Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prochno

bardzo duza prochnica w astyd

Polecane posty

Gość prochno

mam bardzo duza prochnice ale tylko z tyłu-zab złamany-został tylko czarny korzen i drogi wypadla plomba-tak sie wstydze dentysty;(

Gość gość
a ile masz lat? i od ilu nie bylas?

Gość gość
up up up! bo fajnie przeczytać, że nie jest sie samemu. Ja też zawsze odkładam z miesiąca na miesiąc, a potem się wstydzę. Przynajmniej mam kulturalną dentystkę, która tego nie komentuje (http://stomatolog-ostroda-ilawa.pl), ale i tak sie wstydze... Wiadomo wizyta u dentysty to nic przyjemnego nie jest, ale trzeba się przełamywać i chodzić ;)

Gość gość
umów się od razu i nie przekładaj też nie cierpię chodzić do dentysty no ale gdy coś boli albo robi się dziura to trzeba i już..... ja zawsze leczę w znieczuleniu a mimo to jestem cała sztywna ze strachu

Gość gość
nie ma sie czego wstydzic to ich zawod

Gość gość
czego się tu wstydzić, dentysta nie raz widział okropne zęby

Gość gość
ależ tak, przecież ze zdrowymi zębami nie chodzi się do dentysty

Gość gość
chodzi się ze zdrowymi. powinno się chodzić raz na pół roku. a jak się robi np. skaling albo lakowanie to nawet częściej. ja ci mogę powiedzieć, gdzie warto pójść: www.prodent.net.pl. tam na pewno nikt się nie będzie śmiał. w ogóle co to za dentystka, który by złośliwie komentował uzębienie pacjenta :/

Gość gość
raz tylko jedna dentystka na studiach zwrócila mi uwagę, że taka wypiękniona a tu ząb do wyrwania :/ i miała rację niestety - obciachowe to jest. tak jakby pod piekną sukienką nosić brudne gacie. Dlatego szybko trzeba ten stan zmienić - leczyć naprawiać dbać, póki jest co. Poza tym - zawsze taniej jest zrobic zwykłą plombę niż leczyć kanałowo

Gość gość
Jak pojdziesz do dobrego stomatologa to nie wysmieje ciebie za taki stan zebow tylko pomoze. Ja po 3 latach bycia za granica, kiedy wrocilam i poszłam do mojego dentysty w http://dentarama.pl/m-kontakt.html tez myslalam że ze wstydu zapadne sie pod ziemie bo mialam duzy kamieni i zolte zeby. Na szczescie lekarz podszedl do sprawy profesjonalnie i doprowadzil zeby do porzadku bez oceniania mnie :) tak lubie

Gość gość
tak, nie ma sie co wstydzic. Lepiej jak najszybciej isc, im mniejszy wstyd. Bo z kazdym dniem ubytkow bedzie wiecej, wiec i wstyd wiekszy. Ja po traumie u wizyty u dentysty-sadysty, nie poszlam do dentysty przez 8 lat. Zmusila mnie do tego chec zajscia w ciaze, wiedzialam,ze musze miec zeby wyleczone. Poszlam... i wstydu sie nie najadlam. Dentysta podszedl do mojego przypadku bardzo wyrozumiale, najpierw porozmawialismy, powiedzialam mu prawde, ze sie bardzo boje ( rece mi dygotaly jak nie wiem co ), opowiedzialam, co mnie spotkalo u poprzedniego stomatologa. Po czym usiadlam na fotel, okazalo sie ze jeden zab jest w stanie dramatycznym - czyli zezarty przez prochnice, ale zostal uratowany (kanalowe,odbudowa zeba,plomba), a tak poza tym zebem tylko 2 ubytki. No i oczywiscie kamien na zebach. 6 wizyt i po klopocie :)