Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Maluszka

zaczął jeść łyżeczką a przestał pić z butelki

Polecane posty

Gość Mama Maluszka

Kochane pomóżcie. Mój synek ma 7 miesięcy. Od 4 miesiąca zaczęłam wprowadzać mu nowe jedzonko. Jadł dosyć dużo bo co ok 2-3 godz mleko z butelki, raz zupkę i raz deserek. Karmień wychodziło ok 9 na dobę (wliczam noc). Wiem, że trochę dużo ale w sumie nie byłoby problemy, gdybym nie wpadła na pomysł oduczyć go jeść w nocy, bo budził się co 2 godz, a my z mężem chodziliśmy jak zombi. Wszystko poszło gładko, do karmienia w nocy się nie budzi, ewentualnie napije się herbatki i śpi. Ale...nie chce już wogóle pić z butelki. WOGÓLE! tylko herbatkę. x no ok ma już 7 miesięcy więc wszystkie posiłki je łyżeczką. Problem w tym że ja nie mam pojęcia jak mu to menu urozmaicić :( Oprócz deserku i zupki je tylko kaszkę na mleku. x Co jeszcze mogłabym mu dawać? Kasze manną? Ale mm się nie gotuje, więc jak? Płatki owsiane? Jak się je robi?? x to moje pierwsze dziecko i jestem zielona, jak widać :(

Gość gość
dawaj mu dwa razy dziennie kaszkę na mleku modyfikowanym łyżeczką, są gotowe kaszki dla dzieci z mlekiem i bez mleka do których się dodaje mm i zalewa wodą

Gość Mama Maluszka
Takie mu właśnie daję. Ale czy mogę mu dawać coś jeszcze? Np na śniadanie coś innego?

Gość Mama Maluszka
Oprócz obiadku i deserku je jeszcze jakieś 3x kaszkę. Nie znudzi mu się? Można tyle kaszki dawać?

Gość gość
To bardzo dobrze że odrzucił butelkę. Bo co zupę byś mu z butli dawała? Mój w tym wieku jadł mniej więcej tak: 6 nutramigen z kubka 10 owoce z płatkami ryżowymi/owsianymi/kaszą kukurydzianą/jaglaną 12 zupka 15 drugie danie 18 kisiel 21 kasza manna z nutrą. Jak zrobić kaszę na mm? Kaszę gotujesz na gęsto na wodzie a potem dodaje mm rozrobione w niewielkiej ilości wody.

Gość Mama Maluszka
Ale ile tego mleka, bo słyszałam że tyle ile jest kaszy. Ale np kaszy jest 150ml a ja mam rozpuścić 5 miarek mm w małej ilości wody?

Gość Mama Maluszka
doradzi ktoś jeszcze?

Gość kacperkowa mama
ja mam podobny problem, więc też chętnie poczytam

Gość Mama Maluszka
To bardzo dobrze że odrzucił butelkę. Bo co zupę byś mu z butli dawała? x Nie no, zupkę jadł łyżeczką, ale oprócz tego lubił też napić się samego mleka z butelki.

Gość gość
możesz mu dawać nadal mleko, ale z kubeczka zamiast butelki. my wprowadziliśmy 360 aventu, on nie ma ustnika, więc jest bardzo fajną nauką to picia ze zwykłego kubka dorosłego od razu :)