Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam pokarmu co robic

Polecane posty

Gość gość

Dziecko ma 5 tyg i karmie na zasadzie odciagania i podawania butelka. Problem w tym ze odciagam tyle samo co 3 tyg temu. Maksymalnie 60ml z obu piersi a dziecko na porcje potrzebuje 110 ml. Czemu laktacja nie wzrasta? Co robic?

Gość gość
a czemu nie przystawiasz?? bez "pomocy" dzidzi może być bardzo ciężko...

Gość gość
To chyba coś z odciąganiem jest nie tak.. może za często? Albo odwrotnie.. za mało regularnie? Jeśli nie dasz rady, to dokarm mm, żeby maluszek głodny nie był.

Gość Miranda 38
u mnie w 5 tygodniu też pokarm zanikł, od urodzenia dziecka ściągałam laktatorem elektrycznym, pokarmu było coraz mniej choć piłam karmi, herbatki bocianek i inne cuda, nic nie dało, przeszliśmy na mm , da się przeżyć :)

Gość gość
Staram sie co 3 godz odciagac tym sposobem 7,7,5,5,3,3. Ale leci tylji tyle. Dokarmiam sztucznym bo co mam robic? Nie wiem czemu nie mam pokarmu.

Gość goschhhh
Wiesz co ja nie mam problemu z laktacja - wręcz przeciwnie - momentami pokarm az tryska z piersi - ale czasami jak mam twarda piers i ściągam pokarm laktatorem elektrycznym to baaardzo słabo leci a ja czuje ze piersi sa pełne zl- wtedy trochę pociągnie ten laktator i jak pusci to az strumieniem leci z piersi wiex to może kwestia laktatora. Odciagaj jak najczęściej - a gdzieś ostatnio przeczytałam ze najlepiej położyć sie z dzieckiem do łóżka na cały dzień i niech ssie ike chce - podobno rozkręca laktacje super.

Gość gość
elektryczny masz czy ręczny

Gość Miranda 38
autorko postu- ja tez tak miałam, pamiętaj mm to nie koniec świata :)

Gość gość
Im więcej ściągniesz pokarmu to z każdym razem powinnaś mieć go coraz więcej.

Gość gość
Mam elektryczny i reczny i zaden nie wyciagnie wiecej niz 60. Nawet nie mam twardych piersi. Raz mialam jak przegapilam jedno pdciaganie bo bylam poza domem a tak to zawsze miekkie. Niby jak nacisne to tryska ale trysnie trzy razy a potem pusto. To takie zludne ze sa pelne.

Gość gość
zrób przed ściąganiem ciepły okład na piersi i delikatny masaż. herbatki laktacyjne, piwo karmi, możesz kupić ricinus communis. musisz być cierpliwa, początki są ciężkie.

Gość gość
Bo pokarm powstaje gdy przystawiasz DZIECKO do piersi a nie laktator. Żaden laktator nie podrobi warunków przy karmieniu dziecka. Masz mało mleka bo zamiast przystawiać dziecko, przystawiasz laktator. A propo tego że mm to nie koniec świata, na innym forum czytałam, że znowu jakaś laska znalazła robaki w mm hipp. Także powodzenia w karmieniu syfem.

Gość gość
Witam serdecznie. Ja już ściągam recznym 6 miesięcy okolo 4 mies laktacja się ustabilizowala. Ściągam 120-150ml z jednej piersi. W sumie w ciągu godziny ściągam 250-300ml. Dużo pije wody, jem zupy i ściągam regularnie co 3-4godzint. Pomagałam sobie herbatkami laktacyjnymi. Zadbaj o dietę, odpowiednią ilość wody. Ja ściągając pokarm recznym laktatorem stymuluje piersi całą godzinę i to też dużo daje niż odciaganie elektryczym w 10min. Pozdrawiam

Gość gość
Co 3 h to bardzo rzadko, tak to ka sciagalam kiedy chciałam żeby pokarm mi zanikl. Na początek co godzinę w dzień i co dwie w nocy

Gość Madllen23
Tez mialam ten problem. Zaczelam przystawiac czesciej Mala, by sobie nawet "pocmokala" tylko, kupilam elektryczny laktator bo mialam reczny, zaczelam pozytywnie myslec bez "cisnienia". Sciagam co 2-3 godz regularnie.i z ciezko wycisnietych 60 jest juz 125 i z kazdym dniem coraz lepiej. Ale zauwazylam ze jednak dziecko najlepiej dziala. Na szczescie moja juz zaczyna przekonywac sie do cycka (wczesniak) wiec niedlugo koniec z laktatorem. Oby.

Gość gość
ja tez tak robilam, syn nie chcial ciagnac z piersi o poczatku, odciagalam i teraz ma 3,5 miesiaca i nie mam pokarmu, rano tylko odciagne tyle ile mam i mu dam, wiec dostawiaj dziecko, ja zrobilam ten blad i musze podawac mm

Gość gość
Dlaczego tak komplikujesz sobie zycie i zamiast przystawic dziecko do piersi aby sobie ssalo to ty sciagasz mleko laktatorem potem wlewasz do butelki i dajesz dziecku. Jaki to ma sens?

Gość gość
Ja jakbym nie robiła, przykładałam synka co 2 godziny, sciagałam laktatorem elektrycznym, nie spowodowało to wzrostu laktacji. Było ok 50ml z obu piersi. Musiałam dokarmiać ale pokarm miałam przez 6 miesięcy. Później sama zrezygnowałam. Dobra i ta mała ilośc swojego pokarmu. Synek ma 10 miesięcy i do tej pory tylko raz miał gorączkę, od ząbkowania. A tak zdrowy chłop.