Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzuch po ciąży

Polecane posty

Gość gość

Przed ciążą ćwiczyłam miałam dość duże mięśnie brzucha.Obecnie jestem jakieś 14 miesięcy po ciąży,mam płaski brzuch ale mięśnie rozeszły się na boki.Mam na brzuchu 3 cm. przerwę. Przez to pępek rozciągnął się bardzo na boki oraz zrobił prawie równy z brzuchem.Czasem wyczuje jakieś jelito w przerwie...Fe..Brzuch wygląda okropnie zwłaszcza pępek, wierzcie mi. Prosze o jakieś rady oraz komentarze.

Gość gość
Zauważyłam że ostatnio zaczoł się trochę uwypuklać.

Gość kasztanobiscum
mialam to samo, jestem sportowcem, mialam rozwiniete miesnie, które sie rozeszly, wyczuwalam rozne gulki, bylam nawet na przeswietleniu zeby sprawdzic czy to aby nie przepuklina, na szczescie nie, lekarz powiedzial ze miedzy tymi miesniami jest taka cienka blonka po ciazy i to normalne. U mnie o trwało 2 lata. Pozdr

Gość gość
Moim zdaniem masz przepuklinę. Zgłoś się do lekarza pierwszego kontaktu, otrzymasz skierowanie do chirurga.

Gość kasztanobiscum
idz do lekarza neich da ci skierowanie na przeswietlenie oni powiedza czy to przepuklina czy tylko miesnie sie rozeszly i sie potem zejda tak jak u mnie:)

Gość gość
Nie trzeba prześwietlenia, wystarczy zwykle badanie palpacyjne :)

Gość kasztanobiscum
...czy tam badanie paplacyjne

Gość gość
pewnie to przepuklina bo pępek był prawie równy z brzuchem a ostatnio zaczoł się uwypuklać oraz zaczerwienił się.Blizna po kolczyku rozciągneła się ponieważ nosiłam kolczyk w pępku do 7 miesiąca.Dziękuje za rady udam się do lekarza jak najprędzej.