Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odchudzić małe dziecko

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 20 miesięcy i waży 14,7kg,wzrost ok 85 cm. Jest pulchna. Wiem,że to za dużo. jak odchudzić tak małe dziecko? Mała w nocy nie je,nie pije. Jej przykładowy jadłodpis: 8.00-mleko m 200 ml 11.00-danonek (duży) lub małe danio 14.00-obiad,np zupa pomidorowa na ryżu albo ziemniaki(max 2 zje) plus udko 16.00-16.30-danonek 19.00-mleko m 200 ml Między posiłkami chrupki kukurydziane,woda do picia lub banan, biszkopty, co drugi dzień kawałek czekolady (najchętniej to chciałaby codzziennie) Dodam,że za danonkami czy czekoladą to by się utopiła. Jest bardzo *****iwym dzieckiem,codziennie chodzimy na dwór, oczywiście na nóżkach,beż wózka.

Gość gość
najlepiej poradź się pediatry bo tu za chwilę usłyszysz rady że klękajcie narody

Gość gość
Pediatrę muszę zmienić,bo twierdzi,że jest wszystko ok.

Gość gość
no na pewno tu są mądrzejsi ! Komu chcesz powierzyć zdrowie dziecka? Lekarzowi czy przypadkowym mądralińskim?

Gość gość
Myślałam,że ktoś doradzi coś mądrego.

Gość gość
Ogranicz jej te danio i danonki. Jeden dziennie, a potem co drugi dzień jej wystarczy. Budyń jej lepiej zrób, albo kupuj inne serki homo, takie które w składzie mają tylko ser twarogowy, śmietankę, cukier i aromat waniliowy, bądź wsad owocowy. Nie widzę zróżnicowanych owoców i warzyw. Jabłko z marchewką możesz jej zetrzeć, zamiast tych chrupek.

Gość Babo Cukier Ogranicz
Moja rada jest prosta: spójrz na składy tych danonków i sobie popatrz, ile Twoje Dziecko dostaje cukru? Gdzie są warzywa? Gdzie są owoce? Gdzie kasze? Pełnoziarniste pieczywo i makarony? Na każdy jeden produkt, który podajesz dziecku patrz pod kątem zawartości cukru! Nie dawaj też słodkich napojów do picia!

Gość gość
dania i danonki zamień na kefir z odrobina miodu i owocem, przekąski na owoce, póki co nic więcej się chyba nie da zrobić

Gość gość
Dziecko chcesz głodzić, idiotko?! Wcale dużo nie je, z tego co piszesz to wydzielasz glodowe racje jak dla tak *****iwego dziecka które poznaje świat! Jesteś jakaś przewrażliwiona, może sama jesteś gruba świnia, a dziecko chce odcudzać- dziecko które rośnie!!!

Gość gość
To bardzo malutkie dziecko jeszcze, za rok, dwa już może śladu nie być po tej pulchności. Trochę wcześnie panikujesz. Uważaj, żeby nikt jej nie podkarmiał słodyczami, a wszystko będzie dobrze. Czy ty i twój mąż też jesteście pulchni?

Gość gość
dwa ziemniaki to ja jem do jednego udka. Duzo wcina mala.

Gość gość
Po co zupa i drugie. Ja nawet nie jestem w stanie jesc dwoch dan. Albo zupa albo drugie.

Gość gość
Ja bym dziecku nie dawała danonków i innych cudów. Może to być przyczyną

Gość gość
Zmiast danonkow banan a nie dodatkowo banan. Jabluszko, gotowane, pieczone, marchewka gotowana, na surowo utarta. Zamiast danonkow. To syf na dluzsza mete.

Gość gość
danonki i danio to sam cukier, czy ty jesteś normalna, że już chcesz u tak małego dziecka sprowokować nadmierne wyrzuty insuliny i cukrzycę ?

Gość gość
żadnego cukru !!!! możesz zetrzeć marchewke z jabłkiem, możesz dać banana, ale nie jakieś śmiecie typu danonki, matko boska....

Gość porannarosaaa
tak jak pisza wyżej. Zamiast danonków - owoc. Danonki to sam cukier i puste kalorie w brew temu co puszczają w reklamie że to takie "zdrowe" dla dzieci... A po za tym też nie panikuj aona ma dopiero 20 miesięcy, zaczne rosnąć to szybko zgubi tą "pulchność".

Gość gość
danonki to sam cukier i inny syf

Gość gość
A gdzie warzywa gotowane? Ciagle na slodko. Zero danonkow. Jesli juz to jogurt naturalny z miodem wkrojony kawaleczek banana. Caly banan na raz to duzo.

Gość gość
Czesto je. Nie wiem po co przekaski pomiedzy posilkami.

Gość gość
nie dawaj jej danonkow ani inych jogurtow, po tym dziecko tyje a taki danon nie ma zadnych walorow odzywczych