Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anitka101993

Zatkany sedes OGROMNY PROBLEM

Polecane posty

Gość anitka101993

Mam bardzo malo mieszkanie w piwnicy, to ze jestem studentka nie mam wielu pieniedzy to tak mieszkam na jakis okres czasu. Zatkal mi sie kibel ( jest on z pompka ktora odprowadza scieki), zatkal sie przez (OCZYWISCIE) reczniki kuchenne... DLaczego nie pomyslalam wczesniej :/ teraz mam naprawde ogromny problem, bo to nie jest normalny kibel , jest on z ta glupia pompka, nic nie pomaga, ani kret, ani inne cudotworcze chemikalia.. Nie pomoglo przepychanie tego wszystkiego, ani reka, drutami, no niczym... I zostal tylko gowniany problem... Pomozcie mi , prosze. juz nie mam sily do tej sprawy.. nie mam pomyslowa, jak i co.... Moze macie jakis inne pomysly ( A i oczywiscie skontaktowalam sie z wlascicielka mieszkania, ktora oznajmila mi ze to wszystko idzie na moj koszt, ze to moja sprawa i ona nic z tym nie moze zrobic. straszna jedza. no coz, ale ma racje)

Gość gość
Jaka pompka? Raczej polka - sproboj wieszakiem drucianym odegnij i sprobuj wylowic

pewnie zatkała się pompa musisz ją rozebrać i oczyścić módl się, żeby nie była spalona, bo wtedy czeka cię wymiana, koszt pompy ok. 1500 plus wymiana przez hydraulika, nie wiem, ile / nie zapomnij zakręcić głównego zaworu wody w mieszkaniu/domu mózg ci wyżarło, żeby wyrzucac stałe resztki do kibla, zwłaszcza, jak masz w nim zamontowaną pompę?

Gość gość
Pompa jest po to aby rozdrabniac :)

Gość gość
W sumie racja ale papier tez powinno rodrobnic

a myślisz, że papier toaletowy namoczony w wodzie jest tak samo twardy jak obierka z ziemniaka czy kawałek ogórka kiszonego czy inny stały odpad z kuchni?

Gość gość
Ale Ona pisala ze spuszczala reczniki papierowe

no tak, ale ręczniki papierowe, zwłąszcza te lepsze, są kilka razy grubsze/mocniejsze od papieru toaletowego podejrzewam też, że skoro wrzucała tam ręczniki kuchenne, to też i inne śmieci, które wrzuca się do śmietnika, a nie do kibelka zresztą, nasza analiza zawartości kibelka autorki w niczym jej nie pomoże trzeba rozebrać pompę i ją oczyścić i tyle

Gość gość
zawołaj szambiarkę

No ręczniki w kibelku wspomaganym to kicha. Weź rozkręć urządzenie i zobacz czy się ręcznik nie owinął wokół "mieszacza".