylo,chcialabym syna jednak:)

Gość gość
napisze ktos jeszcze?

Gość gość
IDiotko nie da sie poznac po twarzy wiec wypieprzaj juz stad tym durnym pytaniem!!!

Gość gość
ale jak ktos ma zdjecie 4 d to cos niecos mozna wyczytac z rysow twarzy bo obraz jest przyblizony

Gość gość
z 4 d mozna wyczytac z twarzy

Gość gość
a wlasnie ze mozna,na 4d widac wyraznie rysy,mozna juz odroznic plec