Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sowa ddd

OBJAWY czy to moze byc to pomocy

Polecane posty

Gość sowa ddd

witam mam 20 lat mam obawe osatnio dokladnie 16 grudnia ucielam sie nozyczkami (jestem fryzjerka) po tygoniu dostalam bole gardla goraczki i bole glowy przeszlo mi to po 4 dniach Mialam troche jeszcze problemy z mowieniem bo gryzlo mnie gardlo ale spokojnie stwierdzilam ze choroba jest juz bliska konca niestety na nastepny dzien wyczulam gulke pod pacha ktora podczas dotyku boli z tego co czytalam to powiekszenie wezlow chlonnych Wiec z wiazku z powyzszymi objawami i zdazeniem mam obawe ze zarazilam sie HIV czy to moze byc mozliwe po tygodniu juz objawy ? czy moze zwykle przeziebienie rowniez wezly chlonne sa tez od przeziebienie?

Gość wwwwwwm
Wieloma chorobami można się tak zarazić. Nie tylko HIV jest groźny. Ja bym raczej obstawiała WZW C, które przed przejściem w fazę przewlekłą daje takie objawy jak przeziębienie. W kilka tygodni od zarażenia tak się dzieje. Może nawet przypominać grypę.

Gość gość
nie martw się nawet jak masz zadzior na paznokciu węzeł chłonny może ci się powiększyć.

Gość sowa ddd
ale odrazu WZW C ??????????????/

Gość sowa ddd
martwie sie 16 grudnia ucielam sie nozyczkami :( poczytalam o hiv i sie wystraszylam gdy po tygodniu we wigilie bylam chora kiedy juz sie lepiej poczulam nie liczac gardla nagle tu pisze ze to wezly chlonne a takieso objawy hiv

Gość wwwwwwm
Piszę tylko, że jest taka możliwość i że daje taki objaw na początku. Nawet jeśli coś wniknęło to organizm może jeszcze zwalczyć. Wtedy możesz mieć przeciwciała, ale samego WZW nie. Zresztą nawet jeśli zachorujesz to jest możliwość leczenia i wyleczenia. Może to było tylko przeziębienie, ale skoro ucięłaś się nożyczkami i mogły właśnie po tym wystąpić objawy to lepiej sprawdzić czy tak nie jest.

Gość sowa ddd
mialam wlasnie zamiar sprawdzic ale zastanawiam sie czy po tygoniutak szybko sie to objawia

Gość wwwwwwm
Na badanie czy to HIV jeszcze jest za wcześnie.

Gość sowa ddd
tak wiem czytalam mniejwiecej 3 miesiace

Gość wwwwwwm
Z innymi badaniami też trzeba czekać. Pamiętaj, że długo trwające zapalenie wątroby może tę wątrobę wykończyć, więc warto sprawdzić. Tutaj z badaniem trzeba by czekać przynajmniej 12 tygodni. Możesz poczekać więcej. Wcześniej też mogą już być, np. po 10 tygodniach, ale jak nie będą to pewności nie ma czy później się nie pojawią.

Gość sowa ddd
wydaje mi sie ze raczej nie ti ale warto sprawdzic

Gość gość
skoro zapalenie to tylko srebro jest w stanie pomóc,nie czekajcie az watroba sie wykonczy