Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 25 lat a czuje się jak dziadek

Polecane posty

Gość gość

Jak chodziłem do technikum mało kto miał już stałe łącze 2004rok. Ten świat tak k***a z********a... Jeszcze w technikum pisałem ściągi ręcznie potem już drukowane. A dziś wszystko klik klik i masz. I pisze to maniak internetowy. Jak ja bym chciał przeżyć życie na nowo. Urodzić się zaledwie 5 lat później czyli 92 rok już 94. Nie biegać do *****ych bibliotek szukać odpowiedzi. Nie zbierać świata wiedzy i innych gazet. Móc uczyć się programować jako 10 latek. Niby też się html uczyłem mając te 12 lal ale co tu porównywać wolność jaka jest teraz. I jeszcze nawet na studiach miałem kobietę która nie znała komputera. Dziś to nie do pomyślenia bo każdy 9 latek ma na komunie. Jaki ja k***a stary jestem.

Gość gość
Jest tu też ktoś kto tak ma? Ja nie wiem kurde ale przez te 10 lat świat tak się zmienił. I to chodzi o wszystko wystarczy spojrzeć na samochody produkowane w latach 2001 nawet. Kwadratowe. Szczyt marzeń to vectra b i c. Dziś wszystko powymyślane. Laptop był szczytem marzeń właśnie jak zaczynałem technikum na 2 roku sobie kupiłem. Czyli ludzie no 2005 rok. W ciągu 5 lat pod każdy dom wszedły laptopy. Jeszcze 3 4 lata temu sąsiadka się ze mną kłuciła że nie chce laptopa.

Gość kasztanobiscum
mam 25 lat (rocznik 88) i czuje to samo, pamiętam dzieciństwo na trzepaku czarno-biały telewizor obudowany szafka, pamiętam wielkie czarne płyty (winylowe??), które się puszczało na gramofonie, pamiętam nawet jak w sklepach były takie wagi z odważnikami i białe kafelki jak w prl-u, choć to juz nie był prl. tyle że ja do tego nie tęsknię... lubię nowoczesność, zawsze śledze nowinki techniczne. PS. ciągle pykam w Diablo II, Diablo III moim zdaniem sie nie umywa klimatem, mam poziom 85 amazonka na hellu:DD sasasa stare dobre DII

Gość gość
Albo telewizja. Pamiętam jak gdzieś 95-2000 zamontowali mi satelitę. Szał! chyba z 15 programów. Z czego non stop oglądanie carton network po angielsku i rtl 7. Songo, czarodziejka z księżyca itd. Człowik marzył o tym by w domu mieć discavery chanel. Trzeba było wydać z 100 we na abonament. Dziś w najtańszym abonamencie jest i potrafie oglądać cały dzień. I tak coraz bardziej myśląc coraz mniej chce mi się żyć. Urodziłem się w tak ujowych po prlowskich czasach. Ani prlu nie widziałem ani tego bogactwa co teraz nie miałem. Pierwsze roczniki gimnazjum takie p********* Sklepików w szkołach nawet na początku nie było tylko woźny drożdżówkami handlował. A potem pierwsze sklepiki i te rurki z sproszkowanymi napojami. A potem pierwsze sevendaysy. K***a czy ja nie mogłem urodzić się w innych czasach? Jak bym się urodził w latach 60 dorobił bym się w latach 80 na wszystkim bo wszystko szło. Jakbym się teraz urodził został bym programistą i piepszył wszystko. A tak jestem człowiek co wszystko naprawi a nie ma co naprawiać bo wszystko się j***e i w kosz.

Gość gość
Nawet mój kutas jest zjebany. Całe 12 cm.

Gość gość
No i dobra ja też gram w diablo II starcrafta heroes III itd choć nie gram bo nie mam czasu. A te gry wymagały mega dużej ilości czasu. Ja nie mówie że tęsknie za dzieciństwem bo nie tęsknie. Stwierdzam tylko że jesteśmy urodzeni w ujowych czasach. Nawet prosty fakt jak ja szedłem do technikum elektronicznego nie było tech informatyka. Otwarli jak byłem na 2 roku. Dziś technik informatyk jest w każdym liceum. W każdym liceum dzieciaki uczą się programować. I teraz co konkurujesz z kimś kto a) Od dziecka miał kompa (ja też miałem na komunie jako jeden z nielicznych) Tylko zę jak ja miałem kompa to po 2 czy 3 latach dokupiłem cd rom! A nie że mam od dziecka wikipedie b) gdzie każdy w liceum i gimnazjum uczy się programowania. c) gdzie każdy ci rozbierze kompa itd. Gdzie dawniej tylko nieliczni to potrafili. jw jestem wściekły na swój okres urodzenia.

Gość gość
Z tym podszywem też się zgodzę :P Choć troche więcej. Ale naprawdę ludzie urodzeni między 85 - 90 mają przesrane w życiu. Bo to ani informatycy, ani ludzie manualni. Jedynie właśnie ci co zostali budowlańcami, operatorami maszyn, mechanikami samochodowymi jakoś sobie radzą. A jest tak że ludzie urodzeni zaraz po 80 roku wygryzają nas z prac fizycznych. A ludzie z 92 94 z prac intelektualnych. Programiści, nawet elektronicy myśmy się uczyli na rezystorach suwakowych itd. Oni się uczą programowania avr

Gość gość
tylko ja mam takie odczucia? Nie chcieli byście się urodzić kiedy indziej?

Gość kasztanobiscum
ja uważam ze jestesmy tez ujowym pokoleniem z innego powodu otoz kobiety nie chca miec dzieci mezczyzni sie wiazac tworzyc rodzine sami single a dlaczego to? Bo nasi starzy byli albo pijakami albo rozwiedzeni nie dali nam zadnego przykładu jak zyc. Pokolenie naszych dziadkow to co innego.. kulturalni, kobiety sie szanowaly, mezczyni mieli jaja... ja tak to widze. teraz faceci w rurkach a kobiety szmaty.

Gość gość
Kobiety z naszego pololenia też są z d**y. Same nie wiedzą czego chcą. Część zaciążyła w wieku 20 lat. A część się błąka do dziś nie wiedząc kim chce być.

Gość Czar Czereśni
Powiec tak szczerze odpier...la ci? Twoje teksty są zabawne ale ty masz coś z czaszką...

Gość gość
"Kobiety z naszego pololenia też są z d**y. Same nie wiedzą czego chcą. Część zaciążyła w wieku 20 lat. A część się błąka do dziś nie wiedząc kim chce być." całkowicie się z tym zgadzam, wszystkie kumpele mają po dwoje dzieci a ja mam 39 lat i nadal nie wiem czego od życia chcę

Gość gość
co tam jakies glupie 5 lat. ja bym chcial zobaczyc swiat za milion lat jaki bedzie poziom techniki wtedy ale nie mozna miec wszystkiego

Gość gość
nie wiem czy mam coś z czaszką... Po prostu frustrat malkontent i narzekacz

Gość gość
Tak na serio gdybym był pewny że reinkarnacja istnieje to bym se uciął łeb przy samej d***e. Pokolenie gdzie bezrobocie sięga 50% i to nie tylko w polsce ale i europie