Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jojojoja

Monitoring cyklu

Polecane posty

Gość Jojojoja

Mialam monitoring. Lekarz powiedzial ze jest niewielka ilosc plynu douglasa. I najprawdopodobniej owulacja byla 2 dni temu. Dodal tez ze widac zmniejszony pecherzyk. Glupia oczywiscie nie spytalam go o to wiec pytam was. Jak dlugo plyn w zatoce douglasa utrzymuje sie po owulacji. I jak mam rozumiec zdanie "widac zmniejszony pecherzyk"?

Gość Jojojoja
Ja tu pytam powaznie i oczekuje odpowiedzi a nie durnych reklam sugerujacych mi ze nie moge w ciaze zajsc

Gość jojojoja
nikt nic nie wie?

Gość gość
taki płyn to chyba nie jest coś dobrego, że jest. Chyba nie powinno go być ale nie wiem

Gość Jojojoja
W nadmiernych ilosciach i przez dluzszy czas to nic dobrego. Ale po owulacji sie pojawia jak peka pecherzyk - tyle wiem ale ile od owulacji sie utrzymuje to juz nie..;/

Gość gość
jak jest związane z owulacją, to raczej nie zbt długo się utrzymuje. Tu C***ewnie nikt nie pomoże, za trudne pytanie zadałaś ;) Może jakaś Twoja znajoma się wybiera do gina niedługo to niech się zapyta, chyba, że Ty też niedługo znów idziesz

Gość gość
Akurat po owulacji ten płyn to prawidłowy objaw. Oznacza, że pęcherzyk pękł i komórka jajowa została z niego uwolniona, a więc owulacja na pewno była. Niestety nie wiem, jak długo płyn się utrzymuje, ale zapewne niezbyt długo. Obstawiam 3-4 dni, ale to nie jest pewna informacja.

Gość gość
A po co ci ta informacja ile ten płyn się utrzymuje? Lekarz powiedział, że owulacja była dwa dni wcześniej i chyba to jest najważniejsza informacja. Jeżeli wówczas kochałaś się z facetem, to mogłaś zajść w ciąże i koniec, po co ci info o długości zalegania płynu

Gość Jojojoja
Lekarz powiedzial ze prawdopodobnie 2 dni wczesniej. Bo nie jest wstanie dokladniej okreslic. Dlatego interesuja mnie pewne szczegoly

Gość gość
no ok. moze to nie moja sprawa, ale po co Ci te szczegóły? Przecież, to czy utrzymuje się 2 dni, czy 4 dni to nie jest duża różnica. Oczywiście to nie moja sprawa, ale jeżeli kochałaś się z facetem 4 dni, czy 2 dni przed wizyta i lekarz stwierdził owulację ok 2dni wcześniej, to i tak mogłaś zajść w ciązę, bo plemniki i tak przeżyłyby...

Gość jojojoja
Powiedzial ze prawdodpodobnie byla owulacja 2 dni temu a akurat 2 dni temu odbyl sie stosunek do konca. Dlatego zastanawiam sie jak precyzyjnie byl w stanie stwierdzic moj lekarz owulacje. I jestem ciekawa ile ten plyn utrzymuje sie po owulacji. Poprostu..

Gość gość
Płyn utrzymuje się nawet do miesiączki, zależy od organizmu i od ilości płynu. Pozwala łatwiej zagnieżdżane się zarodkowi, stwarza dla niego bezpieczne środowisko.