Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sadzicie o satanizmie

Polecane posty

Gość gość

Co sadzicie o satanizmie i ich wyznawcach?

Gość martita5555
skoro wierzą w kult zła czyli Szatana, a każda wiara polega na przestrzeganiu zasad i na ich propagowaniu więc co mam o nich sądzić skoro oni czynią zło? Ja mam Dekalog, nie zabijam, nie robię bliźniemu swemu co mi nie miłe a oni mają synonimy tych przykazań więc nie bardzo mam ochotę zadawać się z takimi ludźmi, po prostu są źli.

Gość vercia93
to źli ludzie, trzymam się od nich z dala. raz byłam na imprezie, na której padła propozycja wywoływania duchów. wtedy się zmyłam i od tej pory nie zadaję się z tymi ludźmi (sama będąc ateistką). pozdrawiam.

Gość gość
są tak samo stuknięci jak inni wyznawcy wiar.

Gość poranny syf z wanny
Zetknalem sie z bardzo niedojrzala i tragiczna w skutkach forma satanizmu . Nie wiem czy pamietasz mord rytualny w rudzie slaskiej we wczesnych latach 90tych. Gnoje zasztyletowali w bunkrze mona kumpele Karine i jeszcze jednego chlopaczka . Chore

Gość poranny syf z wanny
Draco fakt ze na codzien morduja chrzescjanie . Ale ja napusalem swoja osobista refleksje . Zreszta jestem agnostykiem i zadnej religii nie wyznaje . Pozostal mi tylko w pamieci szok mlodego goscia ktory z dnia na dzien traci kolezanke ze szkoly . Ot co takie moje doswiadczenie satanizmu .

Gość gość
sa na straconej pozycji z bogiem nikt jeszcze nie wygrał

Gość gość
satanizm jest zly

Gość gość
sataniści jak muzułmanie na pal

Gość gość
skoro kochają zło więc na palu będą przeżywać ekstazę połączenia ze swym panem

Gość gość
Ja jestem satanistką teistyczną i nie jestem złym człowiekiem. Sataniści też mają swój honor, grzechy i przykazania. Wyznanie jak wyznanie. :P

Gość matti222
Satanizm to zło.A czym jest to zło.Wojna jest zła bo prowadzi do bezmiaru cierpień i śmierci.Ale bez wojen stalibyśmy w miejscu bo to wojny w głównej mierze generują rozwój cywilizacji.Nic nie jest jednowymiarowe,A satanizm to ideologia,sposób postrzegania swiata i siebie jako jego składnika.Ideologicznie jestem satanistą,a wcale nie przeszkadzają mi katolicy i ich symbole,są dla mnie zupełnie obojętne.W drugą stronę to jednak nie działa,ale głównie z powodu kłamliwej propagandy i istniejącym stereotypom.

Gość gość
skoro satanista jest wyznawcą zła, tzn że mogę np okraść jego całe mieszkanie ze wszystkich sprzętów i nie będzie miał nic za złe jeżeli go jeszcze na wyjściu skopie do nieprzytomności

Gość gość
Drako satanizm ateistyczny? Przecież ateista odrzuca wszystko co z bogiem z wiązane. A więc szatana też. Nie nazwałabym podejścia La Veya jako ateistyczne, raczej wyśmiewcze KK, oraz tak jak napisałeś potem, ideologiczne. Jeśli La Vey nazywa siebie satanistą to niestety, ale w biblijnego Boga wierzyć musi. Bo szatan łączy się ściśle z Biblią. Nie ma Boga-nie ma Szatana. Nie ma Szatana-nie ma Boga. Zwłaszcza, że szatan to również, albo przede wszystkim funkcja.

Gość gość
gość 13:10 jest mały problem, satanista ma prawo zrobić ci dokładnie to samo. Chrześcijanin powinien c**przebaczyć, nie mieć ci tego za złe i jeszcze się za ciebie modlić, abyś kiedyś zrozumiał, że twoje postępowanie jest złe. Satanista natomiast "wypruje ci za to flaki" :)

Gość gość
Co jeszcze wiecie o satanistach ?Otarliscie sie kiedys w zyciu o takich ludzi?

Gość gość
upup

Gość gość
uuuuuup

Gość gość
podbijam

Gość gość
uuuup