Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

agresywny pies labrador

Polecane posty

Gość gość

Mam psa labradora (prawdopodobnie mieszaniec) od szczeniaka a ma juz ponad 3 lata, jako szczeniak nie był agresywny dopiero zaczela sie uwidaczniac jak minelo mu 2 lata z wiekiem jest coraz gorzej, agresywny jest tylko wobec obcych ludzi, czy moze ta agresywnosc jest spowodowana tym ze był przymykany jak ktos przychodzil?

Gość gość
czy tą agresywność można "zlikwidować"?

Gość gość
Dodam jeszcze, że mój labrador to krzyżówka goldena i świni wietnamskiej.

Gość gość
pytam sie poważnie

Gość gość
tak go wychowałaś to masz! pies owszem ma swój charakterek, ale wszystko zależy od właściciela

Gość gość
lepiej skontaktuj się z kimś kto się na tym zna np. ze szkołą dla psów, a nie tu gdzie pełno troli. Jeśli był zamykany jak ktoś obcy przychodził do domu i widać było że nie chce tam wchodzić (gdzie był zamykany) to wydaje mi się że mógł powiązać te 2 rzeczy i teraz przepędza obcych żebyście go nie zamykali

Gość gość
ja go nie przymykałem tylko moja mama, przyniosła mi go na urodziny ale potem jak trzeba wszystko koło psa robić (jeść dawać, wyprowadzać i sprzątać) to jej zaczął przeszkadzać i przymykać, z początku jak byłem w pracy potem nawet jak byłem w domu. Oczywiście ja koło niego wszystko robiłem a jej tylko przeszkadzał

Gość gość
musisz byc asertywny i alfa w stadzie. nie ogladasz cesara milan'a? :P poszukaj sobie filmiko na YT o zaklinaczu psow ;)

Gość gość
właśnie jak jest agresywny do obcych ludzi to też bedzie agresywny do tresera psów to jak pomoże

Gość gość
[gość właśnie jak jest agresywny do obcych ludzi to też bedzie agresywny do tresera psów to jak pomoże ] :D :D :D nie pomoze, takiego psa tylko uspic, od razu razem z panem 😴 treser ma inne podejscie do zwierzat, wie jak wymusic na psie ULEGLOSC, wystarczy czasami zmienic tylko nastawienie, wyprostowac plecy, epatowac poczuciem kontroli, a pies nic nie zrobi :P

Gość gość
pytam się a wy już chamstwami obrzucacie, jak by mi na psie nie zależało to bym nie szukał pomocy

Gość gość
widocznie pies był pozostawiony sam sobie i nich go nie prowadził. Więc wydaje mu się, że to on jest przywódcą stada i on was wychowa. Jeszcze trochę i zacznie was przywracac do porządku,\. Nie rozumiem nierozumnych ludzi, którzy biorą psy dużych ras nie mając pojecia o ich prowadzeniu, Trzeba było yorka kupic i wtedy by się was bał i łatwo do prządku go przywrocić. A teraz mozecie miec duży kłopot. Jak najszybciej do szkółki na szkolenie, Tyle że już może być po herbacie, skoro skonczyl 2 lata

Gość gość
a ile trwa szkoła dla psów i czy treser przyjeżdża do domu czy trzeba jechać z psem

Gość gość
akurat yorki (jak i inne male psy) sa strasznie niestabilne emocjonalnie i staraja sie przejmowac kontrole nad czlowiekiem :O

Gość gość
wobec mnie i domowników pies nie okazał żadnej agresji tylko do obcych osób

Gość gość
My kupiliśmy sobie pieska z hodowli, wybraliśmy taką rasę http://chimerabulls.pl/bulldog-amerykanski/ i istnieje beznadziejny stereotyp,ze to sa strasznie agresywne psy, zupełnie nie wiem czemu?! Przeciez w wiekszosci zalezy to jak właściciel wychowa swojego czworonoga, znajomi jak przychodz nie mogą się nadziwi ze to taka przylepa i pocieszne stworzenie. Może faktycznie skoro zamykaliście go przed obcymi ,zakodował sobie to stanowi dla niego zagrozenie?

Gość wiktoria741
Moim zdaniem da się coś zrobić by pies nie był agresywny. Moim zdaniem najlepiej byłoby zapisać go na szkolenie np do http://www.psypracujace.pl/ Możesz to zrobić kontaktując się z Pania Magdą - tel 601 71 62 90 - email: iskra@psypracujace.pl Bez takiego szkolenia raczej nic nie zdziałasz, sam nie dasz rady oduczyć go agresji. Potrzebni są specjaliści, doświadczeni w pracy z psami. Trochę to dziwne że labrador jest agresywny ale skoro to mieszanka to możliwe, ze właśnie to jest przyczyną.