Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa27lat

czy ktoras ma problem z wodnistymi upławami

Polecane posty

Gość ewa27lat

od jakiegoś już czasu mam wodniste upławy, byłam z tym u gina, kazał zrobić wymaz i ok wszystko, kazał się nie przejmować bo taka moja natura i już, tyle, że od kilku dni mam tego coraz więcej normalnie taka woda jakby się sączyła i zastanawiam się czy to "dalej moja natura" -miała ktoraś z was z tym problem???

Gość ewa27lat
....

Gość egeniaa
ona www.facebook.com/profile.php?=7432645066541 ;)

Gość gość
ja wodniste,mleczne upławy miałam tylko w ciąży:) spróbuj sobie zastosować probiotyk.Możesz przez 20 dni brać provag-jeden dziennie doustnie. Jak będzie poprawa to zrób sobie przerwę i za jakiś czas weź znowu. Ja tak właśnie robiłam w ciąży żeby wzmocnić florę bakteryjną.

Gość gość
a nie zalecił ci chociaż czegoś na uzupełnienie/wzmocnienie flory bakteryjnej w pochwie; według mnie zawsze po takich środkach jest poprawa, chodzi mi tu o probiotyk ale dopochwowy, może być doustny jak ten wspomniany ale dopochwowy działa miejscowo (zależy też czy wolisz przyjmować doustni czy dopochwowo sobie aplikować), invag dostałam od lekarza jak mi właśnie infekcja się zaczynała i pomogło, spróbuj sobie.

Gość ewa27lat
gość->brałam probiotyk provag po leczeniu ale wlasciwie wodnisty śluz jak był tak jest...z tym, że teraz go coraz więcej i chyba kupię sobie ten invag i zobaczę czy zadziała...

Gość ewa27lat
gość->tylko, że te upławy nie są mleczne, tylko bezbarwne, taka woda...w ciąży na pewno nie jestem bo jeszcze nawet nie współżyłam...

Gość arlecia29
idź jeszcze raz do ginekologa, możesz spróbować czegoś dopochwowego np. lactovaginalu i do tego provag żel do smarowania na wypadek swędzenia lub profilaktycznie, bo ma działanie ochronne

Gość Ewa1616
Jak miałam 15 lat pamiętam że również borykałam się z wodnistymi upławami, nie mówiłam o tym mamie, w ogóle to zbagatelizowałam. Do czasu kiedy zaczęły nie przyjemnie pachnieć i zmieniły kolor na żółty, wtedy ginekolog stwierdził infekcj***akteryjną, dostałam odpowiednie leki oraz probiotyk dopochwowy invag aby odbudować mikroflorę. Tak było w moim przypadku.